Aicina pieteikties vakara ekskursijām "Valmieras puikas"

Ceturtdien, 14. novembrī, Valsts svētku nedēļas ietvaros, Valmieras Tūrisma informācijas centrs valmieriešiem un pilsētas viesiem piedāvās iespēju doties divās vakara ekskursijās "Valmieras puikas". Ekskursiju sākums pulksten 19:00 Rātslaukumā pie Sv. Sīmaņa baznīcas.

Aizraujošu stāstījumu par Pāvila Rozīša romānā "Valmieras puikas" attēlotajiem notikumiem un varoņiem ekskursijas dalībniekiem piedāvās Valmieras Muzeja Vēstures nodaļas vadītāja Ingrīda Zīriņa. Tāpat arī Valmieras puiku atmiņu takās pa L. Paegles ielu izvedīs Valmieras Valsts ģimnāzijas vēstures skolotāja Ineta Amoliņa. Dalība ekskursijās bez maksas.

Dalībnieku skaits ekskursijās ir ierobežots, tāpēc interesenti aicināti jau savlaicīgi izvēlēties vienu no gidēm un pieteikties ekskursijai iepriekš Valmieras Tūrisma informācijas centrā, pieteikumu sūtot uz e-pastu tic@valmiera.lv vai zvanot pa tālruni: 64207177.

Ekskursijas dalībniekiem lūgums ierasties ar savu apgaismojumu – lāpu vai svecīti. Tāpat arī ikviens ir aicināts piespraust pie apģērba sarkanbaltsarkanās lentītes, godinot Latvijas valsti un Latvijas karavīrus. Sarkanbaltsarkanās lentītes, karodziņus, dažādas nozīmītes un aprocītes ar Latvijas Valsts simboliku iespējams iegādāties arī Valmieras Tūrisma informācijas centrā  Rīgas ielā 10.

Turpinot pērnā gada tradīciju, arī šogad ikviens interesents 8. novembrī ir aicināts uz Valmieras Kultūras centru, kur kopīgi no pulksten 14:00  līdz 17:00 tiks locītas sarkanbaltsarkanās lentītes stilizēta skaitļa "11" veidolā, kas norāda uz 1919.gada 11.novembri, kad tika izcīnīta izšķirošā cīņa pret Bermonta karaspēku, un līdzinās starptautiski atzītajam "victory" jeb uzvaras simbolam.

Salocītās lentītes bez maksas tiks dalītas Lāčplēša dienas un 18.novembra pasākumos. Tāpat tās būs pieejamas Valmieras pilsētas pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas centrā (Lāčplēša ielā 2), kā arī Valmieras Tūrisma informācijas centrā un Valmieras Kultūras centrā (Rīgas ielā 10).

Vairāk par citiem Valsts svētku nedēļas pasākumiem uzziniet www.visit.valmiera.lv un www.valmiera.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 22.05.2024 Muzeju nakts Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, Liepājā starptautiskās akcijas “Muzeju nakts” programmā paredzēti vairāki muzikāli priekšnesumi. | Skatīt vairāk
Latvija
Nometnes & sporta spēles Bauskas novadā Bauskas TIC
Plāno nometnes & sporta spēles Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
KUKUL ceptuve TUKUMĀ! Tukuma TIC
Meklē vietu, kur nobaudīt smalkmaizītes, bulciņas, maizīti, cepumiņus vai sāļās uzkodas kopā ar gardu, smaržīgu kafiju vai tēju? Kukul Elizabete | Skatīt vairāk
Bauska aicina baudīt pilsētas svētkus! Bauskas TIC
Esi aicināts svinēt Bauskas pilsētas un novada svētkus kopā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45616698sec.