Daugavpilī plaši svinēs valsts svētkus

Divas izstādes par zemessardzi, kas apmeklētājiem pieejamas jau no 1.novembra, Daugavpilī ievada Latvijas valsts svētku mēnesi un gatavošanos galvenajiem novembra svētkiem – Lāčplēša dienas un Latvijas valsts 105.dzimšanas dienas svinībām.

No 1. līdz pat 24.novembrim daugavpiliešiem un pilsētas viesiem ir iespēja apmeklēt virkni pasākumu, ko piedāvā Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes un NBS struktūrvienības un partneri. Tie ir dažādi koncerti, fotoizstādes, militārās tehnikas izstādes, meistarklases, piemiņas un tematiskie pasākumi, akcijas u.c. Kopskaitā gandrīz 40 pasākumi.

Kā jau ierasts, Lāčplēša dienā, 11.novembrī, notiks kritušo karavīru piemiņas pasākumi, Lāpu gājiens, kas šogad tiek organizēts jau 9.reizi, un svētku koncerts Vienības laukumā, kur uzstāsies Rūta Dūduma – Ķirse un Laura Amantova džeza kvartets. Bet dienas noslēgumā, plkst. 19.00, ikviens tiek aicināts uz Daugavpils Vienības nama Latviešu un latgaliešu kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīva „Saime” 20 gadu jubilejas koncertu Vienības namā.

11.novembrī tiek atzīmēta arī Polijas Neatkarības diena. Atsevišķu pasākumu programmu no 5.līdz 12.novembrim ir sagatavojusi poļu kopiena Daugavpilī.

Latvijas Republikas proklamēšanas 105.gadadienas svinības 18.novembrī Daugavpils valstpilsētas pašvaldība aicina svinēt šajā dienā kopā apmeklējot svētku Dievkalpojumu Sv. Pētera ķēdēs Romas katoļu baznīcā un plkst. 17.00 Vienības laukumā dziedot Latvijas valsts himnu, pēc kā sekos lāzeršova instalācija. Savukārt 20.novembrī ikviens tiek aicināts uz koncertu Daugavpils Kultūras pilī „Mārtiņš Brauns – LATVIJAI”.

Atzīmējot Latvijas svētkus tiks godināti arī Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes apbalvojuma „Gada Balva” saņēmēji. Pasākums notiks 18.novembrī Daugavpils teātrī. Ieeja ar ielūgumiem.

Svinēsim Latvijas svētku mēnesi kopā!

Plašāka informācija par visu svētku programmu ir atrodama www.daugavpils.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 30.04.2024 NBS orķestra DŽEZA DIENA Tukumā Tukuma TIC
30. aprīlī plkst. 19.00 Tukuma pilsētas Kultūras namā Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku orķestra “Džeza dienas koncerts”. Ieeja bez | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62941098sec.