Valmierā atzīmēs Starptautisko gidu dienu

2015. gada 19. februārī, Starptautiskās gidu dienas ietvaros, Valmieras gidi papildinās zināšanas par tūrisma piedāvājumu, apmeklējot Valmieras muzeja izglītojošo programmu ''Bruņinieku skola''.

Šajā izglītojoši praktiskajā nodarbībā gidi pabūs viduslaikos, izzinot viduslaiku pilsētu attīstību, bruņinieku turnīru tradīcijas un sadzīvi XI-XV gadsimtā. Tāpat gidiem būs iespēja piedalīties viduslaiku rituālā, ieceļot kādu no programmas dalībniekiem bruņinieku kārtā. Lai praktiski pielietotu iegūtās zināšanas, gidi spēlēs galda spēli, kuras laikā taps viduslaiku feodālā karte un piedalīsies citās Valmieras muzeja sarūpētās aktivitātēs.

Labvēlīgu laika apstākļu gadījumā vecpilsētas teritorijā tiks sarīkots bruņinieku turnīrs, lai pārbaudītu prasmes šaušanā ar loku un citos viduslaiku sacensību veidos. Iegūtās zināšanas un praktiskā pieredze bagātinās Valmieras gidu stāstījumu, vadot ekskursijas valmieriešiem un pilsētas viesiem.

Jāpiebilst, ka 2014.gadā notika Valmieras gidu kursi, kurus beidza un sertifikātu saņēma 16 gidi. Arī šogad plānotas speciālas apmācības jau praktizējošiem gidiem, lai pilsētas viesi tiktu pārsteigti ar arvien jauniem un aizraujošiem stāstiem par seno Hanzas pilsētu Valmieru, pilsētu, kas paver vārtus uz Gaujas nacionālo parku un daudzām leģendām.

Valmieras Tūrisma informācijas centrs piedāvā tematiskas ekskursijas pa Valmieru un apkārtējiem novadiem gida pavadībā, kā arī iegādāties dāvanu kartes ekskursijai pa pilsētu. Plašāka informācija par ekskursijām un to pieteikšanu pieejama šeit.

Valmiera muzeja piedāvāto programmu ''Bruņinieku skola'' interesenti var apmeklēt, iepriekš piesakoties rakstot uz e-pastu alberts.rokpelnis@valmiera.lv vai zvanot pa tālruni 64210874. Dalības maksa: 1 EUR no personas. Plašāka informācija pieejama šeit.

19.februāra nodarbība gan tiks piedāvāta tikai Valmieras gidiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44008589sec.