Taizeme uzlabo savu pakalpojumu kvalitātes standartus. Ieteikumi Tavam nākamajam ceļojumam (video)

Jau 2019. gadā Taizeme guva vispasaules atzinību par savu veselības aprūpes pakalpojumu kvalitāti, kad ASV žurnāls CEOWORLD ierindoja Taizemi sestajā vietā 2019. gada valstu veselības aprūpes sistēmu topā.

Un šogad jūlija beigās, pašreizējo Covid-19 atkopšanas pasākumu dēļ, Taizeme ir ierindojusies pirmajā vietā pasaulē no 184 valstīm, liecina globālais COVID 19 indekss (GCI). Taizeme atzīta kā paraugprakses piemērs cīņā ar globālo pandēmiju. Pēc šī brīža GCI datiem Taizeme ierindojas trešajā vietā ar atkopšanās rādītāju – 79,96. Šodienas dati liecina, ka Taizemē kopumā ir 3425 saslimšanas gadījumi, no kuriem 93 pašlaik tiek ārstēti, savukārt 3274 gadījumi ir izārstēti un 58 gadījumi bijuši letāli. Līdz ar to Pasaules Veselības organizācija (PVO) ir izvēlējusies Taizemi un arī Jaunzēlandi dokumentālajai filmai par veiksmīgiem piemēriem, kā rīkoties un ierobežot Covid-19.

Kamēr robežas ir ciet, Taizeme šo tūrismam sarežģīto laiku izmanto, lai uzlabotu savu pakalpojumu kvalitāti un varētu uzņemt savus tūristus pēc augstākajiem standartiem.

Taizemes tūrisma pārvalde (TAT) sadarbībā ar publiskā un privātā sektora partneriem ieviesa sertifikātu "Amazing Thailand Safety and Health Administration: SHA", kura mērķis ir paaugstināt valsts tūrisma nozares standartus un vairot uzticību starptautisko un vietējo tūristu vidū. Šis projekts ir daļa no Taizemes tūrisma pārvaldes centieniem mazināt 2019. gada koronavīrusa slimības (Covid-19) krīzes sekas un paātrināt atveseļošanos ceļojumu un tūrisma nozarē. SHA sertifikāts ir paredzēts, lai palīdzētu Taizemes tūrisma operatoriem sagatavoties brīdim, kad atkal varēs atvērt robežas un sagaidīt atgriežamies tūristus.

2020. gada 4. augustā Bangkokā noritēja ceremonija, kuras laikā 414 uzņēmējiem tika piešķirti SHA sertifikāti. Sertifikāts apstiprina produktu un pakalpojumu higiēnas un veselības drošības pamatstandartu ievērošanu, saskaņā ar valsts mēroga pasākumiem koronavīrusa izplatības novēršanai. Taizemes Tūrisma un Sporta ministrija sadarbojas ar Veselības ministriju, kā arī ar privāto sektoru uzņēmumiem, lai veicinātu uzticēšanos Taizemes tūrismam.

SHA standartu izmanto, lai novērtētu 10 uzņēmējdarbības veidus, tai skaitā, restorānus, viesnīcas, konferenču centrus, atpūtas un tūrisma objektus, skaistumkopšanas salonus, u.c. Šis projekts tika uzsākts 2020. gada maija vidū, un līdz šim ir pieteikušies nepilni 6000 uzņēmumi no visas valsts. Tas apstiprina, ka Taizeme gaida, kad situācija pasaulē normalizēsies un atkal radīsies iespēja atvērt robežas, lai uzņemtu tūristus, kuri būs izsalkuši pēc atpūtas, skaistajām pludmalēm un gardā ēdiena.

TAT pārstāvniecības Stokholmā vadītāja Eurblarp Sriphiromya uzsver, ka šis ir pārmaiņu laiks un pēc pandēmijas Taizeme vairs nebūs tāda, kā iepriekš. Taizemes tūrisms pielāgosies "new normal" jeb jaunajai realitātei, kurā būs vairāk digitālu ieradumu un mazāk fiziska kontakta. Pirms ceļojuma būs iespēja doties virtuālās tūrēs un ļoti daudzus pakalpojumus rezervēt iepriekš tiešsaistē.

Šo pārmaiņu laiku, kurā nevaram īsti nekur doties, varam izmantot lietderīgi, izsapņojot un izplānojot, kāds varētu būt ceļojums uz Taizemi, ko tur varētu darīt, lai tad, kad robežas būs atkal atvērtas, varētu nekavēt laiku, izzinot Taizemes piedāvātās iespējas.

Apskatīsim Taizemes top piedāvātās aktivitātes.

