Tikšanās ar Ingu Žoludi Lūznavas muižā

21. maijā plkst. 17.00 Lūznavas muižā ar lasītājiem tiksies prozaiķe Inga Žolude, kuras vairāki romāni nominēti Literatūras gada balvai.

Rakstniece Inga Žolude pēc savu pirmo romānu iznākšanas (“Silta zeme” (2008), “Sarkanie bērni” (2012)) iezīmēja spilgtu, atšķirīgu stilu latviešu femīnajā prozā. No vienas puses, viņa pārsteidza ar tēmas un ideju svaigumu, citādību, no otras puses, turpināja spēcīgo sieviešu rakstības līniju latviešu prozā. Katrs nākamais darbs demonstrēja autores izkopto stilu un izsmalcināto valodu.

Ingas Žoludes stilu raksturo krāsainība, misticisms un dziļa sinerģija starp arhetipiski dziļu un mūsdienīgi smalku dzīves izjūtas, pasaules uztveres fiksēšanu. Tāpēc arī viņas jaunākais darbs par dzejnieku Jāni Poruku (“Vendenes lotospuķe”, 2021) virtuozi atklāj pašas autores stilu un jaunā gaismā parāda latviešu literatūras klasiķi. To, ka autores darbi ir tulkoti daudzās pasaules valodās, var uztvert kā atzīšanas un citāduma zīmi arī pasaules literatūrā.

I. Žoludes romāni “Sarkanie bērni” (2012), “Materia Botanica” (2018), “Vendenes lotospuķe” (2021) un krājums “Stāsti” (2015) nominēti Literatūras gada balvai kā gada labākie prozas darbi. Par stāstu krājumu “Mierinājums Ādama kokam” (2010) rakstniece saņēmusi Eiropas Savienības balvu literatūrā.

Sarunas ar literātiem notiek kā klātienē muižā, tā arī tiešsaistē, sarunu virzītāja – literatūrzinātniece Ilga Šuplinska.

Sarunu cikls “Literārās sarunas Lūznavas muižā” aizsākās 2017. gada rudenī, iepazīstot literātus un viņu daiļradi, atklājot, cik daudzveidīga ir jaunākā literatūra, un piedāvājot žanriski atšķirīgus stāstus.

Literāro sarunu ciklam attālināti pieslēdzas arī viesi no Čikāgas latviešu literātu kopas un Minsteres lasītāju kluba “Minsteres grāmatmīļi”. Gan lasītājus Latvijā, gan diasporās ASV un Vācijā vienojošais ir interese par jaunāko latviešu literatūru. Visas cikla “Literārās sarunas Lūznavas muižā” tikšanās reizes ir ierakstītas un brīvi pieejamas ikvienam interesentam (tajā skaitā arī skolu pedagogiem) zināšanu paplašināšanai par rakstniekiem, izmantošanai interešu izglītībā, kā arī mūsdienu latviešu literatūras procesu izziņā Lūznavas muižas YouTube kontā: https://www.youtube.com/@luznavasmuiza.

Literāro sarunu norisi atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Rēzeknes novada pašvaldība.

Ieejas biļetes: 3,00 eiro. Biļetes nopērkamas “Biļešu Paradīze” kasēs, internetā un uz vietas Lūznavas muižā.

Vasaras sākumā Lūznavas muižā viesosies dzejnieks Andris Ogriņš (11. jūnijā).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69136381sec.