Idejas rudens brīvlaika pavadīšanai Daugavpilī

Rudenim piemīt sava burvība, it īpaši tad, kad brīvdienās laiks lutina un var vērot krāšņo lapkriti. Ja vēlies apskatīt košo gadalaiku visā pilnībā, bet nevari iedomāties vietu, kur doties un pavadīt savas brīvdienas, Daugavpils Tūrisma informācijas centrs piedāvā dažas idejas.

Baudi rudenīgas pastaigas

Ja vēlies brīvdienas pavadīt svaigā gaisā, Daugavpils cietoksnis noteikti būs īstā izvēle. Pastaigājoties Daugavpils cietoksnī, kas ir valsts nozīmes arhitektūras un kultūrvēstures piemineklis, kā arī viens no populārākajiem apskates objektiem pilsētā, ir iespēja apskatīt vēsturiskos lielgabalus, vides objektus un vēsturiskus vārtus, cietokšņa nocietinājumus, kā arī

vietu, kur savulaik atradās jezuītu baznīca un jezuītu kolēģijas ēka. Uzkāpjot aizsargvaļņos, var redzēt Inženiera arsenāla ēku un Daugavpils cietokšņa priekštilta nocietinājumu, kas atrodas Daugavas kreisajā krastā.

Pastaigājoties pa cietokšņa teritoriju, noteikti apmeklē Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centru, kur var saņemt plašāku informāciju par cietoksni un pie reizes apskatīt cietoksnim veltītās ekspozīcijas. Turklāt Daugavpils cietokšņa apkaimē var doties pastaigā pa dambja promenādi gar Daugavas upes krastu. Promenādes kopējais garums ir gandrīz viens kilometrs.

Šogad zelta rudeni dodies skatīt izstaigājot Lielā Stropu ezera promenādi. Lielais Stropu ezers ir Daugavpils pilsētas lielākā ūdenskrātuve un tā ir vienīgā saldūdens ūdenstilpne Latgalē, kuras pludmalēm katru gadu tiek piešķirts “Zilais karogs”. Stropu ezera promenāde ir lieliska vieta nesteidzīgām pastaigām un tā ir apgaismota arī diennakts tumšajā laikā.

Dodies pastaigā pa Bruģu ielas promenādi gūt iedvesmu un baudīt rudens rāmo noskaņu. Promenāde atrodas Daugavas labajā krastā. Uz sienām Bruģu ielas promenādē ir izveidoti zīmējumi ar Gajoka rajona vēsturisko motīvu skatiem.

Savā pastaigu maršrutā noteikti jāiekļauj Rīgas iela, kas ir pilsētas dzīvākā artērija un stiepjas no dzelzceļa stacijas līdz Daugavai – Rīgas ielas sākumam, kur zem dambja ar pieeju upei kādreizējās piestātnes vietā izveidota arka. Rīgas ielā var aplūkot greznās namu fasādes.

Īpaši skaists šajā laikā ir Dubrovina parks. Parkā var apskatīt pieminekli, kas ir uzstādīts bijušajam pilsētas mēram un parka veidotājam Pāvelam Dubrovinam (1839-1890). Nesteidzīgās pastaigās vari doties arī Centrālajā parkā, kur līdzās krāsainām lapām var apskatīt Soliņu aleju un Mīlestības koku. Tāpat Andreja Pumpura skvērs ir jauka vieta pastaigām. Tas tika izveidots 19. gs. otrajā pusē un atrodas pretī Vienības namam. Pēc tēlnieka A. Veinbaha projekta 20. gs. 20.-ajos gados te tika izbūvēta skaista strūklaka “Meitene ar liliju”.

Esplanādes atpūtas parks ir Baltijā pirmais veloparks, kas izveidots pilsētvidē, tajā iekļautas dažādas zonas aktīvai atpūtai – skeitparks, asfaltēta velotrase, piedzīvojumu trase un bērnu zona. Aizraujoša vieta bērniem - Mūzikas skvērs, kurš atrodas Esplanādes atpūtas parkā. Mūzikas skvēra centrālā tēma ir mūzikas skaņas pilsētas vidē. Bērni var iepazīties ar dažādiem āra mūzikas instrumentiem, tādiem kā bungas, ksilofons, cauruļu zvani un citiem interesantiem instrumentiem.

Izjūti īstu rudens piedzīvojumu Daugavpils tūrisma un apskates objektos

Ja laikapstākļi nav no tiem patīkamākajiem, tad muzeja vai ekspozīcijas apmeklējums būs tieši laikā! Daugavpilī var baudīt gan dabas krāšņumu, gan pasaules līmeņa kultūru, atliek tikai izvēlēties, kas sirdij tuvāks, apvienojot to ar baudījumu.

