Ja paliekam mājās: Krāšņa izlase decembra mājas kino vakariem

Drēgnie decembra ziemas vakari nav iedomājami bez izklaidējošām, uzmundrinošām, izzinošām un vienkārši interesantām filmām un seriāliem – vienalga, vai tā būtu komēdija vai asa sižeta kino, dokumentāls stāsts vai art-house kino. Decembrī Shortcut piedāvājums skatītājus pārsteigs ar dažnedažādiem jaunumiem.

Tikko no kino ekrāniem pie skatītājiem TV un datora ekrānos nonāk režisora Kristofera Nolana filma “Tenet” un turpinājums vienai no visu laiku veiksmīgākajām korejiešu zombiju filmām “Vilciens uz Pusanu 2: Pussala”, romantiskā filma “After. Pēc mūsu strīda”, pirmā Krievijas mākslas filma, kas uzņemta atklātā jūrā simt metru dziļumā “Viena ieelpa” un citas. Tāpat ar jaunām sezonām atgriezīsies skatītāju iecienīti seriāli un šovi: “Taisnā tiesa”, “Mīlestības sala” un “Jūras spēku komanda”. Pie Latvijas skatītājiem nonāks arī kritiķu un pasaules skatītāju atzītais seriāls “Parasti ļaudis”, kā arī jauni satura milža HBO seriāli “30 monētas”, “Nepiederošais”, patiesos notikumos balstītais seriāls “Slepkavības Miramarā” un citi.

Dokumentālo stāstu cienītājiem būs iespēja vairāk iepazīt mūsdienu ielu mākslas huligānu Banksy filmā “Benksijs. Noziedzīgās mākslas dzimšana” un neticamo stāstu “Bērnu dievs” par ASV ārstu, kurš vairāk nekā 30 gadus radīja savus pēcnācējus paklusām apaugļojot pacientes. Savukārt Eiropas kino cienītājus priecēs filmas “Mīlestības vecums”, “Reivs”, “Nešķiramie”, “Dzīves labākie gadi”, igauņu “Baisās pasakas” un citas. Aicinām iepazīties ar aktuālajām decembra filmām un seriāliem sīkāk.

Taisnā tiesa (The Good Fight S4, 2020), seriāls pieejams no 2. decembra

Politiskās drāmas seriāls “Taisnā tiesa” atgriežas ar ceturto sezonu. Tiesas prāvas turpina mities kopā ar galveno varoņu dzīvēm un viņu karjeras līkločiem, nesot gan uzvaras, gan zaudējumus. “Taisnā tiesa” no juridiska rakstura trillera ir pārvērtusies par politisku satīru, trešās sezonas noslēgumam raksturojot diezgan tiešu bijušā prezidenta Trampa kritiku. Tomēr jautri saspringtajā ceturtās sezonas pirmizrādē Diāna pamostas alternatīvā pasaulē, kur Hilarija Klintone ieguvusi prezidenta amatu. Tomēr iedomātā paradīze nav tik rožaina, kā varētu domāt..

Parasti ļaudis (Normal People, 2020, HBO), seriāls pieejams no 3. decembra

Miniseriāls ar nepretenciozo īru stāstu šogad saņēma četras prestižās balvas “Emmy” nominācijas. Seriāls balstīts 2018. gada tāda pat nosaukuma Sallijas Rūnijas romānā, sekojot līdzi galveno varoņu Mariannas un Konela šķietami tradicionālam pieaugšanas stāstam. Viņi ir uzauguši mazā pilsētiņā Īrijas rietumos, taču tā arī būtībā ir viņu vienīgā līdzība, jo abi nāk no dažādām vidēm. Šis ir stāsts par  abpusēju valdzinājumu, draudzību un mīlestību, skatītājam sekojot līdzi, kā viņi pamazām pieaug no vidusskolas izskaņas līdz studiju gadiem, mijoties satikšanās un atsvešinātības periodiem. Galvenajās lomās Deizija Edgara Džonsa un Pols Meskals.

