25. marts vēsturē: Zviedrijā svin Vafeļu dienu

Ik gadu 25. martā Zviedrijā daudzviet gatavo gardas vafeles visdažādākojos izpildījumos, jo tiek svinēta Vafeļu diena.

Viena no iespējamajām izcelsmēm šai dienai tiek minēta šāda - pavasarī vistas laukos pēc garās ziemas atsākušas dēt olas, bet govis sāk dot vairāk piena. Tā kā piens un olas ir vienas no svarīgākajām vafeļu izejvielām, šajā dienā esot jāēd vafeles.

Lai arī Latvija būtu iespējams sajust Zviedrijas vafeļu svētku noskaņu, pagatavo šo našķi savās mājās! Iedvesmai, recepte no brīnisķīgās Zanes Grēviņas bloga naskoties.com:

Lai pagatavotu 4 lielas vai 20 mazās vafeles nepieciešams:

  • 260 g kviešu miltu

  • 440 ml piena

  • 70 g kausēta sviesta

  • 3 olas

  • 80 - 100 g cukura

  • 2 tējk. cepamā pulvera

  • šķipsniņa sāls

  • vaniļas ekstrakts vai vaniļas cukurs

  • + sviests vafeļpannas ieziešanai pirms cepšanas

Pagatavošana:

Atdala olu baltumus no olu dzeltenumiem. Olu baltumus ar mikseri sakuļ, līdz tie kļuvuši mazliet gaisīgi, tad lēnām pievieno cukuru un turpina kult, līdz tie pārvērušies stingrās putās.

Olu dzeltenumiem pievieno sāli, izkausēto sviestu, vaniļas cukuru vai vaniļas esenci, cepamo pulveri, miltus un pienu.

Olbaltuma putas iecilā tajā bļodā, kurā šobrīd jau atrodas visa mīkla - vispirms pusi no visām putām, tad otru pusi - tādā veidā vislabāk izdosies saglabāt mīklas gaisīgumu.

Mīklu lej ar sviestu ietaukotā karstā vafeļpannā, un cep brūnas vafeles.

Vafeles pasniedz ar visu, kas vien kārojas - saldējumu, ievārījumu, zemesriekstu sviestu, svaigām ogām, augļiem vai varbūt ceptu olu, bekonu un ceptiem sīpoliem?

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2020 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2020 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73449492sec.