Daugavpilī sāk darboties tradīciju māja

Daugavpils Latviešu kultūras centrs Vienības namā Daugavpilī augusta sākumā atvēris durvis jaunas kultūrtelpas – TRADĪCIJU MĀJAS darbībai.

Tās izveides misija ir tradicionālās kultūras vērtību popularizēšana, saglabāšana un nodošana nākamajām paaudzēm. Tradīciju mājā, praktiski darbojoties, piedaloties meistardarbnīcās un nodarbībās, varēs izzināt latviešu tautas tradīcijas. Tur tiks svinēti tradicionālo gadskārtu svētki, rīkotas amatniecības darbnīcas, tautas mūzikas instrumentu spēles apmācība un notiks saspēle ar citiem tautas muzikantiem, notiks semināri par latviešu tradicionālajiem svētkiem, godiem, spēlēm, rotaļām, dančiem, tradicionālo danču vakari, sarunu vakari un diskusijas par nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu un pārmantošanu. Tur varēs iepazīt arī kulināro mantojumu.

Līdz 2020. gada 30. septembrim šeit būs skatāma Ingas un Aleksandra Maijeru veidoto māla mūzikas instrumentu izstāde "Svilpaunieki Plus". Izstādē "Svilpaunieki Plus" tiks eksponēti Ingas Maijeres veidotie māla mūzikas instrumenti, kurus ir uzskaņojis Aleksandrs Maijers. Izstādi papildinās multimediāla izgatavoto skaņurīku retrospekcija un skaņas celiņš, kura ierakstā tiek izmantoti Ingas un Aleksandra veidotie mūzikas instrumenti.

TRADĪCIJU MĀJA būs atvērta no otrdienas līdz svētdienai no plkst. 10.00 līdz 18.00, pusdienu pārtraukums no plkst.12.00 līdz 13.00, brīvdiena - pirmdiena. Šai laikā būs arī iespēja apskatīt izstādi, iepriekš piesakoties pa tālruni +371 22425156.

TRADĪCIJU MĀJĀ augustā notiks šādas nodarbības:

"Mājas rotāšana vasarā" -  21., 28.augustā plkst. 14.00 un plkst. 16.00.

Praktiska nodarbība ikvienam interesentam, kuras laikā varēs iegūt brīnišķīgas idejas mājas greznošanai vasarā, iemācīties, kā no pļavās plūktajiem augiem izgatavot rotu istabai, pirtiņai vai priekšnamam, kas sniedz patīkamu mājīguma sajūtu un ienes vasaras smaržu. Nodarbības notiek latviešu valodā.

Nodarbības vada – Lāsma Šembela. Pieteikšanās nodarbībām ir obligāta, zvanot pa tālruni +371 26444647.

"Iz senču dzīves" – 19.,26.augustā plkst. 14.00 un 16.00

Interaktīva nodarbība, kuras laikā interesenti varēs iepazīties ar 20. gs sākumā lietotajiem sadzīves priekšmetiem, darba rīkiem, kuri mūsdienu cilvēkam kļuvuši sveši un neatpazīstami, iegūt zināšanas, kā laika gaitā mainījies tautas dzīvesveids un prasmes. Nodarbības notiek latviešu valodā.

Nodarbības vada – Genovefa Barkovska. Pieteikšanās nodarbībām ir obligāta, zvanot pa tālruni +371 29461765.

"Baltā stunda" – 27.augustā plkst. 14.00 un 16.00

Interaktīva tradicionālās kultūras apguve ar spēļu, rotaļu un dažādu vispārējo attīstības veicinošo uzdevumu palīdzību atbilstoši gada ritējumam. Nodarbības notiek latviešu valodā.

Nodarbības vada – Aivars Bačkurs. Pieteikšanās nodarbībām ir obligāta, zvanot pa tālruni +371 29693869.

Stāstījums "Latviskā dzīvesziņa" – 22.,23.,29.,30. augustā. Tematiskā stāstījuma laikā klausītāji tiks iepazīstināti ar nozīmīgākajām tradicionālās kultūras izpausmēm, senču pasaules redzējumu un nemateriālajām kultūras vērtībām Latvijā. Nodarbība paredzēta grupām līdz 20 cilvēkiem. Stāstījumu var pieteikt gan latviešu, gan krievu, gan angļu valodās.

Nodarbības vada – Irēna Voitāne. Pieteikšanās nodarbībām ir obligāta, zvanot pa tālruni +371 22425156 un vienojoties par nodarbību laiku un norises valodu.

Katra mēneša beigās būs pieejams nākošajā mēnesī organizēto nodarbību, meistarklašu un pasākumu grafiks.

Pasākumu, nodarbību laikā var notikt filmēšana un fotografēšana, iegūtie foto un videomateriāli var tikt publicēti.

Ieeja TRADĪCIJU MĀJĀ un dalība nodarbībās ir bez maksas.

Informācija: Latviešu kultūras centrs – www.vienibasnams.lv, t. +371 29118992.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.96074796sec.