30 monētas (30 Monedas (aka. 30 Coins), 2020, HBO), seriāls pieejams no 3. decembra

Astoņu epizožu drāmas seriāls seko eksorcistam, bokserim un bijušajam notiesātajam – tēvam Vergaram, kuru baznīca izraidījusi uz nomaļu Spānijas pilsētu. Viņš vēlas aizmirst un tikt aizmirsts, bet viņa ienaidnieki drīz vien būs viņam uz pēdām. Kad pagātne atgriežas, lai viņu vajātu, sāk notikt dīvainas lietas. Pilsētiņas mērs un vietējā veterināriste Elena cenšas noskaidrot patiesību, taču realitāti sagrozīs kāda nolādēta monēta.. Šausmas, piedzīvojumi un asa sižeta pavērsieni, monstri un reliģija – visas spāņu kulta režisora Aleksa de la Iglesias vienotā visuma apsēstības būs sastopamas šajās stundu garajās astoņās sērijās.

Jūras spēku komanda (Seal Team S4, 2020), seriāls pieejams no 3. decembra

Stāsts par dzīvi elitārajā jūras kara flotē – par to, kā šīs specvienības trenējas, plāno un izpilda bīstamākās un riskantākās misijas, ko Amerikas valsts ir uzdevusi paveikt. Tomēr sižets vijas ne tikai ap kārtējo riskanto misiju, kas ir jāizpilda godam. Tajā attēlotas attiecības starp komandas biedriem un ar viņu mājās palikušajiem ģimenes locekļiem, personīgie mērķi un rakstura attīstība. Jaunajā sezonā Jūras spēku komanda saskarsies ar jaunām sacensībām un izaicinājumiem. Galveno lomu atveido Deivids Boreanazs, kurš plašākai publikai kļuva pazīstams ar eņģeļa lomu seriālos “Bafija pret vampīriem” un “Eņģelis”, kā arī atveidojot FIB speciālo aģentu seriālā “Nozieguma skelets”.

Benksijs. Noziedzīgās mākslas dzimšana (Banksy and the Rise of Outlaw Art, 2020), dokumentālā filma pieejama no 3. decembra

Dokumentālā filma stāsta par slavenāko un vienlaikus noslēpumaināko ielu mākslinieku pasaulē. Viņš ir Anglijas bīstamākais noziedznieks, kuram izdevies radīt jaunu mākslas virzienu, vienlaikus rūpīgi slēpjot savu patieso identitāti. Viņa zīmējumus pazīst visi, viņa politiskie vēstījumi un provokatīvā māksla aizvainojusi valdošās aprindas un kļuvusi par nozīmīgu revolucionāras kustības daļu. Un līdz šim neviens tā arī nezina, kas par cilvēku slēpjas zem viņa vārda. Spilgtajā un dinamiskajā filmā skatītāji redzēs intervijas ar māksliniekiem un citiem nozīmīgiem mākslas darboņiem, kuri sastrādājušies ar Benksiju, kā arī unikālus arhīva kadrus ar leģendārās ielu mākslas radīšanu.

Mīlestības vecums (Who You Think I am, 2019), filma pieejama no 3. decembra

Pirms dažiem gadiem Klēra smagi pārdzīvoja to, ka vīrs viņu krāpa, un tai sekojošo šķiršanos. Tomēr pamazām viņas dzīve atgriezusies normālās sliedēs. Viņa pasniedz universitātē, audzina divus dēlus un tiekas ar jaunu mīļāko. Bet pēkšņi viņš pazūd, un Klēras pasaule sašķīst lauskās. Vēlme paglābties no izmisuma – tā var novest līdz psihoanalīzei vai... neīsta profila izveidei Facebook, lai varētu izspiegot savu mīļāko. Galvenajā lomā žilbinošā franču aktrise Žiljeta Binoša – viena no retajām Eiropas aktrisēm, kas saņēmusi Amerikas Kinoakadēmijas apbalvojumu Oskars.

