Aktivitātes ķermeņa un prāta labsajūtai rudens drūmajā periodā

Ir dienas, kad rudenīgie laikapstākļi liek mainīties arī mūsu garastāvoklim, dienās, kad nespīd saule un īsti neko negribas darīt, kā tikai gulšņāt un cerībā gaidīt siltākas dienas. Taču, par spīti pelēkajam pirmsziemas periodam, arī šis laiks var tikt veltīts patīkamām un garastāvokli uzlabojošām aktivitātēm. Šim nolūkam esam apkopojuši ieteikumus, kas uzlabos, kā miesu, tā garu, un dos izvēles iespējas patīkamai laika pavadīšanai arī šajos nepateicīgajos laikapstākļos.

Liec ķermenim kustēties

Fiziskās aktivitātes vienmēr ir likušas ķermenim justies modrākam, tāpēc arī lietainās dienās, kad īsti citu plānu nav, var nodoties treniņam mājas apstākļos. Kārtīga staipīšanās sesija pēc nogurdinošas darba nedēļas, lai atslābinātu saspringušos muskuļus, vai izturības pārbaudīšana ar kardio treniņu būs labs veids kā likt laimes hormoniem sākt savu darbu labsajūtas veicināšanai.

Taču, ja treniņi nav pa prātam, tos var aizstāt veicot dažādus pienākumus mājās. Veļas mazgāšana, putekļu slaucīšana un mājas kārtošana arī var būt vienlīdz labs fiziskais treniņš, kas pie tam strādās divos virzienos - mājoklis tiks savests kārtībā un arī ķermenis būs izkustējies.

“Abās šajās aktivitātēs - vai tas būtu treniņš, vai mājas kārtošana - būtu interesanti salīdzināt, cik daudz tiek sadedzinātas kalorijas vai veikti soļi. Tam noderēs viedpulkstenis vai fitnesa aproce, kas spēj precīzi novērtēt valkātāja fizisko aktivitāti visas dienas garumā. Tā arī mājas pienākumu veikšana var kļūt par azartisku nodarbi, secinot, ka tiek sadedzināts diezgan liels kaloriju skaits,” skaidro  Mikus Tillers, Huawei produktu apmācību vadītājs Latvijā.

Bet tie, kam laikapstākļi nav šķērslis, var doties pastaigā. Reizēm pastaiga lietū var sniegt jaunas emocijas un parādīt apkārtējo vidi citā gaismā. Piemēram, skujkoku mežu radītā smarža lietus laikā būs daudz reibinošāka un atsvaidzinošāka nekā saulainas dienas vidū, tāpēc ir vērts izvilkt no skapja gumijas zābakus un ūdens necaurlaidīgo jaku, lai dotos nelielā piedzīvojumā un gūtu lietus mežu apciemojumam cienīgas izjūtas.

Ļaujies divvientulībai

Šādas dienas, kad laikapstākļi nelutina, var lieliski izmantot arī atpūtai un veltīt laiku tikai un vienīgi sev. Viena no aktivitātēm, kā to darīt, ir noskatīties sen lolotas filmas vai seriālus. Bieži vien darba dienu vakaros nav laika vai pareizā garastāvokļa, lai skatītos un iedziļinātos jaunā saturā, tāpēc šādas dienas būs īstais laiks, lai sagatavotu kinoteātra cienīgas uzkodas un iekārtotos ērtāk dīvānā un vērotu sen atliktās filmas.

“Līdzīgi ir ar mūzikas klausīšanos. Lai klausītos iemīļotā mākslinieka jaunāko albumu, ir nepieciešams pareizais noskaņojums un apstākļi. Lietainas dienas, kad šķietami nekas cits nav jādara, būs ideāli piemērotas, lai ļautu mūzikas notīm strāvot cauri ķermenim. Šai aktivitātei noderēs augstas skaņas kvalitātes bezvadu austiņas, kas izolēs apkārtējos trokšņus un ļaus netraucēti nodoties mūzikas baudījumam, kā, piemēram, Huawei FreeBuds 4,” stāsta M. Tillers.

Pārvarēt pelēko rudens fāzi var palīdzēt arī nākotnes plānošana. Piemēram, var jau laikus meklēt idejas ceļojumam vasaras atvaļinājumā - izpētīt vēlamā galamērķa labākās viesnīcas, apskates objektus un restorānus - un saplānot ko, kurā dienā doties aplūkot. Tā veidosies nākotnes mērķis, kam plānot resursus un ko nepacietīgi gaidīt.

Tomēr, ja nekas no augstāk minētā nav īstā nodarbe, vienmēr var uzrīkot mazu mājas spa rituālu, iededzot sveces un atskaņojot mierīgu fona mūziku, lai ļautos patiesai relaksācijai. Nav jābūt ekspertam ādas kopšanā, lai veltītu vakaru sejas maskai un ādas attīrīšanai karstā vannā vai dušā. Galvenais ir parūpēties par sevi un ļaut ķermenim atpūsties.

Sen lolotu projektu īstenošana

Drūmie laikapstākļi ir piemēroti, lai uzsāktu kaut ko jaunu, piemēram, sen noskatītas receptes pagatavošana un tikpat sen aizmirsto sasaldēto produktu pielietošana. Kulinārie piedzīvojumi virtuvē ļaus sasildīties un testēt garšu kārpiņas ar jaunām un iepriekš neizzinātām garšvielām.

Bet varbūt ir laiks uzsākt sen kāroto istabas remontu? Ar vienu lietainu dienu pietiek, lai nokrāsotu viesistabu, kas liks vienmuļajam interjeram atdzīvoties jaunās krāsās. Tāpat var īstenot kādu sen lolotu dizaina projektu no “pagatavo pats” rokasgrāmatas - lustra no žagariem vai veco, neglīto ziedu vāžu pārkrāsošana modernos zemes toņos. Radošumam nav robežas un šādu darbu īstenošana, kam vienmēr nav bijis “īstais” laiks, uzmundrinās ikvienu.

“Šīm aktivitātēm lieliski noderēs gan viedtālrunis, gan klēpjdators, lai apskatītu aktuālākās receptes vai interesantākos mājokļa projektus. Viedtālrunis būs ērtāks virtuvē, lai ātri izsekotu līdzi receptes norādēm, bet klēpjdators ļaus saskatīt sīkākās detaļas kādas mēbeles restaurēšanas brīdī,” skaidro M. Tillers.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.32629514sec.