10 lieliskas izklaides iespējas, kuras vari izbaudīt Tartu ziemas laikā

Tartu, kā jau īstena studentu pilsēta, ir dzīva un enerģiju izstarojoša visos gadalaikos. Šī pilsēta burtiski burbuļo no dzīvesprieka un kņadas.

Te brīnišķīgas atpūtas iespējas atradīs gan jautra jauniešu kompānija, gan divvientulību alkstoši pārīši, gan arī ģimenes ar bērniem, vai draudzeņu bariņš, kas nolēmušas izrauties no dzīves virpuļa nelielai SPA atpūtai.

Protams, ziemas izklaižu uzmanības centrā ir Ziemas saulgriežu laiks. Tartu šajā laikā pārvērtusies par īstu Ziemassvētku pilsētu, kas atgādina gaismas virtenēm pildītu ciematu ar Rātslaukumā izvietotiem stikla paviljoniem, kur darbnīcās var iemēģināt dažādus senos amatus, izbaudīt jautru karuseli, un ik gadu izbaudīt labāko Ziemassvētku gadatirgus atmosfēru.

Ja vēlaties mazliet atveldzēt ķermeni, tad palīdzēs kadiķis, karsts tvaiks un aromātiskās pirtis, kā arī ūdens relaksācija. Piemēram, Aura centra veselības klubā jūs varat izbaudīt nelielu pirts maratonu, jo šeit var izvēlēties dažādu temperatūru tvaika saunas, aromātiskās inhalācijas, sāls pirti, turku pirti un melno pirti. V Spa varat iegremdēties ūdens un relaksācijas pasaulē ar 11 dažādiem baseiniem un burbuļvannām, uzmundrinošo sāls pasauli un nomierinošām pirtīm.

Kad miesa palutināta, īstais laiks to arī mazliet pabarot. Izsmalcināti restorāni un gardēžu kulinārijas mēnesis "Delicious Tartu" stimulēs Jūsu garšas kārpiņu sajūtas. Izbaudiet unikālo trīs ēdienu ēdienkarti februāra mēnesī, 14 Tartu restorānos, kas piedāvā oriģinālu, tikai šim periodam izveidotu ēdienkarti, kas apvieno vietējo ražotāju produktus, mūsdienu tendences un meistaru bagātīgo iztēli. Ja esat mājas vīnu cienītājs, Jums noteikti jānobauda malciņš Alatskivi mājas vīnu.

Ja Tartu neesat bijuši pēdējo gadu laikā, Jums notekti jāiegriežas Jaunā Igaunijas Nacionālajā muzejā. Jaunākā muzeja ekspozīcija izveidota par 1990. gadu tēmu "Ražots Igaunijā". Šī ekspozīcija būs interesanta gan tiem, kas 90-tos atcerās kā savus jaunības un brieduma gadus, gan tiem, kam šis periods saistās ar bēnību un par "tiem laikiem" dzirdēts tikai no vecāku nostāstiem. Tartu rotaļlietu muzejā jautrību un smieklus piedzīvos gan liels gan mazs, iepazīstot aizraujošo spēļu un rotaļu pasauli.

"Apgrieztajā mājā", kur grīda ir griesti un griesti ir grīda, jūs gaida neaizmirstami un reibinoši piedzīvojumi, jo Jūs taču nokļūsiet īstā ar kājām gaisā pasaulē! Bet zinātkārie sev aizraujošas izklaides atradīs AHHAA zinātnes centrā, apgūstot jaunas iemaņas īpaši rotaļīgā veidā – izmēģinot un izbaudot visu pašiem uz savas ādas. Tartu Universitātes muzejā un Trakā Zinātnieka kabinetā izveidota tematiskā telpa, kas aicina gan luelus, gan mazus atklāt un iepazīt zinātnieku ikdienu, kā arī iemēģināt savu roku zinātnē.

Lai izbaudītu īstu ziemu unīstus ziemas priekus, ir jādodas dabā un jāiepazīst ziemas pasaule visa tās krāšņumā. Lai izbaudītu ziemīgās dabas mirdzumu – dodieties piedzīvojumiem bagātu pārgājienu suņu pajūgos, dabas pārgājienā ar sniega kurpēm, vai arī izbaudot īstu savvaļas dzīvnieku safari.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.92553592sec.