Alise (Alice, 2019), filma pieejama no 3. decembra

Alise ir sieva un māte, viņai ir laimīga dzīve, līdz kādā jaukā dienā viss pilnībā mainās. Vīrs nozog viņas naudu un pamet viņu ar dēlu. Alisei atliek izmisums un bailes, turklāt viņai draud atņemt māju. Cenzdamās izdzīvot, viņa saprot, ka vienīgā iespēja, kā nopelnīt labu naudu, būtu kļūt par prostitūtu. Francijas, Lielbritānijas un Austrālijas kopražojuma filma uz dramatiskajiem notikumiem paskatīsies caur komēdijas prizmu.

Vētras puika (Storm Boy, 2019), filma pieejama no 3. decembra

Maikls Kinglijs – veiksmīgs biznesmenis un laimīgs ģimenes tēvs, kuram atmiņā ataust tēli no bērnības, kas pavadīta okeāna krastā, tālu no pasaules burzmas. Mazmeitai viņš stāsta neparastu stāstu par zēnu ar iesauku Vētras Puika un bāreni pelikānu – Persivala kungu. Tas ir stāsts par bīstamiem piedzīvojumiem un pārsteidzošu draudzību, kas ietekmējusi visu viņa dzīvi. Neparasta filma par draudzību, ceļojumiem un aizkustinošām rūpēm par dabu mums visapkārt. Filmas pamatā ir tāda pat nosaukuma austrāliešu bērnu literatūras klasikai piederīgā grāmata “Vētras puika”.

Vilciens uz Pusanu 2: Pussala (Train to Busan 2: Peninsula, 2020), filma pieejama no 3. decembra

Korejiešu apokalipses un zombiju kulta filma atgriežas ar otro daļu – vēl vērienīgāku un specefektiem bagātāku. Šausminošs vīruss, kas pirms četriem gadiem plosījies Korejas pussalā, vairumu cilvēku pārvērtis par zombijiem. No baisās zonas izdevies izbēgt tikai nedaudziem. Jūras kājnieku kapteinis Juns Soks bija viens no laimīgajiem. Viņš zaudēja visu ģimeni, bet izdzīvoja un tagad kopā ar specvienību dodas uz slēgto zonu meklēt paslēpto naudu. Rūpīgi pārdomātajā operācijā nekas nedrīkst noiet greizi. Tomēr tā nenotiek..

Reivs (Beats, 2019), filma pieejama no 3. decembra

Filmas darbība norisinās 1994. gada vasarā mazā Skotijas pilsētiņā. Tas ir pagrīdes reivu laika sākums. Elektroniskā mūzika bija aizliegta, tādēļ jauniešiem tā saistījās ar brīvību. Divi pilsētiņas pusaudži, Spaners un Džono, dodas uz vienu šādu nelegālu reivu. Viņu ceļi drīz šķirsies, jo Džono ar vecākiem pārcelsies uz citu vietu, pametot Spaneru neskaidras un, iespējams, noziedzības iekrāsotas nākotnes priekšā. Filma ir kā viņu pēdējā cīņa par draudzību un arī brīvību. Filmas režisors ir Braiens Velšs, galvenajās lomās – Kristians Ortega un Lorns Makdonalds.

Mīlestības sala (Love Island USA S2, 2020), realitātes šovs pieejams no 3. decembra

Aizraujošais amerikāņu realitātes šovs “Mīlestības sala” atgriežas ar ASV jauniešu piedzīvojumu otro sezonu. Viņiem iet karsti, jo ceļš uz laimi ir pārbaudījumiem pilns – sprāgst emocijas, līst asaras un dzirksteļo intrigas! Meitenes par saviem vīriešiem plēšas kā kaķenes, bet puiši mēģina izprast meiteņu sarežģīto dabu. Dalībnieki zem lupas ir dienu un nakti, jo, kā zināms – mīlestībā atļauti visi līdzekļi. Kurš satiks īsto, bet kurš mainīs partnerus kā zeķes?

