Stilizēti namiņi iedzīvinās Hanzas laiku sajūtu Valmierā

Lai popularizētu un iedzīvinātu Hanzas savienības mantojumu Valmierā, no 2.septembra Valmieru pie pilsētas muzeja rotā Hanzas laiku stilizēti namiņi. Tie izgatavoti pildrežģa tehnikā, kas viduslaikos tradicionāli tika lietota māju būvniecībā. Namiņi tiks izmantoti dažādās izstādēs un tirdziņos, kā arī tie palīdzēs uzburt Hanzas laiku sajūtu valmieriešiem un pilsētas viesiem.

“Viduslaiku Valmierā, laikā, kad Hanzas savienība piedzīvoja uzplaukumu - no 13. līdz 16. gadsimtam, tirgošanās nenotika tikai vienā konkrētā vietā. Arī tirgus laukumu vietas laika gaitā pilsētā ir mainījušās. Hanzas stila namiņi Valmierā radīs viduslaiku pilsētas noskaņu. Vienlaikus tie piedāvās īpašu vietu tirdzniecībai dažādos pilsētai nozīmīgos pasākumos, tādējādi atspoguļojot arī Hanzas savienību uzturošo pamatu – tirdzniecību un ekonomiskos sakarus, kas bija nodibināti starp savienībā iesaistītajām pilsētām”, skaidro Valmieras muzeja direktore Iveta Blūma.

Pie Valmieras muzeja tiks uzstādīti kopā astoņi miniatūras, pildrežģa tehnikā būvēti namiņi.

Hanzas savienībā viduslaikos, no 13. līdz 17.gadsimtam, apvienojās spēcīgas Baltijas un Ziemeļjūras pilsētas. Savienības pamatā bija politiski un ekonomiski sakari, nozīme bija arī viduslaiku tirgotāju nodibinātajām savstarpējām attiecībām un veidotajiem tirdzniecības ceļiem.

Atbilstoši iepirkuma rezultātiem saliekamo Hanzas laika namiņu izgatavošanu un uzstādīšanu veica SIA “MJ Eirobūve” par kopējo summu 41 430,40 EUR. Namiņi tiek uzstādīti projekta “Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai” ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Savienības Centrālā Baltijas jūras reģiona pārrobežu sadarbības programma. Projektā viens no partneriem ir arī Vidzemes plānošanas reģions.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.50375319sec.