Taizemes salas

Apceļot pasaules skaistākās salas. Taizemē salu ir daudz, viena par otru skaistākas - izbaudi braucienus ar laivu, atklājot vienu salu pēc otras. Šeit varēsi uztaisīt Instagram cienīgas bildes un peldēties kristāldzidros ūdeņos. Apmeklējot Ko Tao salu (Bruņurupuču salu), varēsi ne tikai sauļoties un peldēties, bet arī izpētīt apkārtnes ūdeņus, nirstot ar labākajiem pasniedzējiem Taizemē.

Uz Koh Samui salu dodies pēc miera, kurā izbaudīt spēcinošus SPA rituālus un uzlabot savas jogas prakses. Ko Samui sala ir viens no jaunlaulāto iecienītākajiem galamērķiem, kurā atrodamas izsmalcinātas viesnīcas un Michelin restorāni.

Savukārt, ja vari sevi saukt par hipiju un pludmales ballīšu piekritēju, tad noteikti apmeklē Koh Phangan salu, jo trīs dienu pludmales ballītes tur ir ierasta lieta. Aktīvajā sezonā varēsi būt to desmitu tūkstošu vidū, kas dejo baltajās smiltīs pilnmēness gaismā. Nebēdā, ja neizdodas Taizemi apmeklēt karstākajā sezonā – pasākumi tur notiek ik nedēļu.

Atliek vien pašam saprast, ko vēlies no Taizemes sagaidīt un salu izvēlēties atbilstoši savām vēlmēm. Ikviens tur atradīs savu sapņu piepildījumu.

Tak-Umphang Wildlife Sanctuary-Thi Lo Le Waterfall

Smaiļošana

Ja gribi izpētīt salas bez tūristu masām laivās, tad alternatīvs pārvietošanā veids ir smaiļošana. Mierīgā jūra un skaidri laikapstākļi ir lieliski piemēroti šāda veida aktivitātei. Šis būs lielisks veids, kā būt dabai tik tuvu, lai to aizskartu ar pirkstu galiem, izbaudītu ūdens lāses uz sakarsušā ķermeņa un ar acīm apbrīnotu tos dabas fenomenus, ko piedāvā Taizeme. Skaisto alu un zilo lagūnu meklējumos, izvēlies Krabi salu, zelta smilšu un jūras plašumu meklē Pi-Pī salā. No Puketas vari doties apskatīt slaveno Džeimsa Bonda salu, bet, ja vēlies aizbēgt no cilvēku masām, tad piemērota vieta smaiļošanai būs Čhīanmai, kur pa upi varēsiet doties izpētīt dziļākus džungļus.

Phang-Nga

Iepirkšanās

Taizemē iepirkties var it visur Sākot no nelieliem rokdarbu stendiem līdz milzīgiem tirgiem un iepirkšanās centriem. Viens no lielākajiem preču tirgiem Bangkokā ir Čatučaka. Tajā ir tūkstošiem stendu un tas strādā katru sestdienu un svētdienu. Tur iespējams atrast visu, sākot no mājas lietām, dekoriem, apģērbiem, Budas statujām līdz pat nevajadzīgiem krāmiem. Daudzās Taizemes pilsētās darbojas arī nakts tirgi, kas naktīs ne tikai krāšņi iemirdzas, bet arī pievilina tūristu degunus ar daudzveidīgiem ielu ēdienu piedāvājumiem. Noteikti ir vērts atstāt brīvu vietu savā čemodānā kādam Taizemē veidotam izsmalcinātam rokdarbam vai tekstilizstrādājumam.

Bangkok-Train Night Market Ratchada

Peldošais tirgus

Vieta, ko esot Taizemē nedrīkst palaist garām ir peldošais tirgus – tā ir kā cita pasaule. Šaurie kanāli pārpildīti ar simtiem laivu, kuros pārdod dažādus augļus, dārzeņus un arī suvenīrus, ir vieta, kurai vērts veltīt vismaz vienu sava ceļojuma rītu. Taizemē ir vairāki peldoši tirgi, taču populārākais ir Damnoen Saduak peldošais tirgus. Tas ir tikai stundas braucienā no Bangkokas un parasti pārpildīts ar tūristiem, taču, ja vēlies izbaudīt mierīgāku atmosfēru, dodies uz tirgu jau pašā rīta agrumā. Ierodoties 7 no rīta, divas mierīgas stundas varēsi izbaudīt šo maģisko gaisotni, jo lielais tūristu pieplūdums sākas no plkst. 9. Ja tev nav pieejams savs transports, vari rezervēt ekskursijas tūri no vietējiem tūroperatoriem.