Bērnu dievs (Baby God, 2020, HBO), dokumentālā filma pieejama no 3. decembra

Vairāk nekā 30 gadus ārsts Kvinsijs Fortjērs paklusām izmantoja pats savu bioloģisko materiālu, lai apaugļotu klientes, kas pie viņa vērsās ar savām neauglības problēmām. Tagad viņa noslēpums ir atklāts, un viņa bērni meklē patiesību par to, kas viņu pamudinājis uz šādu soli, tādējādi arī cenšoties izprast paši savu identitāti.

Baisās pasakas (Eerie Fairy Tales, 2019), filma pieejama no 9. decembra

Šausmu pasakas pieaugušajiem igauņu stilā. Ekscentrisku, fantastisku un spocīgu pagātnes, tagadnes un nākotnes pasaku krājums, kas stāsta par lāstiem, raganām, nevainojamiem noziegumu un zinātnes eksperimentiem, mīlestību un bailēm, šo pasauli un to, kas atrodas otrā pusē. Šī rotaļīgā un pārdomas rosinošā fantāzijas filma ar daudzu Igaunijas labāko aktieru dalību būs lieliski piemērota ikvienam, kurš mīl maģisku reālismu un kam patīk risināt mīklas.

Dzīves labākie gadi (The Best Years of a Life, 2019), filma pieejama no 9. decembra

Agrākais sacīkšu braucējs Žans Luī Diroks ir pārliecināts, ka viņa dzīves skaistākie gadi ir jau aiz muguras. Viņš dzīvo veco ļaužu pansionātā nelielā Normandijas pilsētiņā. Viņš ir viens, un, lai gan viņam ir atmiņas problēmas, iegrimis pārdomās, sapņo par sievieti, kura viņam tik daudz nozīmēja. Savukārt Anna, kuru viņš nav saticis daudzus gadus, vada mazu veikaliņu. Žana Luī dēls Antuāns, norūpējies par tēva stāvokli, sameklē Annu un lūdz viņu apciemot viņas agrāko mīļāko. Viņi gremdējas atmiņās par laiku, kad bija kopā, atgriežas sev dārgās vietās, kas liek atcerēties mīlestību, un atzīst, ka tie bija mūža labākie gadi.

Franču kinorežisora Kloda Leluša uzņemtā drāma ir kulta filmas “Vīrietis un sieviete” turpinājums. Filmā redzamas arī ainas no 1966. gada filmas, kur kopā spēlēja tie paši aktieri. Ir pagājuši 50 gadi, bet viņu siltie smaidi ir tie paši. Lieliska aktierspēle, pazīstama mūzika un skaists mīlas stāsts, kas reiz bijis redzams uz ekrāna.

Piena zobi (Babyteeth, 2019), filma pieejama no 9. decembra

Spēcīga pirmā mīlestība Milas sirdī mostas nelabvēlīgākajos apstākļos – Milai ir neārstējama slimība. Viņas iemīļotais Mozess ir sīks narkotiku tirgonis, tomēr Milas vecāki sev tik dārgās meitas dēļ ir gatavi pārkāpt visus “pareizas” audzināšanas noteikumus un ļaut filmas varonei ļauties neremdināmām alkām mīlēt. Balansējot uz komēdijas un traģēdijas robežas, filmas autori neievēro nekādus likumus, izraisot ne vienu vien emociju vētru. Austrāliešu teātra, televīzijas un kino režisores Šenonas Mērfijas filma iekļaujas pēdējā desmitgadē atkal aktuālajā "fatālo tīņu" žanrā.

