Kā strādāt produktīvi un izklaidēties ar draugiem tiešsaistē arī ārkārtas situācijas laikā?

Ārkārtējās situācijas ierobežojumi diktē mūsu dzīves ritmu un liek vairāk laika pavadīt mājās līdz ir droši atkal socializēties klātienē. Lai arī ikdienas temps nedaudz palēninās, ilgstoši uzturoties mājās, nākas saskarties ar dažādiem izaicinājumiem - produktivitātes kritumu, emocionālās veselības pasliktināšanos, pat lieko svaru un dažreiz vienkārši nīkšanu garlaicībā. Taču mūsu viedtālruņi var palīdzēt atrisināt šīs neērtības.

"Lai arī mēs pavadām ievērojami daudz laika mājās, tas noteikti nenozīmē, ka mūsu dzīvei būtu jāapstājas - mums joprojām ir svarīgi uzdevumi darbā un interesantas tēmas sarunām ar draugiem. Tāpēc mēs varam lietderīgi izmantot ārkārtas situācijā pavadīto laiku ar dažādu noderīgu rīku palīdzību. Viedtālruņu lietotnes sniegs ne tikai vērtīgu informāciju un rīkus, bet arī palīdzēs sekot līdzi darbam, sportiskām aktivitātēm vai dažādiem hobijiem. Turklāt visas šīs lietotnes var pavisam vienkārši atrast Huawei AppGallery," stāsta Gunta Kursiša, Huawei Mobile Services Biznesa attīstības vadītājas Latvijā.  

Vienīgais nepieciešamais produktivitātes rīks ir Focus To-Do

Kaut arī ārkārtas situācijas laikā mēs ievērojamu nedēļas daļu pavadām mājās, pienākumu un uzdevumu saraksts nekur nepazūd. Taču, ja acu priekšā ir daudz kārdinājumu, kas novērš uzmanību un kuru dēļ darbi tiek atlikti uz vēlāku laiku, kļūst daudz grūtāk efektīvi un laicīgi tos paveikt. Lietotne Focus To-Do palīdzēs būt produktīvākiem. “Šī lietotne izceļas ar to, ka tā apvieno divus ļoti noderīgus rīkus - Pomodoro tehnisko taimeri, kas palīdz pārvarēt darba pārlikšanu uz vēlāku laiku, un ērtu uzdevumu plānošanas un pārvaldības rīku. Tāpēc, lai plānotu produktīvu dienu un veiksmīgi īstenotu savas ieceres, pietiks ar šiem rīkiem,” stāsta G. Kursiša.

Pomodoro tehnoloģiju taimeris palīdz lietotnei sadalīt darbu daļās, piemēram, veikt uzdevumus 25 minūtes un atpūsties 5 minūtes. Lietotāji arī varēs izvēlēties citu aktīvā un atpūtas laika attiecību, bet, zinot, ka pēc noteikta laika seko atpūtas brīdis, tas kalpos kā daudz lielāka motivācija izmantot savu laiku produktīvi. "Arī darba plānošana ir ļoti ērta - lietotājs var iestatīt atgādinājumus un papildināt svarīgus uzdevumus ar savām piezīmēm, lai visa nepieciešamā informācija būtu vienuviet. Plānojot darbus, lietotājs var sekot līdzi arī sesijai atvēlētajam laikam. Tātad vienā lietotnē var atrast pašu noderīgāko, lai uzlabotu produktivitāti,” paskaidro eksperte.

Lai uzlabotu emocionālo labsajūtu - Mindfulness with Petit BamBou

Pirmās ārkārtas situācijas dienas var likties kā īsas brīvdienas, taču ilgstoši mājās pavadītais laiks un ierobežotie sociālie kontakti negatīvi ietekmē cilvēku emocionālo līdzsvaru, liecina pētījumi. Meditācijas lietotne Mindfulness with Petit BamBou palīdzēs tikt galā ar nevēlamām emocijām. "Pat apzinoties zinātniski pierādītu meditācijas labvēlīgo ieteikmi, lai izmēģinātu šo praksi, bieži vien cilvēki vienkārši nezina ar ko sākt. Šajā lietotnē ir atrodamas 320 virtuālas meditācijas nodarbības, kas papildinātas ar taimeri, lai palīdzētu pareizi vadīt meditācijas sesijas,” stāsta G. Kursiša.

