Kā mazināt stresu, ko rada finanšu problēmas?

Vislielāko stresu cilvēkiem dzīvē rada tieši finanses. Vairums nepārtraukti dzīvo ļoti lielā stresā, jo visu laiku baidās, ka naudas kaut kam varētu nepietikt vai tā varētu tikt pazaudēta. Vienalga vai šo stresu rada neatdoti ātrie aizdevumi jeb heti lainaa, vai bailes par to, ka izvēlētie investīciju objekti varētu nebūt veiksmīgi, tas neko labu nedod. Stress bojā nervu sistēmu, kas var novest pat pie nopietnām veselības problēmām. Diemžēl no šāda stresa pilnībā atbrīvoties, dzīvojot kapitālisma laikā, ir ļoti grūti, tomēr ir veidi, kā to mazināt.

Izglītojiet sevi finanšu jomā

Gandrīz vienmēr stresa un baiļu pašā pamatā ir neuzticēšanās savām spējām. Protams, var būt iesaistīti arī dažādi ārēji faktori, taču, ja cilvēks ir pārliecināts par to, ka spēs visu nokārtot, stress vienmēr būs daudz mazāks. Šo pārliecību pār sevi veido divas lietas – spēcīgs raksturs un zināšanas. Ja raksturu izmainīt nav iespējams, tad gūt jaunas zināšanas gan ir. Saprotiet, kas ir jūsu pamata finansiālā problēma un izglītojiet sevi tieši šajā jautājumā. Piemēram, ja jums stresu rada tas, ka nav nekādu uzkrājumu un drošības garanta neparedzētām situācijām, mācieties par naudas taupīšanu. Apmeklējiet dažādus seminārus, lasiet grāmatas utt. Ja zināsiet, kā rīkoties katrā situācijā, jums nebūs tik ļoti jāsatraucas par nestabilitāti.

Izmantojiet apdrošināšanas pakalpojumus

Stresu rada tas, ka cilvēkiem ir bail no neparedzamā. Pat tad, ja uz doto brīdi finansiālā situācija ir laba, tas viss var mainīties vienā brīdī, ja atgadīsies kāda nelaime. Labi ir tas, ka pret vairumu risku, ir iespējams apdrošināties. Ir iespējams apdrošināt gan vērtīgākās mantas, gan īpašumus, gan savu veselību un dzīvību. Apdrošināšanas pakalpojumi gan ir visai dārgi un ne katrs tos var atļauties, bet tiem cilvēkiem vai viņu īpašumiem, kas atrodas kādās riska grupās, vajadzētu tikt apdrošinātiem. Tas gan mazinās stresu ikdienā, gan ļaus daudz ātrāk pārvarēt jebkuras grūtības un problēmas.

Neparakstieties uz riskantām investīcijām

Ja domājat, ka finanšu stresu izjūt tikai tie, kam nauda pietrūkst vai tie, kas ir parādā, jūs maldāties, arī finansiāli veiksmīgiem cilvēkiem ir savas raizes. Tipisks piemērs ir stress, ko dara investīcijas. Ieguldot savu naudu, piemēram, akciju tirgos, pastāv iespēja, ka visa nauda var tikt pazaudēta. Ja tiek investētas lielas summas, tad, protams, investoru pārņem bailes un stress. Pieredzējuši investori pārsvarā ir iemācījušies tikt ar to galā, bet jaunajiem ieguldītājiem labāk tomēr būtu nesākt ar ļoti riskantiem investīciju objektiem, lai nebūtu lieki sevi jāsatrauc.

Veidojiet savam dzīvesveidam atbilstošu uzkrājumu fondu

Pats svarīgākais, lai pasargātu savas finanses, ir prast izveidot pienācīgu uzkrājumu fondu neparedzētām situācijām. Tai ir jābūt prioritātei un kamēr vien nav izveidoti gana lieli uzkrājumi, nekam citam lieki tērēties nevajadzētu. Tas, cik lielam ir jābūt uzkrājumu fondam ir atkarīgs no ienākumu apjoma un dzīvesveida, bet būtu labi, ja uzkrājumi būtu vismaz tik lieli, lai jūs varētu izdzīvot ar tiem trīs mēnešus. Tad jums nebūs jāsatraucas par pēkšņiem tēriņiem vai ienākumu zudumiem.

Atmaksājiet visus parādus

Ļoti daudziem lielākais stresa cēlonis ir tieši parādi. Tie cilvēki, kas ir parādā kādam naudu, gandrīz nekad nespēj dzīvot mierīgi, ik pa brīdim neizdomājoties par ļaunākajiem scenārijiem. Pat tad, ja paņemts neliels bezprocentu kredīts jeb koroton pikavippi, tas var radīt nopietnas sekas, tāpēc satraukums ir liels. Ja jums ir ilgtermiņa kredīti, un tos ātrāk atmaksāt nekādi nevarat, tad šis ieteikums jums nederēs, bet, ja jums ir paņemti īstermiņa kredīti, dariet visu iespējamo, lai no tiem tiktu vaļā. Kaut vai mēnesi dzīvojiet bez jebkādām ērtībām vai meklējiet papildus darbu, bet nepieļaujiet, ka parādi bojā jūsu sirdsmieru un neļauj pilnvērtīgi dzīvot.

Lielo stresu par naudu cilvēki bieži vien rada paši, pakļaujot sevi nevajadzīgam riskam. Ir jāmēģina darīt visu iespējamo, lai jūsu nauda būtu drošībā un jums vienmēr būtu kādas iespējas atrisināt savas finansiālās problēmas. Ja varēsiet to nodrošināt, nebūs nekādas vajadzības satraukties par savu finansiālo situāciju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.35903192sec.