Daugavpils cietoksnī apmeklē Rotko muzeju un iepazīsties ar pasaules slavenā mākslinieka, abstraktā ekspresionisma pamatlicēja Marka Rotko darbu oriģināliem. Tāpat paviesojies jaunatklātajā Tehnikas un dizaina industriālajā centrā “Inženieru arsenāls”, kas ir unikāla tehnikas, dizaina un kultūras platforma, kur iekārtota Latgalē plašākā retro tehnikas un industriālā dizaina ekspozīcija. Turpat cietoksnī apmeklē ekspozīciju “Medicīnas izstāde ar kontracepcijas ekspozīciju”, kas veltīta medicīnas vēsturei. Savukārt, salonā “Housevintage” iespējams apskatīt un iegādāties 19. gs. beigu un 20. gs. vēsturiskās mēbeles un citus interjera elementus. I Pasaules kara muzejs “Pie Komendanta” piedāvā iepazīties ar priekšmetiem un dokumentiem, kas atspoguļo Pirmā pasaules kara militāro ikdienas dzīvi. Ekspozīcija “RetroGaraž-D” piedāvā bagātināt redzesloku ar privātu retro automašīnu kolekciju un padomju laika lietu kolekciju. Turklāt, cietoksnī atskatīties pagātnē ļaus ekspozīcija “Nikolaja vārti – durvis pagātnē”, kas ir neliela vēsturiska ekspozīcija ar lielu artefaktu daudzumu.

Daugavpilī var apmeklēt Mārtiņa Lutera katedrāli, kur ir ierīkots skatu laukums, kas atrodas aptuveni 40 m augstumā. No tā paveras Baznīcu kalna un pilsētas panorāma. Netālu atrodas Skrošu rūpnīca, kur piedāvā aplūkot vēsturisko ekspozīciju, skrošu liešanas cehu, skrošu liešanas torni un 13,5 m dziļo dzesēšanas aku.

Pilsētas centrā atrodas Latgales zoodārzs, kas ir lieliska vieta iepazīt dzīvniekus. Daugavpils inovāciju centrā, kas atrodas netālu no zoodārza, var iepazīt dažādas tehnoloģijas, apmeklēt nodarbības un vērot eksperimentus, kas palīdzēs saistoši izzināt apkārtējo pasauli. Savukārt, muzejā “Ebreji Daugavpilī un Latgalē”, vietējā gida – novadpētnieka Josifa Ročko pavadībā, ir iespējams iepazīties ar ebreju kultūru, ebreju dzīvi un sadzīves tradīcijām Latgalē un Daugavpilī kopš 1935.gada. Šmakovkas muzejā Daugavpilī iepazīsti Latgales viesmīlību un kulinārā mantojuma tradīcijas. Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs piedāvā iepazīties ar vēsturi, kultūru, mākslu un dabu Daugavpilī un novadā. Muzejā atrodas pastāvīgas vēstures, dabas ekspozīcijas un mākslas zāle. Daugavpils Māla mākslas centrā var uzzināt par Latgales kultūras mantojumu – keramikas un podniecības tradīcijām un aplūkot podnieku darbus.

Izbaudi drēgnus rudens vakarus apmeklējot izrādes un pasākumus

Pavadi drēgnus un tumšus rudens vakarus Daugavpils teātrī, skatoties interesantus un aizraujošus iestudējumus. Ja vēlies pavadīt vakarus atraktīvi, tad dodies uz Daugavpils Kultūras pili vai Vienības nama koncertzāli, kur notiek daudzveidīgi muzikālie koncerti un izrādes.

Izbaudi gardus rudens ēdienus

Kamēr vieni skaisto dabas skatu vērošanu, iespējams, apvienos ar aktīvo atpūtu, tikmēr citi laiskās atpūtas laikā vēlēsies nobaudīt siltu tējas vai kafijas malku. Bagātīgā rudens raža sniedz lieliskas iespējas gardiem un burvīgiem ēdieniem, tāpēc tas ir īstais brīdis iepazīt rudens garšu dažādību Daugavpils restorānos un kafejnīcās.

Dodies rudens velobraucienā

Pirms velosipēds nolikts garāžā, istabas stūrī vai nodots ziemas miegam servisā ir vērts doties rudenīgā braucienā cauri Daugavpilij līdz pat dabas parkam “Daugavas loki”. Reģionālais velomaršruts Nr. 35 “Daugavas loki” aptver Daugavpili, Augšdaugavas un Krāslavas novadu un dod iespēju iepazīt dabas un kultūrvēsturiskās vērtības. Braucot šā maršruta posmu Daugavpils pilsētas teritorijā ir iespēja apskatīt pilsētas vēsturisko centru, parkus, skvērus, vides un mākslas objektus.

Drēgnākajās rudens dienās nāc sasildīties SPA

Gaisā jau jūtama rudens tuvošanās un termometra stabiņa atzīme liek ģērbties vēl siltāk, tāpēc pienācis īsts laiks sasildīties, relaksēties un atslābināt ķermeni ar sildošām SPA procedūrām. Daugavpils Olimpiskajam centram, atpūtas kompleksa “SanMari” SPA centram un SPA centram “Olimpija” būs ko piedāvāt rudens aukstajos vakaros!

Iemūžini savu ceļojumu

Lai skaistu krāsu piepildīts rudens! Iepriekš  minētais ir tikai nedaudzas no idejām rudens baudīšanai Daugavpilī. Vairāk iedvesmas smelies lapā www.visitdaugavpils.lv.  Priecāsimies, ja šī gada rudens foto, kas uzņemti Daugavpilī sociālajos tīklos tiks ievietoti ar mirķļbirku #visitdaugavpils un #rudensdaugavpilī, lai varam kopīgi baudīt rudens burvību mūsu pusē!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.9457469sec.