Lietotne nodrošina astoņas bezmaksas meditācijas nodarbības, bet, iegādājoties lietotnes abonementu, pieejamas papildu nodarbības, taču iesācējiem pietiks arī ar bezmaksas versiju, lai iepazītos ar meditācijas prakses pamatiem un uzlabotu emocionālo labsajūtu.

Aktīvai atpūtai - Daily yoga workout & fitness

Ārkārtas situācijas laikā ir īpaši svarīgi saglābāt motivāciju kustēties arī tad, ja ierastās fiziskās aktivitātes nav pieejamas. Tas ne tikai palīdzēs izvairīties no liekajiem kilogramiem, bet arī ļaus justies emocionāli labāk. Pat tiem, kuri nemīl sportot vai nezina, kā to pareizi darīt, lietotne Daily Yoga palīdzēs aktīvāk pavadīt brīvo laiku un arī uzlabos pašsajūtu. “Daily Yoga piedāvā vairāk nekā 100 tiešsaistes jogas un meditācijas nodarbības cilvēkiem ar dažādu fizisko sagatavotību, sākot no iesācējiem līdz pat regulāriem jogas praktizētājiem. Tāpat lietotne ļaus sekot savam progresam no iesācēja līdz ekspertam,” stāsta G. Kursiša.

Papildus tam, lietotnei ir arī jogas fanu kopiena, kur lietotāji var dalīties ar jautājumiem un gūt iedvesmu no citiem. Pēc tās veidotāju domām, lietotne ir lielākā jogas kopiena pasaulē, jo rīku jau izmanto 50 miljoni cilvēku.

Lai apgūtu svešvalodas - Memrise: language learning app

Laika trūkums ir populārākais iemesls, kas attur cilvēkus no jaunu valodu apgūšanas. Taču ikdienas tempa palēnināšanās dēļ, katram ir parādījies nedaudz vairāk brīvā laika, ko var lietderīgi izmantot svešvalodas apgūšanai ar lietotnes Memrise palīdzību. "Memrise ļauj apgūt 12 valodas, tostarp spāņu, itāļu, franču, vācu un pat ķīniešu vai japāņu. Šīs lietotne izvairās no sarežģītiem gramatikas likumiem un fokusējas uz praktiskām zināšanām, lai tās uzreiz ir iespējams pielietot realitātē - sarakstoties ar draugiem ārzemēs vai izmantojot saturu tiešsaistē,” stāsta eksperte.

Kā apgalvo lietotnes izstrādātāji, izmantojot šo rīku, valoda tiek ne tikai iepazīta, bet arī apgūta. To palīdz izdarīt pārbaudīta mācību sistēma - vispirms, apgūstot galvenās frāzes, pēc tam palīdzot saprast valodas pielietojumu reālās dzīves situācijās un, visbeidzot, runājot pats.

Vakara izklaidēm ar draugiem - Kahoot!

Ilgstoša ārkārtas situācija  liedz ne tikai komunicēt ar draugiem klātienē, bet arī kopīgas izklaides un jautrus, bezrūpīgus mirkļus. Sociālie tīkli palīdz uzturēt komunikāciju, taču kā nodrošināt izklaidi? Talkā nāk lietotne Kahoot!. “Izmantojot Kahoot!, lietotāji var veidot neskaitāmas izklaidējošas anketas, lai attālināti sacenstos ar draugiem. Papildus tam, lietotne ir pieejama vairākās ierīcēs vienlaicīgi, dodot iespēju arī ģimenes locekļiem sacensties savā starpā atrodoties vienā telpā. Turklāt tas ir pavisam vienkārši, atliek tikai pieslēgties Kahoot! ar saviem viedtālruņiem,” stāsta G. Kursiša.

Kahoot! lietotāji var arī paši izveidot savas anketas, izmantojot tikai sev zināmu informāciju un jokus, lai radītu vēl jautrāku atmosfēru mājās. Eksperte papildina: "Izmantojot bezmaksas versiju, var organizēt attālinātās ballītes līdz 10 cilvēkiem un tā ir pilnīgi pietiekama, lai būtu jautrs ārkārtas situācijas vakars,” iesaka Huawei eksperte.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.03.2024 - 26.03.2024 TURCIJA no 280 € CelojumuBode.lv
Sezonas sākums jau pēc dažām nedēļām. Visu tūroperatoru piedāvājumi un akcijas! | Skatīt vairāk
280 EUR
Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem Estravel Latvia
Neaizmirstama pieredze, augstākās klases apkalpošana! Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem - Piepildiet sapni! | Skatīt vairāk
no 2210 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.25048304sec.