Eiropas Tālmācības vidusskola: Pieaug to skolēnu skaits, kuri izvēlas tālmācību

Valsts izglītības informācijas sistēmas dati par aizvadītajiem gadiem liecina, ka pieaug to skolēnu skaits, kuri izvēlas mācīties tālmācības programmās – 2022. gada 1. septembrī izglītojamo skaits tālmācības programmās Latvijā bija 8 238, gadu pirms tam – 7 114, bet vēl gadu agrāk – 5 576.

Eiropas Tālmācības vidusskola, kas īsteno gan pamatizglītības, gan vidējās izglītības programmas, oktobrī atzīmē jau 10. jubileju. Skola aktīvi paplašina sadarbību ar koledžām un universitātēm Latvijā un ārzemēs, popularizējot tālmācības ideju, paplašinot tās pieejamību un nodrošinot izglītības ieguves iespēju gan Latvijā, gan ārpus tās dzīvojošajiem. Jubilejas mēnesī skola īsteno arī izlozi, piedāvājot laimēt mācībās noderīgu lietu – datoru.

Viens no iemesliem, kas sekmējis interesi par tālmācību, ir arī pandēmija un attālinātās mācības. “Šogad mūsu skolā mācās gandrīz 800 skolēni. Daudzi norāda, ka pandēmijas laikā, mācoties attālināti, sapratuši, cik ērti ir mācīties pašiem savā ritmā, tāpēc nolēmuši pāriet uz tālmācību. Audzēkņi norāda, ka šāda mācību forma ļauj viņiem veltīt vairāk laika tiem priekšmetiem, kuri padodas grūtāk, nekā citi, un tādejādi daudzi spējuši uzlabot savas sekmes. Vēl liela daļa ir jaunieši, kuri profesionāli nodarbojas ar sportu un tālmācība ir viņu iespēja savienot mācības, treniņus un sacensības,” stāsta Eiropas Tālmācības vidusskolas direktore Marina Jefremova.

“Nav noslēpums, ka tālmācību izvēlas arī bērni un jaunieši no Ukrainas, turklāt, vienlaikus turpinot mācīties attālināti arī skolā Ukrainā,” piebilst M.Jefremova.

Atzīmējot skolas jubileju, 11. oktobrī notiks izloze, kurā ikviens dalībnieks var pretendēt uz galveno balvu - Apple MacBook Air 13.6". Dalība izlozē ir bezmaksas, lai uzzinātu vairāk par izlozes nosacījumiem, aicinām ielūkoties Eiropas Tālmācības vidusskolas Instagram lapā. Uzvarētājs tiks paziņots 12. oktobrī.

Eiropas Tālmācības vidusskola dibināta 2013. gada 11. oktobrī. Skolas misija ir paplašināt izglītības ieguves pieejamību un nodrošināt ērtu un saprotamu kvalitatīvas izglītības ieguves iespēju ikvienam tālmācības formā, radot apstākļus konkurētspējīgas un lietpratīgas personības attīstībai, kura apzinās izglītības nozīmi mūža garumā. Skola piedāvā pamatizglītības programmu, kā arī vidējās izglītības programmu četros virzienos – vispārizglītojošais, dabaszinātņu, uzņēmējdarbības un valodu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.9108479sec.