Samut Songkhram-Don Manora Floating Market

Labsajūtai – masāžas un joga

Kaut par jogas izcelsmes dzimteni tiek uzskatīta Indija, Taizemē jogas kustība ir patiesi dzīva. Visā valstī ir simtiem iestāžu, kas piedāvā apgūt jogas prasmes, taču patieso jogas būtību var apjaust, to piekopjot attālākās un klusākās vietās. Tam vispiemērotākās ir Ko Tao, Koh Phangan un Samui salas. Šeit pavadītais laiks būs pirmie soļi uz savu jauno "es". Uz salām iespējams gan pavadīt nedēļu garos jogas retrītos, gan veikt 14 dienu detoksikāciju, gan piedalīties septiņu dienu meditācijas kursos ar veģetārām maltītēm, klusēšanas solījumiem un elpošanas mācībām. Ja vēlies visu, ko iemācījies un pieredzēji, attīstīt tālāk pats un mudināt arī citus nodarboties ar jogu, tad šeit iespējams absolvēt akreditētus jogas skolotāju apmācību kursus.

Ja nedēļas jogas kurss īsti neiet pie sirds, bet ir vēlme uzlabot savu veselību un izkustināt ķermeni, tad Taizemes masāža būs īstā lieta, ko meklēt. Taizemes masāža ir akupresūras, ajūrvēdas principu, asistētas staipīšanās un jogas pozu apvienojums. Masāža tiek veikta bez eļļām vai losjoniem, un tā būs nedaudz aktīvāka, kā, iespējams, būsi pieradis. SPA salonos tev tiks piešķirtas vaļīgas bikses un tops, lai varētu ērti kustināt ķermeni. Ņem vērā, ka šī masāža būs arī sāpīgāka un, iespējams, atstās uz ķermeņa zilumus. Tā kā lielākā daļa masieru nerunā brīvi angļu valodā, tad noteikti ir vērts iemācīties pāris frāzes vietējā valodā, lai spētu pateikt, ka sāp. Bet kā saka – nav uzvaras bez cīņas! Taizemes masāža mazinās stresu un spriedzi locītavās un muskuļos. Tā noņems stīvumu, kas radies ceļojuma laikā. Laukā no salona iznāksi patīkami saburzīts, bet ķermenī daudz jaunāks un spriganāks, nekā tur iegāji. Un papildu visiem šiem labumiem Taizemes masāžu var atļauties ikviens, jo cenas sākas no 5 EUR vienkāršākajos salonos un ap 15 EUR jau smalkākos salonos. Atstāt dzeramnaudu Taizemē nav obligāts paradums, taču to ir ieteicams darīt, jo masāžas ir lētas, bet šāds darbs ir patiesi nogurdinošs.

Varbūt ar pirmo reizi šo masāžu neiemīlēsi, bet pēc tam nespēsi no tās atteikties ik dienas! Tas būs kā lielisks dienas modinātājs, vai noslēdzošs vakara rituāls pirms miega.

Chiang-Mai

Pārgājieni

Taizeme ir arī lielisks galamērķis tiem, kuriem patīk iepazīt zemi, staigājot pašiem uz savām kājām. Neskartie lietus meži, miglu apņemtie kalni, milzīgie ūdenskritumi un Taizemes nacionālie parki, kas tiek apbrīnoti to skaistuma un mēroga dēļ, kā arī UNESCO pasaules mantojuma vietas ir lieliski galamērķi, lai tur atrastu pārgājienu un arī riteņbraukšanas takas. Šos vienreizējos dabas skatus lieliski papildina cilvēki – nomaļas kalnu ciltis vai vietējais gids, kurš ar savu neapsīkstošo mīlestību un kaislību radīs tevī dziļāku izpratni par šo aizraujošo valsti.

Izvēle ir liela - Doi Intanonas (Doi Inthanon) nacionālais parks ar Taizemes augstāko virsotni, Kaojai (Khao Yai) nacionālais parks ar lietus mežiem un UNESCO Pasaules mantojuma vietu, Saijokas (Sai Yok) nacionālais parks ar ūdenskritumiem, alām un retiem dzīvniekiem vai Sri Phang Nga nacionālais parks, kas ir tikai daļa no milzīga meža kompleksa - tā ir tikai maza daļa no lieliskiem pārgājienu maršrutiem.

Phetchabun

Ēdiens

Un kā tad bez ēdiena. Taizeme ir slavena ar savu krāšņo un plašo virtuvi. Sākot no dažādām nūdeļu, garneļu vai vistu zupām ar kokosriekstu pienu, turpinot ar visa veida jūras velšu salātiem un beidzot ar dažāda veida otrajiem ēdieniem, kas parasti tiek taisīti no nūdelēm vai rīsiem ar kariju, dārzeņiem vai kokosriekstu pienu. Taizemes tradicionālo ēdienu saraksts ir daudz garāks par šo, tādēļ katru dienu varēsi baudīt ko citu. 

Taizeme šobrīd paliek slēgta, taču iekšienē tā ir dzīva un gaida atgriežamies tos, kuri vēlas izbaudīt šīs zemes skaisto dabu un cilvēku viesmīlību, un vēlas likt savām garšas kārpiņām dejot virpulī, nobaudot kādu asu, bet dikti gardu kumosu.

Līdz brīdim, kad mēs atkal tiksimies!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.81717992sec.