Vai Tu savu meitu nosauktu par Paiju?

Šodien, 10. maijā, savas vārda dienas svin Maija un Paija. Šie ir vārdi, kas lielai daļai saistās ar Annas Brigaderes pasaku un režisora Gunāra Pieša uzņemto Latvijas mākslas filmu "Maija un Paija", kas veidota pēc pasakas motīviem.

Filmas stāsts ir par strādīgo un godīgo bārenīti Maiju un niknās pamātes izlutināto, laisko un atriebīgo meitu Paiju. Filmā, tāpat kā Annas Brigaderes lugā, abas meitenes nokļūst pazemes valstībā, kur viņas gaida visdažādākie pārbaudījumi, un vēlāk katra saņem atlīdzību pēc nopelniem.

Pēc Latvijas Republikas iekšlietu ministrijas pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes datiem, Latvijā ir 16 Paijas un 6402 Maijas.

Interesanti ir arī šo vārdu skaidrojumi - Maija ir sabiedriska, draudzīga, miermīlīga un mazliet kautrīga būtne, kas labprāt izrāda rūpes par līdzcilvēkiem. Iekšēji ļoti stipra, līdzsvarota un principiāla. Savus principus gan pastāvīgi koriģē. Ir prasīga pret sevi un citiem. Savas neizdošanās un neveiksmes sāpīgi pārdzīvo, mēdz ātri apvainoties, taču cenšas neielaisties konfliktos un neizraisīt strīdus. Viņai ir svarīgi būt novērtētai, saņemt komplimentus un dzirdēt atzinīgus vārdus. Bieži vien vēlas visu uzreiz. Darbā spēj sasniegt samērā augstas virsotnes.

Paija ir apveltīta ar līdera dotībām, ģenerē spožas idejas un ir tendēta uz izaugsmi un panākumu gūšanu. Reizēm ir izlutināta, kaprīza - nu tieši kā Brigaderes pasaku lugā. Mīl brīvību un neatkarību. Necieš, ja kāds viņu komandē vai mēģina pakļaut. Alkst pēc fiziska un garīga komforta. Var būt impulsīva un, ja nokaitināta, arī agresīva. Sev pāri darīt neļauj. Tomēr, lai arī cik praktiska Paija šķistu ārēji, iekšēji viņai ir romantiska un mīloša dvēsele.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lieldienas  un skolēnu brīvdienas Estravel Latvia
Atpūta svētkos un skolēnu brīvlaikā - īsie ceļojumi un atpūta tepat Tartu ar izklaides programmu. Nepalaidiet garām, jo vietas kūst! | Skatīt vairāk
no 222 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 21.03.2024 Pirts rituāli pie Dzintras Abarones TAKA
Pirts rituāli un meistarklases dažādiem pasākumiem .Meistarklašu formāti parasti pielāgoti atbilstoši pasūtītāja vēlmēm. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.03.2024 - 20.03.2024 Viesu māja  “VINTĀŽA” TAKA
6 istabas nakšņošanai (līdz 30 cilvēkiem). Ir biljarda zāle un liela pirts, kur papērties vai vienkārši sasildīties. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 Laivošana Latgalē Latgale.travel
Aktīvā laivošanas sezona ir gaisā! Dodies izbaudīt piedzīvojumus Latgalē | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20502496sec.