40. izlaidumā Vidzemes Augstskolu absolvē 125 profesionāļi

30. jūnijā Vidzemes Augstskolas (ViA) izlaidumā Valmierā pulcējās absolventi, mācībspēki, kā arī ģimenes un draugi. Šogad ViA izlaidumā diplomus saņēma 125 absolventi: 17 – koledžas, 77 – bakalaura līmeņa studiju, 29 – maģistri un divi – doktora grāda ieguvēji.

Vidzemes Augstskolas rektore Agnese Dāvidsone:

“Man ir neizmērāms prieks un patiess aizkustinājums sveikt Jūs visus – gan absolventus un Jūsu tuvos un mīļos, gan mācībspēkus un darbiniekus šajā dienā! Iztaisnojiet muguras un plecus, paceliet skatienu pāri ikdienišķajam un pasmaidiet viens otram! Jo šī ir Jūsu diena! Esiet lepni par sevi!

Bet šis izlaidums nav tikai par jūsu pagātni – tas ir par jūsu nākotni.

Es aicinu jūs noticēt, ka katrā no jums ir potenciāls ietekmēt šo pasauli pozitīvā veidā, sasniedzot un pārsniedzot savas mērķus. Pārsteidzot un atstājot savu unikālo dejas musturu. Lai šīs dienas sauklis “Iedejo dzīvē” iedvesmo jūs būt drosmīgiem un neierobežotiem savos mēģinājumos.

Paldies maniem kolēģiem – Vidzemes Augstskolas darbiniekiem un akadēmiskajam personālam! Par Jūsu radošumu, neizsīkstošo enerģiju, ambīcijām, kas ļauj mums, Vidzemes Augstskolai, būt pamanāmam punktam uz lielā augstākās izglītības globusa!”

Sveicienu absolventiem sūtīja arī Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša:

“Man ir patiess gods un liels prieks sveikt jūs šajā izlaidumā, kad Vidzemes Augstskolu absolvē 125 jaunie speciālisti, tostarp divi zinātņu doktori.

Sirsnīgi apsveicu šajā nozīmīgajā dienā! Ceru, ka katrs no šodienas Vidzemes Augstskolas absolventiem atradīs sev vispiemērotāko, un reizē arī mūsu valstij visnepieciešamāko dzīves un karjeras ceļu. Latvijas izaugsmei ir nepieciešami gudri, akadēmiski prāti, kā arī praksē nostiprinātas prasmes, zināšanas un jaunas idejas ikvienā nozarē.

Absolventi, pateicos jums par apņēmību studēt, vēlmi izzināt pasauli plašāk un dziļāk, par izturību un neatlaidību studiju gados, par spēju sasniegt mērķi.

Paldies augstskolas mācībspēkiem, zinātniekiem, tehniskajam personālam, kuri iedvesmoja, vadīja un atbalstīja jūs izaicinošajā studiju ceļā! Paldies jūsu vecākiem, ģimenēm, piederīgajiem, kuri sniedza atbalstošas rūpes un mīlestību, lai šodien jūs varētu svinēt savu izlaidumu!”

Andra Maļinovska, Biznesa vides vadības absolvente, viena no studentēm, kura absolvēja ViA ar izcilību:

“Manuprāt, lielākā pievienotā vērtība un galvenais iemesls, kāpēc izvēlējos studēt Biznesa vides vadības programmā ir tā, ka studiju process notiek angļu valodā. Iegūtais profesionālais maģistra grāds vadības zinātnēs, kas starptautiski ir zināms kā Master of Business Administration (MBA) ir augstu novērtēts darba tirgū. Līdz ar to pēc augstskolas absolvēšanas, turpināšu attīstīties profesionāli. Studiju laikā Vidzemes Augstskola arī piedāvā piedalīties dažādos starptautiskos projektos, kuros ir iespēja iegūt pieredzi un arī nodibināt kontaktus, kas uzņēmējdarbības vidē ir ļoti svarīgi. Iesaku izmantot šīs iespējas.”

Šis ViA izlaidums bija ne tikai 40tais pēc kārtas, bet īpašs ar to, ka pirmo reizi ViA absolvēja Gruzijas studenti, kuri, pamatojoties uz sadarbības līgumu, vienlaikus ieguva grādu divās augstskolās – to vidū arī ViA.  Tāpat šogad pēdējo reizi ViA absolvēja mehatroniķi un informācijas tehnoloģiju studenti koledžas līmeņa programmā, jo turpmāk augstskola nodrošinās studijas jau tikai augstākā līmenī – bakalaura, kas sekmē iespējas darba tirgū.

Vidzemes Augstskola ir 1996. gadā dibināta valsts augstskola, kas piedāvā 17 studiju programmas Sabiedrības zinātņu un Inženierzinātņu fakultātēs.

ViA piedāvā iegūt pirmā līmeņa augstāko izglītību studiju programmā “Ilgtspējīgu ēku būvniecība”. Savukārt profesionālo bakalaura grādu šādās studiju programmās: “Biznesa vadība”, “Informācijas tehnoloģijas”, “Komunikācija un sabiedriskās attiecības”, “Mediju studijas un žurnālistika”, “Tūrisma organizācija un vadība” un “Mehatronika”.

Savukārt maģistrantūrā iespējams studēt programmās: “Biznesa vides vadība”,  “Kiberdrošības inženierija”, “Stratēģiskā komunikācija un pārvaldība”, “Tūrisma konkurētspējas vadība” un “Virtuālā realitāte un viedās tehnoloģijas”.

Vidzemes Augstskola kopā ar Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju un Ventspils augstskolu īsteno doktorantūras programmas “Ekonomika un uzņēmējdarbība” un savukārt ar Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju –  “Sociotehnisko sistēmu modelēšana”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Vidzemes Tūrisma asociācija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47400904sec.