Kā sarīkot kopīgu tako vakaru vai svētdienas brokastis visām gaumēm?

Latvijas iedzīvotājiem vēl būtiskāk kļūst iespējami ātrāk iepirkties un īsākā laikā pagatavot ēdienu, liecina jaunākās tendences, ko Paulig mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa saista ar daļas sabiedrības dzīves ritma intensitātes palielināšanos, gan arī kā citu sev svarīgu aktivitāšu izvirzīšanu kā prioritātes. Līdz ar to arī Tex Mex virtuve kļūst aizvien ierastāka ne tikai ikdienā, bet lai arī īpašos brīžos pie viena galda pulcētu tuviniekus, draugus – kopīgi ātri pagatavotu visām gaumēm atbilstošu ēdienu.

“Gatavojot Tex Mex virtuvei raksturīgo tako, nav jārūpējas par citu cilvēku ēšanas gaumi un niansēm, jo katrs tajā saliek sastāvdaļas pēc savām vēlmēm – asu tako ar daudz gaļas un siera vai veģetāru tako ar pupiņām, kaudzi dārzeņu un gvakamoli. Tex Mex galda sagatavošana ir ļoti viegla un prasa tikai pusstundu. Ar atbilstošiem produktiem ir vienkārši un ātri radīt īstu tako vakaru draugu svētkiem vai ikdienas vakariņām, lai padarītu tās interesantākas vai jautrākas,” stāsta Paulig mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa.

Sagatavoties omulīgam vakaram ar filmu skatīšanos vai spēlēm, svētdienas vēlajām brokastīm, ir vienkārši – pirms ciemiņu ierašanās tikai jāsagādā produkti un visu var ātri pagatavot pat pēc darba dienas! “Jebkurš var veidot savus tako, kombinējot dažādas gardas piedevas, kas īpaši svarīgi ir šajā laikā, kad daudzi izvēlas ēst tikai noteikta veida produktus. Līdz ar to saimniecei nav jāsatraucas, ko katram pasniegt, jo tako sniedz gatavošanas un sastāvdaļu brīvību,” tako priekšrocības uzsver Inga Auziņa.

Idejas Tex Mex tako maltītes produktu izvēlei
Mazās tortiljas
Tako groziņi
Salsa
Cepta maltā liellopu gaļa
Strēmelītēs sagrieztas salātlapas
Konservētas melnās pupiņas
Konservēta kukurūza
Asā paprika (svaiga vai marinēta)
Gvakamole (sasmalcināts avokado + tomāta kubiņi + koriandrs + laima sula + sāls un pipari)
Marinēti redīsi (vai citi marinēti dārzeņi, piemēram, gurķīši, sīpoli)
Rīvēts siers
Grieķu jogurts
Dip mērce ar siera garšu
Čili mērce
Laims
Koriandrs
Tako gatavošanas ABC

Var sacept malto liellopu gaļu ar tako garšvielām, sagriež dārzeņus, saliek visus pārējos produktus bļodiņās. Ja vēlas siltas tortiljas, apcep tās sausā pannā.

Ciemiņus var pārsteigt ar tako, kam piedevu piedāvājumā ir arī marinēti redīsi! Tā nav obligāta sastāvdaļa, bet maigā rozā krāsa un izteikts garšas akcents sniedz tako ēdieniem unikālu piesitienu. Tādā pašā veidā varat nedaudz pamarinēt arī sarkanos sīpolus vai sarkanos kāpostus. Dienu iepriekš smalki sagrieztiem redīsiem pievieno šādu marinādi: 1 glāze silta ūdens + 1/2 glāzes ābolu etiķa + 1 ēdamā karote cukura + 1 ēdamā karote sāls + daži piparu graudiņi. Visu ievieto ledusskapī, lai nākamajā dienā būtu dekoratīvi un izteiktas garšas redīsi.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 11.05.2024 Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 06.05.2024 Tukuma pilsētas Kultūras nama aktualitātes Tukuma TIC
Tukuma pilsētas kultūras nams šajā nedēļā piedāvā Latvijas NBS Jūras spēku orķestra koncertu, aicina uz Strūklakas modināšanas svētkiem, kā | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67492199sec.