Apdrošināšanas kompānija Seesam kompensē vulkāna pelnus [1]

AAS „Seesam Latvia” līdz 6. maijam saņēmusi jau vairāk nekā 70 pieteikumus par ceļojumu zaudējumiem, kas radušies Īslandes vulkāna Eijafjadlajegidla izvirduma radīto seku dēļ saistībā ar avioreisu atcelšanu. Kopējā līdz šim pieteikto prasību summa ir EUR 7200.

„Seesam Latvia” laikā no 15. aprīļa, kad vulkāna izvirduma radīto pelnu mākoņu dēļ radās nopietni sarežģījumi Eiropas gaisa telpā, tika atcelti lidmašīnu reisi un pilnībā slēgtas lidostas, snieguši simtiem konsultāciju ar ieteikumiem ārzemēs esošajiem ceļotājiem no Latvijas, kā viņiem rīkoties un kādu alternatīvu transportu izmantot, lai pēc iespējas ātrāk nokļūtu mājās.

Neraugoties uz to, ka likums „Par apdrošināšanas līgumu”, kā arī apdrošināšanas sabiedrību ceļojumu apdrošināšanas noteikumi neparedz atbildība par dabas katastrofu rezultātā izraisītajiem zaudējumiem, AAS „Seesam Latvija” kā viena no Latvijā lielākajām ceļojumu apdrošināšanas sabiedrībām 2010. gada 15. aprīlī pieņēma lēmumu kompensēt zaudējumus saviem klientiem, kuri bija iegādājušies ceļojumu apdrošināšanas programmas ar tajās iekļautiem lidojuma aizkavēšanās vai īslaicīgas atcelšanas riskiem. Neparedzētie izdevumi par alternatīva transporta izmantošanu, lai nokļūtu atpakaļ Latvijā laikā, kad vulkāna izvirduma pelnu mākoņa dēļ no 15. līdz 22. aprīlim bija slēgtas Eiropas lidostas un atcelti avioreisi, tiek kompensēti atkarībā no iegādātājām apdrošināšanas programmām un tajās paredzētajiem apdrošinājuma summas limitiem.

Lai arī situācija Eiropas gaisa telpā ir normalizējusies, apdrošināšanas eksperti prognozē, ka tuvākajā laikā kopējais iesniegto atlīdzību prasību pieteikumu skaits vēl varētu pieaugt, jo vulkāns periodiski aktivizējas. Tas rada jaunu lidojumu drošību apdraudošu gaisa piesārņojumu un liek atkal uz laiku slēgt Īrijas lidostas, kā arī atcelt atsevišķus avioreisus no citām Eiropas valstu lidostām. Piemēram, 5. maija vakarā no Rīgas lidostas tika atcelti divi reisi uz Īriju.

Cilvēki, kas pošas ceļojumiem, tagad vairāk rēķinās ar iespējamo kavēšanās risku, daudz rūpīgāk izvēlas apdrošināšanas piedāvājumus un nopietnāk pārdomā apdrošināmos riskus. Prognozes liecina, ka vulkāna aktivitāte varētu saglabāties arī turpmākajos vasaras mēnešos. Ņemot vērā šo situāciju, AAS „Seesam Latvia” no 2010. gada 15. maija piedāvās klientiem iespēju iegādāties papildinātu ceļojumu apdrošināšanas programmu, kurā iekļauts risks par neparedzēto izdevumu kompensāciju saistībā ar alternatīva transporta izmantošanu, lai nokļūtu atpakaļ Latvijā situācijās, kad sabiedriskā transporta reisi tiek atcelti dabas katastrofu dēļ.

Papildināto apdrošināšanas programmu varēs iegādāties AAS „Seesam Latvia” birojos, tūrisma aģentūrā un apdrošināšanas starpnieku birojos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Gaida 05/13/2010 11:06 Jauki, ka SEESEM domā ilgtermiņā - reputācija svarīgāka par tūlītējo ieguvumu.


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Latvia Tours
,


Estravel Latvia
,


Novatours
,


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.36405396sec.