5 ieteikumi, kā droši iepakot dāvanas sūtīšanai

Laikā, kad Ziemassvētku tirdziņu norise ir atcelta un cilvēki drošības apsvērumu dēļ izvēlas iepirkties internetā, arī vietējie amatnieki un mājražotāji sākuši tirgoties e-vidē. Brīvdabas muzeja e-gadatirgus rīkotāji novērojuši, ka viena no visbiežāk sastopamajām problēmām ir nepareizi iesaiņots sūtījums, kura dēļ preces pie saņēmēja var nonākt bojātas. DPD Latvija skaidro, kā droši iepakot dāvanas arī mājas apstākļos.

“Jau pirmajā ārkārtējā situācijā novērojām, ka pieauga mājražotāju un mazo uzņēmēju interese par mūsu piedāvātajiem sūtījumu pakalpojumiem. Tāpēc jo īpašs prieks par Luminor bankas uzaicinājumu piedalīties projektā egadatirgus.lv, lai palīdzētu Brīvdabas muzeja ikgadējā gadatirgus un mūsdienu amatniecības festivāla dalībniekiem droši un laikā nogādāt savus darinājumus pircējiem. Šogad, kad svētkus būsim spiesti pavadīt šaurākā lokā kā ierasts, mūsu kurjeri un kāda no 225 Paku bodēm vai Paku skapjiem, noteikti būs no viens no ērtākajiem veidiem kā dāvāt otram prieku svētkos arī attālināti. DPD turpina attīstīt vislielāko paku piegādes un saņemšanas tīklu Latvijā, tāpēc iecerēto dāvanu var ērti un viegli nosūtīt saviem mīļajiem visā valsts teritorijā,” stāsta DPD Latvija valdes priekšsēdētājs Jānis Grants.  

Kas jāņem vērā, lai dāvana droši nonāktu galamērķi?

#1 iepakojuma izvēle

Iepakojuma materiālam ir jābūt piemērotam sūtījuma svaram, tāpēc pirmais solis ir kritiski izvērtēt, vai izvēlētais iepakojums – visbiežāk kaste vai politelēna maiss, būs pietiekami izturīgs. Ja plānots sūtīt rotaļlietas, drēbes vai citas līdzīgas, neplīstošas preces, jāizvēlas plānāka materiāla kaste vai maiss. Savukārt, ja tiek sūtīts plīstošs materiāls, piemēram, keramikas trauki, ko piedāvā iegādāties arī e-gadatirgus dalībnieki, ieteicams izvēlēties kartona kasti ar vairākiem slāņiem. Iepakojumam ir jāatbilst arī preces izmēram – tas nevar būt ne par mazu, ne par lielu.

#2 drošības spilvens

Vienkāršākais un lētākais veids, kā preci droši iepakot, ir burbuļplēve, ko var iegādāties gan saimniecības preču veikalos, gan dažādos e-veikalos. Burbuļplēvē ieteicams iesaiņot trauslus un plīstošus produktus, piemēram, keramikas, stikla, porcelāna un līdzīga materiāla izstrādājumus. Ja vēlaties nosūtīt vairākas lietas, tad katra no tām ir jāiepako atsevišķi vēl pirms likšanas kastē vai maisā. Burbuļplēvi var aizstāt arī ar citiem materiāliem, piemēram, vati, gofrēto kartonu, papīru audumu, speciālām fiksējošām putām un granulām. Ja sūtītajam priekšmetam ir tukšs vidus, tad arī to ir ieteicams aizpildīt ar saburzītu papīru vai burbuļplēvi. Neatkarīgi no tā, cik priekšmetus plānojat sūtīt, būtu vēlams, lai  amortizējošs materiāls tos aptvertu  no visām pusēm – augšas, apakšas un sāniem.

#3 savlaicīga risku novēršana

Lai izvairītos no iztecēšanas riska, šķidrumus ieteicams sūtīt kastēs. Visus šķidrumus un preces, kas ir jūtīgas pret mitrumu un putekļiem, jāieliek atsevišķā plastmasas maisiņā un jānovieto kastē uz augšu. Maisiņos vai citos tiem piemērotos iepakojumos vēlams atsevišķi ievietot arī mazus priekšmetus, aksesuārus un detaļas,  piemēram, amatnieku darinātās rotas un piespraudes. Savukārt apģērbu var sūtīt maisos, taču ir  būtiski tos nepārpildīt, lai tie nesaplīstu. Tāpat jāpievērš uzmanība maisa kvalitātei – tam ir jābūt izturīgam, lai saskarē ar citiem sūtījumiem tas nesabojātos. Gadījumā, ja šaubies, vai ir izdevies novērst visus potenciālos riskus sūtījuma drošai piegādei, DPD piedāvā iespēju par papildu samaksu paku apstrādāt manuāli, neizmantojot konveijeru sūtījuma šķirošanai.

#4 droša iepakošana

Tad, kad kaste vai maiss ir sapildīts ar vienu vai vairākiem priekšmetiem, tukšās vietas vēlams aizpildīt ar materiālu, kas neļaus sapakotajām lietām kustēties. Šajā gadījumā vislabāk izmantot papīru, avīzes, burbuļplēvi. Trauslas lietas jānovieto tā, lai tās nesaskartos viena ar otru un lai kastē tās atrastos atstatus no augšas, apakšas un sāniem. Neatkarīgi no iepakojuma veida – kastes vai maisa, tas ir pilnībā jāaizlīmē. Tam ieteicams izmantot izturīgu līmlenti, pārsienot to vismaz trīs slāņos augšā, apakšā un no sāniem, lai tā nevarētu atvērties vaļā.

#5 precīzi aizpildīta pavadlapa

Beidzamais un vissvarīgākais solis ir pareiza pavadlapas noformēšana, lai sūtījums veiksmīgi nonāktu pie saņēmēja. Sūtījuma pavadlapai ir jābūt kārtīgi uzlīmētai uz iepakojuma, lai to var salasīt. Ja sūtīšanai tiek izmantota kaste, kas jau reiz ir izmantota, jāpārliecinās, vai ir aizklāta ar iepriekšējo sūtījumu saistītā informācija - vecie svītrkodi un adreses. Savukārt, ja tiek sūtīts šķidrums vai cita prece, kam būtiski neatrasties kājām gaisā, pavadlapu ieteicams līmēt kastes augšpusē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.98747611sec.