Atklāta izstāde «Pikseļu sapņi», kurā apskatāmos darbus radījis mākslīgais intelekts

Izstādē “Pikseļu sapņi” (“Pixelated Dreams”) apskatāma interaktīva ekspozīcija – darbus radījis mākslīgais intelekts un apmeklētāji, kuri atklājuši tam savus sapņus un fantāzijas. Izstāde šonedēļ atklāta muzejā “Fotografiska” Tallinā un ikviens interesents joprojām var līdzdarboties tās veidošanā, atsūtot muzejam savu vēstījumu. Balstoties uz šiem vēstījumiem mākslīgais intelekts turpinās radīt jaunus darbus, kuri būs apskatāmi līdz pat 15. maijam. Izstāde apvieno mākslas darbus, kuriem nav konkrēta autora un kuri pastāvēs ļoti ierobežotu laika posmu. Līdz šim darbu tapšanā piedalījušies aptuveni 1 000 interesenti.

Izstādes tapšanas un atklāšanas laikā ikviens interesents varēja pastāstīt par saviem sapņiem mākslīgajam intelektam, veicot ierakstu īpašā tiešsaistes platformā. Mākslīgais intelekts apstrādāja lietotāju pieprasījumus un radīja tiem atbilstošus mākslas darbus. Tādējādi nav iespējams noteikt konkrētu autoru darbiem, kas reāllaikā tiek projicēti uz muzeja sienām. Lai gan mākslas pasaulē mākslīgais intelekts nereti tiek uzskatīts par nevēlamu viesi, pēdējos gados tā ietekme daudzās jomās kļūst aizvien būtiskāka.

“Viens no mākslas uzdevumiem ir runāt par sabiedrībai būtiskiem jautājumiem, tieši tāpēc arī radās ideja par izstādi “Pikseļu sapņi” – lai uzsāktu diskusiju par mākslīgā intelekta ietekmi mākslas pasaulē. Pirmajā mirklī var šķist, ka šī izstāde ir tikai izklaidējoša, taču ceram, ka tā liks aizdomāties, vai mākslīgā intelekta attīstības ietekmē mākslas vērtība pieaugs vai samazināsies? Vai ir iespējams, ka mākslīgā intelekta radītie darbi skatītājiem patiks vairāk nekā mākslinieku veikums? Ja ļausim mākslīgajam intelektam aizvien vairāk domāt un rīkoties mūsu vietā, vai mēs nezaudēsim daļu savu iemaņu un spēju un neatteiksimies no mūsos apslēptā potenciāla?” projekta ideju komentē “Fotografiska” zīmola menedžeris Jorvens Vijliks.

Sadarbojoties muzejam un tirdzniecības centam “Kaubamaja”, radīta ne tikai interaktīvā izstāde, bet arī unikāls veikala vizuālais tēls un apģērbu dizains, kura tapšanā līdzdarbojās arī zīmols “Ma+Ke Lab”. Ar mākslīgā intelekta palīdzību radītos apģērbus iespējams iegādāties gan muzeja veikalā, gan tiešsaistē.

Izstāde ir interaktīva un tajā joprojām tiek radīti jauni darbi, to tapšanā aicināts piedalīties ikviens interesents, nosūtot savu vēstījumu. Plašāka informācija par to, kā piedalīties izstādes veidošanā, atrodama muzeja mājaslapā. Darbi būs apskatāmi līdz 15. maijam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61676407sec.