Valmierā norisināsies Restorānu nedēļa - pavasara garšās

Saules stari, trāpīdami atsperīgajā zemē, aizlido uz visām pusēm. Tie atstāj nebēdnīgi košas pēdas ieturētajā ziemas paletē, izbārsta dzīvespriecīgas smaržas, saķeras zaros un pamodina pumpurus. Domas tiek izpurinātas un pieknaģētas pie zaļuma gaidīšanas. Pavasara garšas Valmieras restorānu nedēļā uzplauks no 9. līdz 15.aprīlim.

Sagaidot dabas mošanos, pavasarīgs un nedaudz nebēdnīgs noskaņojums valda arī restorānu virtuvēs. Neparastās “ainavās” šķīvjos tiek piedāvāts: cukurziņu – mētru biezenis, zaļās tējas švamkūka, melno ķiploku biezenis, 36 stundas gatavots Z/s “Mazdzērvītes” muižziņa steiks, Valmiermuižas tumšā alus marmelāde, bērzu sulu sorberts, kadiķu dūmos apdūmots dzeltenspuru tuncis, konjakā diedzēti pērļu sīpoli, ķimeņu tējā vārīti āboli, fetas siera un kaņepju krēms. Tā ir tikai neliela daļa no Valmieras restorānu sarūpētām vairāku kārtu maltītēm.

Senās Latvijas garšas mūsdienīgā un pavasara sezonai atbilstošā izpildījumā par pievilcīgu cenu – 20 EUR – restorānu nedēļā piedāvā pieci Valmieras pilsētas, Kocēnu un Burtnieku novadu restorāni:

•    Restorāns “Rātes Vārti”;

•    Restorāns “Vecpuisis”;

•    Restorāns “Agnese”;

•    Valmiermuižas Alus virtuve;

•    Dikļu pils restorāns.

Lai nobaudītu īpašos piedāvājumus, nepieciešams veikt iepriekšēju galdiņu rezervāciju. Plašāka informācija par ēdienkartēm lasāma www.visit.valmiera.lv, kā arī restorānu mājaslapās.

Valmieras restorānu nedēļa norisināsies Centrālās Baltijas jūras reģiona pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam līdzfinansēta projekta “Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai” ietvaros.

Centrālbaltijas jūras reģiona programmas projekts “Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai” vieno vienpadsmit projekta partnerus no Latvijas, Igaunijas un Zviedrijas. Tā galvenie mērķi ir iedzīvināt vēsturiskās Hanzas savienības mantojumu mūsdienās, izveidot Hanzu par vadošo tūrisma zīmolu Baltijas jūras reģionā, kā arī attīstīt jaunus un interesantus tūrisma produktus. Stiprinot zīmola “Hanzas kulinārija” ieviešanu mūsdienu Hanzas pilsētās, Valmieras restorānu nedēļa ir viens no Hanzas kulinārā mantojuma akcentējošiem pasākumiem, piedāvājot senās garšas mūsdienīgā izpildījumā. Vairāk informācijas par projekta aktivitātēm: http://www.vidzeme.lv/lv/projekti/hanzas_vertibas_ilgtspejigai_sadarbibai_hansa

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.65313101sec.