«Santa Maria» gadā ietaupīs 150 tonnas plastmasas, mainot tortiļu iepakojumu

Sabiedrība, īpaši jaunā paaudze, aizvien vairāk novērtē, lai produkti būtu ne tikai garšīgi, iespējami veselīgi, bet arī to iepakojums saudzētu dabu, un Santa Maria un Paulig zīmolu mārketinga vadītāja Latvijā Inga Auziņa norāda, ka šie faktori mudinājuši ražotāju tortiļu sastāvā vairs neizmantot cukuru, konservantus, savukārt 35% no līdzšinējā polietilēna iepakojuma aizstājot ar nebalinātu papīru, uzņēmums gadā ietaupīs 150 tonnas plastmasas.

"Mums ir svarīgas gan gardākas maltītes, gan labāks klimats un esam spēruši nākamo soli ilgtspējīgas nākotnes virzienā – ir izveidots jauns, videi draudzīgāks tortiļu iepakojums. Tam ir videi draudzīgāka augšējā virsma, kas izgatavota no nebalināta papīra un palīdz samazināt plastmasas izmantošanu par 150 tonnām gadā. Šim jaunajam iepakojumam ir par 35% mazāka CO2 ietekme, salīdzinot ar iepriekšējo iepakojumu. Papīra daudzums veido 25% no kopējā iepakojuma. Lai pilnībā mainītu iepakojuma materiālu pret papīru, ir nepieciešams laikietilpīgs rūpniecisks risinājums, kas šodien vēl nav pielāgots mūsu ražošanai.  Attīstības darbs turpinās pakāpeniski, ieguldot papildu investīcijas, un mēs izvēlamies darīt pēc iespējas vairāk vides labā, cik ātri vien iespējams. Jau tagad gadā ietaupīt tik daudz plastmasas, cik sver 50 pieauguši ziloņi, noteikti ir labāk, nekā turpināt atstāt visu, kā ir. Tortiļu lietotājiem iesakām atdalīt iepakojuma augšējo un apakšējo daļu un attiecīgi atsevišķi utilizēt kā papīru, un plastmasu! Saņemam jau pirmās pozitīvās atsauksmes gan par videi draudzīgāko iepakojumu, gan tortiļu uzlaboto sastāvu bez piedevām – cukura un konservantiem," stāsta Santa Maria un Paulig zīmolu mārketinga vadītāja Latvijā Inga Auziņa.

Katru gadu Eiropā Santa Maria pārdod miljoniem tortiļu iepakojumus, un pircējiem nākotnē ievērojami palielināsies iespēja veikt videi draudzīgu izvēli. Ilgtspējība ir Santa Maria galvenā prioritāte, un uzņēmums nākotnē aktīvi turpinās rūpes par vidi un dabu. Līdz 2025. gadam Santa Maria panāks, ka produktu iesaiņošanā izmantos par 25% mazāk plastmasas. Iepakojumu gatavos tikai no atjaunojamiem vai pārstrādātiem resursiem.

Termins Tex Mex radies kā abreviatūra 1875.  gadā dibinātajai Teksasas un Meksikas dzelzceļa līnijai. Kad savulaik Meksikas robeža tika pārcelta uz dienvidiem, kur tek Riogrande, tūkstošiem Meksikas iedzīvotāju kļuva par ASV pilsoņiem. Tūkstošiem ASV dzīvojošie meksikāņi gatavoja ēdienu pēc to ierastajām metodēm, izmantojot pieejamos produktus un sastāvdaļas. Tā radās mūsdienu Tex Mex virtuves pamati.

Savukārt tortiļas ir meksikāņu virtuves pamatprodukts (līdzīgas pankūkām), gatavo no kviešu, pilngraudu kviešu vai kukurūzas miltiem. Tās pasniedz galvenokārt uzsildītas cepeškrāsnī, uz pannas vai mikroviļņu krāsnī, dažādi tālāk sagatavojot uzkodām vai maltītei ar mērcēm, dārzeņiem, sieru, gaļu u.c. produktiem. Tortiļa ir plāna, mīksta un viegli sarullējama, un kopā ar izvēlēto pildījumu ērti paņemama rokās.

Santa Maria ietilpst Paulig Grupā, un tās ražošanas vienības atrodas Somijā, Zviedrijā, Beļģijā, Lielbritānijā un Igaunijā. Paulig Grupas galvenais birojs atrodas Helsinkos, Somijā. Paulig Grupa ir 1876. gadā nodibināts starptautisks pārtikas rūpniecības koncerns, kas ir pazīstams ar Paulig grupas zīmoliem Paulig, Santa Maria, Risenta un Gold & Green un piedāvā dažādus pasaulē pazīstamus etnisko ēdienu konceptus, garšvielas un dabīgus, veselīgus pārtikas produktus, kā arī kafiju un kafijas dzērienus. Uzņēmums novērtē bezkompromisu kvalitāti, ilgtspējīgu darbību un ilgstošu koncentrēšanos uz rezultātiem. Paulig Grupā 13 valstīs strādā 2000 darbinieku.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55931616sec.