Zīmīgi likumi, ko der iegaumēt, dodoties ceļojumā

Nezināšana nemēdz atbrīvot no soda, kas piemērojams par likuma pārkāpumiem, tāpēc ir derīgi būt informētam, lai izvairītos no apkaunojuma vai pat naudas soda, kad ceļosiet uz turpmāk minētajām valstīm.

Itālija

Venēcijā būtu jāizvairās no baložu barošanas. Lai arī šis likums liekas diezgan absurds, tam ir loģisks pamatojums. Šī skaistā pilsēta atrodas ne tikai ūdens tuvumā, bet arī pastiprinātā baložu ielenkumā – tie laika gaitā spējuši pabojāt skaisto un senatnīgo akmens segumu, kas klāj skaistākās Venēcijas vietas.

Arī Itālijas galvaspilsētu Romu skar vairāki ierobežojoši likumi. Piemēram, Romā nav atļauts dejot un dziedāt grupās, kas aptver 3 vai vairāk cilvēkus. Tomēr, ja ir radusies vēlme atainot kādu slavenu mūzikla ainu – vispirms tam būtu nepieciešamas dabūt atļauju.

Katrs no mums kādreiz ir metis monētas strūklakā, tādējādi, cerot atgriezties kādā iemīļotā vietā vai pilsētā. Tomēr vieta strūklakās ir tikai monētām, pašiem nebūtu ieteicams lēkt ne slavenajā Trevī strūklakā, ne kādā citā Romas strūklakā, jo tas var beigties ar risku saņemt soda naudu.

Kamēr vieni atvēsinās ar ūdeni, citi labprāt mielojas ar saldējumu vai Itālijā iecienīto – Dželato. Romas viesiem gan tiek silti ieteikts ar šo kārumu nedoties apskatīt vēsturiskos pieminekļus, lai nebojātu senos marmora un akmens segumus.

Vācija

Noteikti pārbaudi vai benzīna bāka ir pilna pirms dodies uz autobāņa, kas ir pazīstams ar savu ātrumu. Apstāšanās uz autobāņa ir aizliegta ar likumu.

Grieķija

Ja ir ieplānots apmeklēt arheoloģiskas un vēsturiskas vietas kā, piemēram, Akropoli – augstpapēžu kurpes labāk atstāt mājās. Spiediens, kas tiek izdarīts uz senatnīgā akmens seguma, ir ievērojams jau no viena augstpapēžu kurpju pāra, nemaz nedomājot, kāds tas ir no vairākiem tūkstošiem kurpju pāriem.

Apvienotie Arābu Emirāti

Gavēšana Ramadāna laikā ir sagaidāma arī no viesiem, kuri tikai viesojas šajā islāma valstī. Šajā laikā ir aizliegts dzert, ēst un smēķēt, kamēr nav norietējusi saule. Valsts viesiem ieteicams atturēties no smēķēšanas, ēšanas un dzeršanas sabiedriskās vietās. Cilvēkus, kas sabiedriskās vietās lieto alkoholu, vai ir sasnieguši viegli pamanāmu reibuma pakāpi, var saukt pie kriminālatbildības un pat izraidīt no valsts. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.87926698sec.