6 ieteikumi, kas palīdzēs ceļot un veselīgi ēst

Ceļojumos esam brīvāki gan attieksmē pret ēdienu un tā uzturvērtību, jo gribas baudīt dzīvi (lasīt: ēst picas, kruasānus, saldējumus), gan arī brīvāk tērējam naudu. Un tomēr – kā atrast zelta vidusceļu starp sabalansētu ēdienu, nelielām izmaksām un atpūtu?

Latvijā lielākais fitnesa un sporta klubs MyFitness kopā ar bloga foodprep.lv autori Klintu sagatavojuši ieteikumus, kā ietaupīt naudu un ēst veselīgāk ceļojuma laikā.

1. Kad plāno ceļojumu, izvēlies īrēt dzīvokli ar virtuvi

Atkarībā no tā, kāds ir Tavs budžets un fitnesa mērķis, izvēlies – nakšņot viesnīcā vai īrēt dzīvokli ar virtuvi un daļu maltīšu gatavot pašiem. Lai arī kafejnīcas un restorāni atvaļinājumā ir vilinoši un pat vēlami pilnvērtīgai atpūtai, pārtika ceļojuma laikā, tāpat kā ikdienā, ietilpst kontrolējamajās izmaksās. Auzu pārslu putra vai omlete brokastīs palīdzēs Tev ietaupīt naudu un nodrošinās arī atvaļinājuma nedēļā sabalansētāku uzturu. Ja dzīvoklī vai viesnīcā būs tējkanna, ietaupīsi vismaz pāris eiro uz rīta kafijas rēķina.

2. Sagatavo uzkodas līdzņemšanai

Ceļojumā bieži pieveram acis uz naudas tērēšanu, bet uzkodas lidojuma dienām gan var noderēt. Turpceļam un atpakaļceļam var uzcept pilngraudu tostermaizes, paņemt proteīna batoniņus vai proteīna pulveri, auzu pārslas, banānu, ābolu vai citu nomazgātu augli, kā arī dārzeņus, piemēram, cherry tomātus, kas būs svaigs kontrasts picām, bagetēm un pastām, ja baudīsi smagnējus vietējos ēdienus. Tā izvairīsies arī no dārgajām maltītēm lidostās un lidmašīnās.

3. Paņem līdzi ēšanas piederumus

Ieliekot somā vienreiz vai daudzreiz lietojamo karotīti vai dakšu, esot ceļā, varēsi nopirkt, piemēram, jogurtu un salātus un neraizēties kā tos notiesāt.

4. Ierodoties galamērķī, jau pirmajā dienā atrodi pārtikas veikalu

Cenas parasti ir diezgan līdzvērtīgas cenām Latvijā. Iepērkoties veikalā, būs vieglāk kontrolēt izmaksas un ēdiena uzturvērtību. Ja ir laiks un interese, apmeklē tirgu! Svaigie un vietējie produkti ir jāizbauda it visur!

5. Izvēlies pusdienu piedāvājumus

Kafejnīcu un restorānu ēdienkarti parasti var apskatīties internetā. Tā var rēķināties ar maltītes cenu un, ja tas ir svarīgi, iespējams var redzēt aptuveno kaloriju skaitu porcijās. Kad ēd ārpus mājas, izvēlies speciālos dienas/pusdienu piedāvājumus un nekautrējies palūgt atlikušo ēdienu līdzņemšanai!

6. Iemācies svinēt dzīvi

Ja nevari atļauties vakariņot dārgā restorānā Vidusjūras krastā, tad pagatavo gardas maizītes, sagriez augļus, dārzeņus un uzbur pikniku saulrietā ar mīļajiem cilvēkiem jebkur. Bieži vien mēs atceramies nevis dārgākos un glaunākos brīžus, bet vienkāršākos un sirsnīgākos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 23.03.2024 Atvērtā ekskursija Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām ikvienu interesentu doties aizraujošā ekskursijā pa Līgatni un iepazīt Līgatnes auduma-tūbas stāstu! | Skatīt vairāk
Latvija 6 EUR
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 20.03.2024 Sagaidi Lielo dienu Lejeniekos! Bauskas TIC
Esi aicināts Lejeniekos, lai sagaidītu brīdi, kad dienas garums pārsniedz nakts garumu! | Skatīt vairāk
Idejas pavasara svētku dāvanām Kolekcija
Pavasara svētki ir īpaši - dan Lieldienas, gan Mātes diena, gan īpašie svētki mums svarīgiem cilvēkiem. Šajā kolekcija idejas dāvanām no kolekcija | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46327782sec.