Valmierā norisināsies Restorānu nedēļa - pavasara garšās

Saules stari, trāpīdami atsperīgajā zemē, aizlido uz visām pusēm. Tie atstāj nebēdnīgi košas pēdas ieturētajā ziemas paletē, izbārsta dzīvespriecīgas smaržas, saķeras zaros un pamodina pumpurus. Domas tiek izpurinātas un pieknaģētas pie zaļuma gaidīšanas. Pavasara garšas Valmieras restorānu nedēļā uzplauks no 9. līdz 15.aprīlim.

Sagaidot dabas mošanos, pavasarīgs un nedaudz nebēdnīgs noskaņojums valda arī restorānu virtuvēs. Neparastās “ainavās” šķīvjos tiek piedāvāts: cukurziņu – mētru biezenis, zaļās tējas švamkūka, melno ķiploku biezenis, 36 stundas gatavots Z/s “Mazdzērvītes” muižziņa steiks, Valmiermuižas tumšā alus marmelāde, bērzu sulu sorberts, kadiķu dūmos apdūmots dzeltenspuru tuncis, konjakā diedzēti pērļu sīpoli, ķimeņu tējā vārīti āboli, fetas siera un kaņepju krēms. Tā ir tikai neliela daļa no Valmieras restorānu sarūpētām vairāku kārtu maltītēm.

Senās Latvijas garšas mūsdienīgā un pavasara sezonai atbilstošā izpildījumā par pievilcīgu cenu – 20 EUR – restorānu nedēļā piedāvā pieci Valmieras pilsētas, Kocēnu un Burtnieku novadu restorāni:

•    Restorāns “Rātes Vārti”;

•    Restorāns “Vecpuisis”;

•    Restorāns “Agnese”;

•    Valmiermuižas Alus virtuve;

•    Dikļu pils restorāns.

Lai nobaudītu īpašos piedāvājumus, nepieciešams veikt iepriekšēju galdiņu rezervāciju. Plašāka informācija par ēdienkartēm lasāma www.visit.valmiera.lv, kā arī restorānu mājaslapās.

Valmieras restorānu nedēļa norisināsies Centrālās Baltijas jūras reģiona pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam līdzfinansēta projekta “Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai” ietvaros.

Centrālbaltijas jūras reģiona programmas projekts “Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai” vieno vienpadsmit projekta partnerus no Latvijas, Igaunijas un Zviedrijas. Tā galvenie mērķi ir iedzīvināt vēsturiskās Hanzas savienības mantojumu mūsdienās, izveidot Hanzu par vadošo tūrisma zīmolu Baltijas jūras reģionā, kā arī attīstīt jaunus un interesantus tūrisma produktus. Stiprinot zīmola “Hanzas kulinārija” ieviešanu mūsdienu Hanzas pilsētās, Valmieras restorānu nedēļa ir viens no Hanzas kulinārā mantojuma akcentējošiem pasākumiem, piedāvājot senās garšas mūsdienīgā izpildījumā. Vairāk informācijas par projekta aktivitātēm: http://www.vidzeme.lv/lv/projekti/hanzas_vertibas_ilgtspejigai_sadarbibai_hansa

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Nīcgales lielais akmens TAKA
Nīcgales Lielais akmens ir vislielākais pašreiz zināmais laukakmens Latvijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Naujenes Novadpētniecības muzejs TAKA
Apmeklētājiem piedāvā iespēju izzināt novada vēsturi, etnogrāfiju, dabu, izcilus novada māksliniekus, līdzdarboties radošajās darbnīcās, | Skatīt vairāk
Slutišķu sādža un vecticībnieku lauku sēta TAKA
Daugavas ielejas ielokā no ziņkārīgām svešinieku acīm paslēpies Slutišķu vecticībnieku ciems, kas ir mīklains un nezināms. | Skatīt vairāk
Atpūtas parks "Stalkers" TAKA
Īpaši labiekārtotais parks atrodas gleznainā vietā Daugavas krastā meža ielokā dabas parka “Daugavas loki” teritorijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2020 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2020 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18425012sec.