Zelta balsis (Golden Voices, 2019), filma pieejama no 9. decembra

Galvenie varoņi, slavenie PSRS filmu ierunātāji Viktors un Raja, ir izlēmuši spert nozīmīgu soli – emigrēt uz Izraēlu. Domāts – darīts, tikai nav skaidrs, ko iesākt tālāk. Kā dzīvot jaunā valstī, ja tev ir pāri 60 un tu neproti neko citu, izņemot filmu ierunāšanu? Turklāt pēc filmu ierunāšanas krievu valodā nav liela pieprasījuma valstī, kur sirēnu skaņas bez mitas brīdina par gaisa uzbrukumiem. Ierunātājus sāk pārņemt ilgas pēc dzimtenes un padomju ikdienas, pārtikas, draugiem.. Līdz ilgi gaidītais darbs profesijā varoņus atkal ierauj dzīvē. Bet, kā jau tas bieži notiek, augstākajiem spēkiem patīk pajokot un sniegt to, ko ļoti gribas, tikai ne tā, kā iecerēts. Rajas balss izrādās atbilstoša erotiskajiem pakalpojumiem pa telefonu. Lai gan viņai ir 62 gadi, viņas balss skan kā 22 gadu vecai meitenei. Raja tik meistarīgi iejūtas jaunajā lomā, ka viņai pat izdodas piesaistīt pastāvīgu telefonisko pielūdzēju. Traģikomēdijas galvenajās lomās Marija Belkina un Vladimirs Frīdmans.

Nešķiramie (A Very Bad Friend, 2019), filma pieejama no 9. decembra

Franču komēdija ar īstu krievu dvēseli! Ja esi dzimis Francijā, bet tev ir krievu dvēsele – tu tici draudzībai, vienmēr steidzies palīgā, vari salikt ieroci aizsietām acīm un esi momentā gatavs atbildēt uz apvainojumu... Un, pat ja tu esi tīrasiņu francūzis, tu zini – krievi savējos nepamet. Šī būs pilnīgi neprātīga komēdija ar franču piesitienu.

Bezgalība starp mums (Endless, 2020), filma pieejama no 9. decembra

Pusaudži Railija un Kriss ir iemīlējušies – dzīvo un sapņo par nākotni, bet pēkšņa autoavārija visam pārvelk svītru. Zaudējuma sāpes ir ļoti lielas, bet Railija atklāj, ka viņai piemīt neparastas spējas – viņa var uz brīdi būt atkal kopā ar mīļoto. Lai cik spēcīgas būtu viņu jūtas, šīs tikšanās nevar turpināties. Meitene ir smagas izvēles priekšā: atteikties no mīļotā cilvēka vai arī palikt kopā, par spīti nāves briesmām. Ko viņa izvēlēsies? Vai uzvarēs saprāts vai sirdsbalss? Galvenajās lomās Aleksandra Šipa un Nikolass Hamiltons.

Viena ieelpa (Один вдох, 2020), filma pieejama no 9. decembra

Filma balstīta patiesos notikumos no unikālās “frīdaivinga karalienes” Nataļjas Molčanovas dzīves. Stāstā Marinai Gordejevai ir 40 gadu. Aiz muguras neveiksmīga laulība, viņa strādā darbu, kas nedara viņu laimīgu un nav īsti perspektīvs. Nejauši viņa atklāj, kas ir frīdaivings. Šajā dzīvībai bīstamajā sporta veidā jāaiztur elpa un jāienirst dzelmē, kur cilvēka vienīgais ienaidnieks ir viņa paša bailes. Šī ir pirmā Krievijas mākslas filma, kas uzņemta atklātā jūrā simt metru dziļumā.

Slepkavības Miramarā (The Miramar Murders, 2020, HBO), seriāls pieejams no 10. decembra

Sešu daļu dokumentālais seriāls aplūko neparastos apstākļus nu jau 25 gadus ilgajā juridiskajā cīņā, kas aizrit saistībā ar trīskāršu slepkavību vienā no atpazīstamākajām ASV pilsētām Maiami. 1994. gada 25. augustā Pablo Ibaram un Setam Penalveram tika izvirzītas apsūdzības par trim pirmās pakāpes slepkavībām, vienu zādzību, vienu aplaupīšanu un vienu laupīšanas mēģinājumu. Neskatoties uz to, ka šī ir viena no pirmajām slepkavībām ASV vēsturē, ko fiksēja un ierakstīja mājas drošības kameru sistēmas, ceturtdaļgadsimtu vēlāk vēl netika panākts gala spriedums..

