Šopavasar iedzīvotāji aktīvi atsākuši ceļot

Šogad, mazinoties Covid-19 ierobežojumiem, iedzīvotāji aktīvi atsākuši doties ceļojumos uz ārvalstīm. Apdrošināšanas sabiedrībā ERGO 2022. gada pirmajos trijos mēnešos noslēgto ceļojumu apdrošināšanas polišu skaits ir dubultojies, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, bet internetā pārdoto polišu daudzums ir pat septiņkāršojies.

Par ceļotāju aktivitātes palielināšanos liecina arī pieteikto ceļojumu apdrošināšanas atlīdzību daudzums – 2022. gada pirmajos četros mēnešos tas jau sasniedzis pusi no pērn kopumā saņemto atlīdzību pieteikumu skaita.

Kā stāsta ERGO Atlīdzību regulēšanas departamenta direktore Ilze Andersone, visbiežākie negadījumi, ar kuriem cilvēki saskaras ceļojumos, ir saistīti ar dažādām veselības likstām un sadzīviskām traumām: “76% no visām ceļojumu apdrošināšanas atlīdzībām pērn pieteiktas par medicīniskajiem izdevumiem, kas neplānoti radušies tūrisma braucienu laikā. 2021. gadā lielākā atlīdzība šajā apdrošināšanas veidā izmaksāta par aklās zarnas operāciju Turcijas kūrortā Kemerā – teju 12 500 eiro. Otrajā vietā pēc atlīdzību pieteikumu skaita bijuši palīdzības riski (17,6%), bet arī tie visbiežāk saistīti ar cilvēku veselības stāvokli. Tādēļ, izvēloties ceļojumu apdrošināšanu, liela uzmanība jāpievērš tieši veselības risku segumam.”

Covid-19 nomaina kara bailes

Runājot par 2022. gada tūrisma aktualitātēm, ceļojumu aģentūras “Vanilla Travel” direktore Inga Kavaca atzīst, ka Covid-19 problemātiku šogad nomainījušas cilvēku bailes no kara. “Sākoties karam Ukrainā, ceļotāji kopumā kļuva piesardzīgāki. Kādu laiku bija vērojamas izteiktas bailes no ceļošanas uz ārzemēm – cilvēki izvēlējās nekur nedoties, lai nebūtu atšķirti no ģimenes gadījumā, ja militārais konflikts attīstītos arī citās valstīs. Ja pie Covid-19 visi ir pieraduši, tad karš Ukrainā arī tūrisma jomā radīja jaunu spriedzi.”

Pēc ceļojumu aģentūras vadītājas vārdiem, patlaban šis uztraukums jau mazliet mazinājies – cilvēki ir psiholoģiski pieraduši pie kara stāvokļa. Par to liecina maija brīvdienās gaidāmais izteiktais ceļošanas “uzrāviens”. “Šogad tas ir ārkārtīgi liels – cilvēki ir izslāpuši pēc vides maiņas, atslēgšanās no ikdienas un bezrūpības. Turklāt ceļošanai maija sākumā tiek aktīvi izmantotas oficiālās valsts brīvdienas. Papildus tām cilvēki paņem klāt dažas atvaļinājuma dienas, tādējādi ieplānojot vismaz nedēļu ilgu atpūtu,” skaidro I.Kavaca.

Populārākie ceļojumu galamērķi arī šī gada pavasarī ir valstis, kurās ir vissiltākā gaisa temperatūra: Ēģipte, Turcija (Antālija), Kipra un Grieķijas salas.

Bez liekām rūpēm

Arī I.Kavaca atzīst, ka medicīnisko izdevumu risks ceļotājiem ir visaktuālākais. “Izvēloties ceļojumu apdrošināšanas polisi, aicinām pievērst uzmanību medicīniskās palīdzības summas apjomam – vēlams, lai tas būtu ne mazāks par 100 000 eiro. Taču polisē ir ļoti ieteicams iekļaut arī citus riskus: ceļojumu anulēšanas, palīdzības, lidojumu aizkavēšanās, bagāžas nozaudēšanas vai kavēšanās, Covid-19 u.c., jo tas sniegs krietni lielāku drošības sajūtu un atvieglos sadzīviskas rūpes, kas jebkuram no mums var rasties, atrodoties ārzemēs.”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5476501sec.