Ceļojumu etiķete - ko tu darītu, ja...

Ceļošana saistās ar stresa situācijām - mazākā vai lielākā mērā. Un sastapšanās ar šāda veida situācijām viegli var radīt konfrontācijas un konflikta situācijas. Etiķete un paškontrole šādās situācijās ir ļoti svarīga, lai saglabātu vēsu prātu un veiksmīgu ceļojumu, nesabojājot savu garstāvokli. "Travel Leaders Group" veiktais pētījums pierāda, ka vairums ceļotāju spēj ievērot etiķeti arī divdomīgās situācijās.

Pētījuma rezultāti norāda, ka:

57% ceļotāju neaizņemtu vietu, kas paredzēta personām ar invaliditāti, ja citur nebūtu kur sēdēt. 25% aizņemtu šo vietu, ja vien apkārtnē nebūtu nevienas šādas personas.

57% no aptaujas dalībniekiem neko neteiktu, ja kāds cits pasažieris "ielīstu" rindā tiem priekšā, vai iegādājoties biļetes vai gaidot uz iekāpšanu lidmašīnā. 35% savukārt stātos pretī rindas pārkāpējam.

Atrodoties kruīza kuģī, 60% no aptaujātajiem neko nedarītu, ja kāds "ielīstu" rindā uz bufeti tiem priekšā. 25% jautātu kas par lietu.

Lai nodrošinātu, ka pāris vai ģimene, kas vēlas sēdēt kopā, spētu to darīt, 45% no aptaujātajiem pārvietotos uz citu sēdvietu, vienalga, kur tā atrastos. 35% pārvietotos, ja vien tā nebūtu sēdvieta vidū, savukārt 115 pārvietotos tikai tad, ja jaunā sēdvieta būtu izejas malā. Tikai 1% aptaujāto nepārvietotos, neskatoties uz apstākļiem.

Redzot, ka pasažieris aizskar (mutiski vai fiziski) kādu no apkalpes, 60% ceļotāju sauktu citu apkalpes locekli, lai palīdzētu atrisināt situāciju. Savukārt katrs piektais (21%) pasažieris situāciju censtos atrisināt pats, konfrontējot pasažieri, kas rada problēmas. 14% no aptaujātajiem norādījuši, ka viņi ierakstītu notiekošo savā viedtālrunī.

Kopumā aptaujā piedalījās 2854 ceļotāji, kas vairumā gadījumu norāda, ka mūsu pasaulē cilvēcīgums vēl ir lielā cieņā un cilvēki ir gatavi palīdzēt viens otram - un netaisīt traci, kad kāds dara ko tādu, ko varbūt viņam nevajadzētu darīt (līst priekšā rindā). Protams, šāda veida aptaujas gan ne vienmēr spējīgas atspoguļot realitāti, jo kad personai jārīkojas, tā var rīkoties pavisam savādāk, nekā tā iepriekš teikusi, ka rīkosies - vai pat domājusi, ka rīkosies.

Jebkurā gadījumā, aicinām ikvienu cienīt citus cilvēkus un viņu laiku, tikpat ļoti cik savu!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.03.2024 - 23.03.2024 Starptautiskais zvaigžņu festivāls Liepājas reģiona TIB
Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā, 15. martā koncertzāles “Lielais dzintars” ar džeza programmu publiku priecēs “Trio Elpo”. | Skatīt vairāk
Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
JuRita mini zoo aicina ciemos! TAKA
JuRita Mini Zoo ir lieliska atpūtas vieta ģimenēm, kur iespējams iepazīties ar dažādiem dzīvniekiem. | Skatīt vairāk
Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67860198sec.