Ļaujiet visiem izteikties (Let Them All Talk, 2020, HBO), filma pieejama no 10. decembra

Atzīta romānu autore, tiek izsaukta uz Lielbritāniju, lai saņemtu balvu. Lai nebūtu jādodas vienai, viņa uzaicina savus divus senākos draugus un brāļadēlu pievienoties ceļojumam uz Karalienes Mērijas 2 okeāna lainera klāja. Un tādējādi rodas izcila augsne sarunu maratonam, kas piepildīts ar atmiņām, nožēlu un asprātību. Galvenajā lomā izcilā aktrise Merila Strīpa.

After. Pēc mūsu strīda (After We Collided, 2020), filma pieejama no 16. decembra

Tesas pārdzīvojums ir dziļš un spēcīgs. Hārdins bijis viņai kā Visums. Tagad atlikušas tikai neciešamas sāpes un pārdomas. Kāpēc viņa Hārdinam bija tikai piedzīvojums, kārtējā rotaļlieta? Viņa ziedojusi viņa dēļ itin visu. Lai notiktu, kas notikdams, ir pienācis laiks atdzimt un doties tālāk.. Tomēr, apjautis, ka ir pieļāvis sava mūža lielāko kļūdu, Hārdins atkal ielaužas Tesas dzīvē, pilnīgi sagraujot viņas attiecības ar Trevoru. Šī filma ir turpinājums pirmajai daļai “After”, kuras pamatā ir rakstnieces Annas Todas bestsellera motīvi.

Tenet (Tenet, 2020), filma pieejama no 22. decembra

Bruņojies ar vienu vārdu – Tenet, filmas galvenais varonis dodas cīņā, lai novērstu Trešo pasaules karu. Viņa misija ved cauri krēslainajiem starptautiskās spiegošanas koridoriem, un atklājas, ka tā pārkāpj esošā laika rāmjus. Tā nav ceļošana laikā. Tā ir inversija.

200 miljonus dolāru izmaksājusī Holivudas filma “Tenet” pārliecinoši debitējusi pasaules kinoteātros. Tā ir pirmā lielbudžeta filma, kas tiek publiski demonstrēta pēc Covid-19 pandēmijas sākuma. Filmas režisors ir Kristofers Nolans.

Pēdējā maiņa (The Last Shift, 2020), filma pieejama no 28. decembra

Amerikāņu stāsts par diviem vīriešiem, kuri cīnās vienā un tajā pašā pilsētā, kamēr to pasaules atšķiras. Stenlijs, novecojis ātrās ēdināšanas darbinieks pēc nostrādātiem 38 gadiem Oskara Chicken and Fish restorānā sapņo par darba pamešanu. Viņa pēdējā nedēļas nogale paiet, trenējot savu aizstājēju Dževonu, talantīgu, bet iestrēgušu jauno rakstnieku, kura provokatīvā politika turpina sagādāt nepatikšanas. Lai arī viņiem ir maz kopīga, abu tikšanās aizsāk negaidītu notikumu gaitu. Galvenajās lomās Ričards Dženkinss un Šeins Pols Makgijs.

Nepiederošais (Outlier, 2020, HBO), seriāls pieejams no 30. decembra

Maja Angela ir atzīta jauna akadēmiķe Londonā, kuras specializācija ir sērijveida slepkavu profilēšana un mērķis – izstrādāt analītiskus rīkus, kas palīdzētu prognozēt smagus noziegumus. Kādu dienu Māja uzzina par jaunu sievieti, kura ir noslepkavota viņas dzimtajā pilsētā Norvēģijas nomaļā apgabalā, un nolemj atgriezties mājās, lai palīdzētu izmeklēšanā un atrastu slepkavu. Lai prognozētu noziedznieka nākamos soļus un atšķetinātu slepkavību, Majai ir jādomā kā noziedzniekam. Un tas liek viņai stāties pretim pašas dēmoniem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34809804sec.