13. jūnijs vēsturē: naktī Aglonā sāka cept savu maizīti

2000.gada naktī no 12. uz 13.jūniju Aglonā sāka cept savu maizīti. Uzņēmējdarbība nav bijusi pārtraukta ne uz vienu dienu.  Latgales maizes meistere Vija Kudiņa, dibinot savu maizes cepšanas uzņēmumu, vienlaikus izveidoja arī pirmo Maizes muzeju (27.07.2005), kurš ilgus gadus bija vienīgais ne tikai Latvijā, bet arī visā Baltijā.

Apmeklētājiem ir iespēja izmēģināt graudu malšanu ar rokas dzirnavām, apskatīt koka traukus, sētuves, abras, maizes lizes, miltu sietus un nodegustēt svaigi ceptu maizi. Muzeja apskatei izveidotas vairākas programmas, kuras piedāvā iespēju piedalīties maizes mīcīšanas un cepšanas procesā.

Maizes muzejā var pasūtīt maltīti pēc vecmāmiņu receptēm jebkuriem ģimenes svētkiem. Bet veikalā, kas atrodas blakus muzejam, vienmēr var nopirkt svaigu rudzu vai saldskābo maizi, ceptu pēc senām receptēm, pīragus, baltmaizi vai cepumus. Pieņem pasūtījumus maizes, pīrāgu un kliņģeru cepšanai.

Muzejā piedāvā divu banketa zāļu nomu – 30 un 50 cilvēkiem. Organizē kāzu sagaidīšanu un daudzveidīgu programmu (1,5 st.). Maizes muzeja otrajā stāvā, piedāvā atpūsties „vecmāmiņas” istabā uz salmu matračiem un zāļu spilveniem. Var izvelēties kādu citu istabu pēc noskaņojuma – sarkano, dzelteno, lillā, zilo. Naktsmītnes iespēju var piedāvāt 20 cilvēkiem.

Muzeja īpašniece un gide Vija Kudiņa ir profesionāla maizes cepēja, kura ir daudzu Latvijas saimnieču konkursu uzvarētāja, piemēram, «Gada cilvēks tūrismā 2017» nominācijā «Tūrisma uzņēmējs Latvijas reģionā». 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73369908sec.