Rēzeknē būs Lieldienu pontāgs un «Dziguču» jubileja

2019. gada 21. aprīlī ikvienu aicina svinēt Lieldienas Rēzeknē, Festivāla parkā (Pils ielā 17), kur kopā ar Latvijas radio žurnālistiem un folkloristiem Ivetu un Vidvudu Medeņiem, Rēzeknes fokloras kopām un dejotājiem gavilēs, ies rotaļdejās un šūposies lielajās šūpolēs, bet vakarā suminās bērnu deju kolektīvu "Dziguči" 20 gadu jubilejā!

No plkst. 11.00 Festivāla parkā darbosies svētku tirdziņš, kur varēs gan mieloties ar lauku labumiem, gan priecēt acis un sirdi, nolūkojot tautas daiļamata meistara darinājumus. Tautas lietišķās mākslas studija "Dzīpariņš" piedāvās darbu izstādi-pārdošanu un sola pircējiem ļoti draudzīgas cenas.

No plkst. 13.30 lieli un mazi varēs iesastīties radošajās darbnīcās, ko piedāvās ARPC "Zeimuļs" un sporta klubs "SEDNA", tostarp varēs apgleznot podiņus un iestādīt pavasara vitamīnus, kā arī izveidot māla zaķus kopā ar sīkplastikas meistari Olgu Deksni. Lai darbošanās būtu lustīgāka, svētkus ieskandinās pūšamo instrumentu orķestris "Rēzekne" (vad. Sergejs Sergejevs).

No plkst. 14.00 sāksies Lielās dienas izdarības – rotās šūpoles, ripinās olas, dziedās un dejos, iekurs ugunskuru ar priežu čiekuriņiem, lai vienotu rēzekniešus, pārvērstu visu slikto gaismā un labās domās! Lieldienas iegavilēs Rēzeknes folkloras kopa "Rūta" (vad. Irēna Rampāne), rotaļdejas rādīs Rēzeknes folkloras kopa "Vīteri" (vad. Sandra Stare), Lieldienas citu tautu tradīcijās skanēs Rēzeknes poļu kora "Jutrzenka" folkloras grupas (vad. Irēna Ivanova) dziesmās, dančus rādīs Rēzeknes vidējās paaudzes deju kopa "Dziga" (vad. Ilmārs Dreļs).

Smeļot gudrības latviešu senajās paražās, Lielās dienas tradīcijas dziļāk iepazīt palīdzēs Latvijas radio žurnālisti un folkloristi Iveta un Vidvuds Medeņi, kuru vadībā būs gan mutes mazgāšana un saules godināšana, gan veselības vēlējumi, apperot ar  pūpolzariem, skauģa rīklīšu aizzabināšana, melnās olas ierakšana zem šūpolēm, šūpoļu atsiešana un pušķošana, šūpošanās un apdziedāšana, olu mešana pār kārti, olu kaujas un olu ripināšana, gan arī uguns rituāls ar ziedošanu, rotaļas un danči un, protams, olu pontāga (olu kulteņa) cepšana ar vardīšu kājiņām, siseņu matiņiem un mušu deguntiņiem, ar brīnumainajiem labumiem cienāsim puišus, lai tiem spēks kaulos meitas mīlēt!

Tāpat ikviens varēs piedalīties konkursā un atpazīt dažādu putnu dziesmas, vai arī meklēt Lieldienu zaķa dārgumu grozu, aktīvākie varēs piedalīties zaķa skrējienā, bet citi – fotografēties kopā ar lielo zaķi. Aicinām ierasties zaķa kostīmos, jo labākā "kažoka" pārstāvjiem būs pārsteiguma balvas! Tāpat ņemiet līdzi krāsainas olas, lai sišanās ar olām un šupošanās lielajās šūpolēs pašiem būtu aizraujoša un priecīga. Lieldienu pasākumu atbalsta SIA "Inteco Wood".

Savukārt plkst. 16.00 Lieldienu svinības turpināsies Rēzeknes kultūras namā (Brāļu Skrindu ielā 3), kur sumināsim Rēzeknes bērnu deju kolektīvu "Dziguči" 20 gadu jubilejā. Bērnu deju kolektīvs "Dziguči" Rēzeknē darbojas kopš 1999. gada (vad. Gunta Sidorova) un no mazajiem dzigučiem ir izauguši daudzi lielie dzigotāji. Svētku koncertā uzstāsies gan paši gaviļnieki, gan arī Rēzeknes vidējās paaudzes deju kopa "Dziga" (vad. Ilmārs Dreļs), Rēzeknes jauniešu deju kopa "Dziga" (vad. Inga Žirgule), Rēzeknes vidējās paaudzes deju kopa "Vadži" (vad. Inga Peļņa) un Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas 9. klašu jauniešu deju kolektīvs "Skali" (vad. Marika Vaičule).

Ieeja Lieldienu pasākumā un "Dziguču" jubilejas koncertā – brīva. Priecīgas Lieldienas!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59439111sec.