Lai sniegtu atbalstu skolu vadītājiem, izveidots Direktoru klubs

Lai sekmētu pieredzes apmaiņu, kā arī nodrošinātu iedvesmas un profesionālās pilnveides iespējas dažādos līmeņos skolu vadītājiem visā Latvijā, Neatkarīgā izglītības biedrība sākusi realizēt ideju par Direktoru klubu. Koncepts, kurā skolu direktoriem būs iespēja gūt atbalstu un mācīties vienam no otra, radīts, atsaucoties uz aktīvo izglītības iestāžu vadītāju dalību mentoringa programmā “Biznesa līderis – skolas līderim”, kuras ietvaros dažādu nozaru uzņēmēji un vadītāji bija mentori skolu direktoriem no visas Latvijas.

“Direktoru kluba mērķis ir radīt drošu, strukturētu un atvērtu platformu, kurā skolu vadītāji var motivēt un iedvesmot viens otru, rast “atbalsta plecu”. Tā plānota arī kā mācību un profesionālās pilnveides vieta un vide produktīvām sarunām ar sadarbības partneriem un izglītībā iesaistītajām pusēm - pašvaldību, politikas veidotājiem, pedagogiem un vecākiem. Līdzšinējā interese par mentoringa programmu apliecināja, ka skolu direktoriem ir nepieciešams atbalsts, turklāt, vienlīdz svarīgi ir arī apkopot nozares profesionāļu, skolu direktoru, skatījumu par izglītības jomas procesiem un lēmumiem,” stāsta Neatkarīgās izglītības biedrības vadītāja Zane Ozola.

Direktors klubs sniegs iespēju skolu vadītājiem:

    • Organizēt un piedalīties diskusijās, drošā un cieņpilnā vidē apmainoties ar idejām;

    • Izstrādāt priekšlikumus izglītības sistēmas uzlabošanai un radīt ietekmi caur sadarbību un viedokļu apmaiņu;

    • Pilnveidot savas profesionālās kompetences izglītības vadības, finanšu vadības, mediācijas, komunikācijas un sadarbības, plānošanas, vērtēšanas, komandas veidošanas, resursu apzināšanās jomās, kā arī aktuālo problēmu risināšanā;

    • Piedalīties un organizēt pieredzes apmaiņas braucienus.

Direktoru kluba atklāšanas pasākumā mentors un biznesa treneris Uģis Krūmiņš, uzrunājot izglītības iestāžu vadītājus, uzsvēra, ka skolām nepieciešams palūkoties uz saviem klientiem, iekāpjot viņu kurpēs. Turklāt, jāatceras, ka klients ir ne tikai skolēns un viņa vecāki, bet arī pašvaldība un valsts, kas finansē izglītības procesu. Tāpēc kluba dalībniekiem plānotas arī tikšanās ar pašvaldību vadītājiem. Savukārt, Latvijas Universitātes profesore Zanda Rubene, atklāšanas pasākuma ietvaros akcentēja paaudžu atšķirības, mudinot aizdomāties, ka dzīves māksla sakņojas mūsu dzīves lēmumos, un katra paaudze, pieņemot lēmumus, jūtas atšķirīgi.

Jau šobrīd kluba aktivitāšu kalendārā plānotas gan radošās darbnīcas par vērtēšanu skolā, pedagoģijas terminoloģiju, strukturētu sarunu konfliktsituācijās, tikšanās ar pašvaldību vadītājiem, gan citas aktivitātes. Nākotnē klubam plānots veidot reģionālos atzarus, kas palīdzētu fokusēties arī uz attiecīgajā reģionā aktuālajiem izaicinājumiem un iespējām.

Lai atbalstītu skolu direktorus, Neatkarīgā izglītības biedrība sadarbībā ar biedrību “Līdere”  iepriekšējos divus mācību gadus organizēja mentoringa programmu “Biznesa līderis – skolas līderim”, kuras mērķis bija pilnveidot skolu direktoru vadības prasmes, vairākus mēnešus strukturēti sadarbojoties ar pieredzējušiem biznesa vadītājiem. Sadarbību ar biedrību “Līdere” un biznesa mentoriem plānots turpināt jaunā gultnē.

Lai uzzinātu vairāk par skolu direktoru kluba aktivitātēm, aicinām sazināties ar  Neatkarīgo izglītības biedrību, izmantojot organizācijas Facebook lapu, mājaslapu vai rakstiet izglitibasbiedriba@gmail.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57435513sec.