«Coca-Cola» Ziemassvētku simtgadi atzīmē ar īpaši mīļu video

Šis gads ir bijis izaicinājumiem pilns un neparedzams, tāpēc svētku laiks šogad ir īpaši gaidīts katrā ģimenē. Tādēļ ar Ziemassvētku tradīcijām bagātais zīmols Coca-Cola aicina novērtēt mūsu tuvinieku klātbūtni gan klātienē, gan virtuāli, jo vislabākā dāvana, ko varam dāvināt ikvienam Ziemassvētku laikā esam mēs paši. Lai manifestētu tuvības svarīgumu un iezīmētu 100 gadus ar Coca-Cola Ziemassvētkos, zīmols ir radījis aizkustinošu kampaņu, sadarbojoties ar Oskara godalgām apbalvoto Jaunzēlandes izcelsmes režisoru Taiku Vaititi (Taika Waititi).

Kopā būšanas prieks

Gadu desmitiem televīzijas ekrānos ir parādīti daudzi neaizmirstami Ziemassvētku mirkļi, ko radījis zīmols Coca-Cola, sākot no Ziemassvētku vecīša debijas pirms gandrīz 90 gadiem, ikoniskās Ziemassvētku kravas mašīnas ar „Svētki tuvojas” melodiju, līdz pat iecienītajām leduslāču reklāmām. Šī gada kampaņa sagaida Ziemassvētku vecīti atpakaļ kā mūsu mīļāko svētku varoni.

Jaunā 2020. gada globālā svētku reklāma “Vēstule”, atklāj Ziemassvētku burvību cerību pilnā pasakā par tēva neizsīkstošo mīlestību pret meitu un piedzīvojumiem pilno ceļojumu, lai piepildītu meitas Ziemassvētku vēlēšanos. Tas atdzīvina vēstījumu “Šajos Ziemassvētkos dod kaut ko, ko vari dot tikai Tu – sevi pašu,” mudinot cilvēkus būt patiesi klātesošiem vienam ar otru.

Nele Normaka (Nele Normak), Coca-Cola komunikācijas vadītāja Baltijā, stāsta: “Coca-Cola saikne ar Ziemassvētkiem ir īpaša, un mēs esam ļoti lepni par zīmola spēcīgo mantojumu un tradīcijām šajā gada laikā. Mēs ceram, ka ar jauno Ziemassvētku kampaņu, kurā attēlots mūsu ikoniskais un iemīļotais Ziemassvētku vecītis, sniegsim svētku sajūtu ikkatram šī gada noslēgumā, kas ir bijis pārbaudījumiem pilns tik daudziem cilvēkiem visā pasaulē. Kampaņas vēstījums ir par to, kā novērtēt un būt kopā ar tiem, kurus mīlam, gan virtuāli, gan fiziski, jo vislabākā dāvana, ko varam dāvināt ikvienam Ziemassvētku laikā esam mēs paši.”

Simts gadi Ziemassvētku kopā ar Coca-Cola

Kamēr jaunā kampaņa uzsāk svētku sezonu, šeit ir trīs fakti, kurus daudzi nezina par 100 aizvadītiem Ziemassvētkiem kopā ar Coca-Cola:

Pirmais Coca-cola Ziemassvētku vecītis

Mākslinieks Hadons Sandbloms (Huddon Sundblom), kurš radīja Coca-Cola Ziemassvētku vecīti, sākotnēji gleznoja vecīša smaidīgo seju pēc drauga, pensionēta pārdevēja Lū Prentisa (Lou Prentiss) dzīvespriecīgajām, nedaudz krunkainajām iezīmēm. Pēc L. Prentisa aiziešanas mūžībā, H. Sandbloma paziņa ieteica, ka nav labāka pēcteča par pašu mākslinieku. Kad H. Sandbloms ieskatījās spogulī, viņam bija jāpiekrīt. Viņš vairs nemeklēja citu modeli.

Ziemassvētku vecītis kā svētku ikona

Kā liecība par Coca-Cola Ziemassvētku vecīša sērijas ietekmi, H. Sandbloma vecīša gleznas ir izstādītas vairākos prestižos muzejos, iepirkšanās mekās un iecienītās vietās, tostarp Luvrā Parīzē, Ontario Karaliskajā muzejā Toronto, Zinātnes un rūpniecības muzejā Čikāgā, Isetan universālveikalā Tokijā un NK universālveikalā Stokholmā.

Ziemassvētku vecītis cauri laikiem

H. Sanbloma Ziemassvētku vecītis ne tikai ieveda patērētājus svētku laikā visā pasaulē, bet viņa rotaļlietas atspoguļoja arī tā brīža dāvanu tendences. Agrīnā reklāmā Ziemassvētku vecītis atstāj koka rotaļlietas un lelles zem eglītes, bet 20. gs. 30. gadu beigās, vecītis jau spēlējas ar elektrisko vilcienu komplektu un helikopteru. Pat Otrā pasaules kara laikā Ziemassvētku vecītis savā maisā nēsāja kara obligācijas, lai atbalstītu kara centienus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.02.2024 - 23.03.2024 KRAUZE pret KRAUZI - Sarunu vakars Jaunmoku pils
23. martā pl. 19.00 Jaunmoku pilī iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru “Krauze pret Krauzi". | Skatīt vairāk
no 15.00 EUR
Lieldienas Jūrmalā  Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Lieldienās! 2 naktis viesnīcā un izvēlētā dāvana. Vietu skaits ierobežots. Ceļošanas periods: 28.03. - 01.04.2024. | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 25.03.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14560294sec.