Baltijā lielākajā zinātnes centrā «AHHAA» atklāj izstādi par fobijām

Baltijā lielākais zinātnes centrs "AHHAA" aicina Latvijas ģimenes šovasar doties atklājumu brīvdienās uz Tartu un apmeklēt jauno drausmīgi foršo izstādi "Ahhaa, fobijas!". Tajā apmeklētāji varēs ielūkoties acīs savām lielākajām bailēm un izzināt pasaulē biežāk sastopamo fobiju avotus.

Jaunā izstāde visai ģimenei ir "AHHAA" zinātnes centra speciālistu radīta, tā tapusi divu gadu laikā un ir unikāls projekts Eiropā un Skandināvijas valstīs. Kopš atklāšanas 2020. gada 5. jūnijā izstādi apmeklējuši vairāk nekā 10 000 drosmīgu igauņu.

"Ahhaa, fobijas!" izstāžu zāle ir pilna ar baiļu kambariem. Ikviens no tiem slēpj kādu no izplatītāko fobiju avotiem. Eksponātu vidū ir zemestrīces simulators, dziļas aizas un stindzinoši augstumi, kā arī šauras un tumšas ejas, zirnekļiem, čūskām un kukaiņiem pilna istaba, negaidīti uguns un elektrības eksponāti un vēl daudzi citi drebuļus izraisoši piedzīvojumi. Izstādei nav vecuma ierobežojuma, un tā reizē ir gan briesmīga, gan jautra.

Izstāde "Ahhaa, fobijas!" tapusi sadarbībā ar psiholoģijas popularizēšanas komandu "PsychoBus" un precīzi izskaidro, kāpēc dažreiz baidāmies no tā, kas patiesībā nav bīstams, vai kāpēc no kaut kā baidāmies pārāk spēcīgi. Tieši tā ir baiļu un fobijas atšķirība. Piemēram, elektrība ir bīstama un ar to jābūt uzmanīgam. Bet, ja cilvēks izvairās no jebkāda veida elektroierīcēm un tas traucē ikdienas nodarbes, tad tā medicīniskā nozīmē jau ir fobija.

Izstāde "Ahhaa, fobijas!" ir apskatāma arī angļu un krievu valodā, un tā apmeklētājiem uzglūn "AHHAA" mainīgās ekspozīcijas zālē. Zinātnes centra "AHHAA" darbalaiks piektdienās un sestdienās ir no plkst. 10.00 līdz 20.00, no svētdienas līdz ceturtdienai – no plkst. 10.00 līdz 19.00. Plašāka informācija pieejama "AHHAA" tīmekļvietnē un sociālo tīklu profilos.

Rūpējoties par apmeklētāju drošību, "AHHAA" zinātnes centrā vienlaikus drīkst uzturēties ne vairāk kā 400 personu. Lai kontrolētu  apmeklētāju skaitu, e-biļešu tirdzniecība uz laiku ir slēgta. Biļetes iespējams iegādāties "AHHAA" kasē. Aktuālākā informācija apmeklētājiem un "AHHAA" drošības nosacījumi lasāmi šeit.

Par "AHHAA"

Zinātnes centrs "AHHAA" dibināts 1997. gadā kā Tartu Universitātes projekts. 2011. gadā tas pārtapa par Baltijas valstīs vērienīgāko izglītojošo zinātnes centru gandrīz 3000 kvadrātmetru platībā. Līdz šim "AHHAA" apmeklējuši jau vairāk nekā trīs miljoni interesentu no Baltijas, Skandināvijas un citām valstīm. "AHHAA" zinātnes centra ekspozīcijas paredzētas visu vecumu zinātkāriem prātiem ¬¬– ģimenēm ar maziem bērniem, skolēniem, studentiem un senioriem. Lielākā daļa no vairāk nekā 170 pastāvīgās ekspozīcijas eksponātiem ir aptaustāmi un tos var izmēģināt, apmeklētāji ir aicināti apmeklēt arī zinātnes teātri, piedalīties radošajās darbnīcās, baudīt ceļojumu cauri Visumam planetārijā un iepazīties ar medicīnas ekspozīciju. Reizi pusgadā "AHHAA" zinātnes centrā tiek atklāta jauna tematiskā izstāde.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.15731192sec.