Viedtālruņu un planšetdatoru starojums ietekmē veselību - pārbaudi starojuma līmeni!

Viedtālruņu lietošana ir ikdienišķa nodarbe, lai pārbaudītu savu e-pasta kastīti, uzzvanītu draugam vai tikko uzņemtu attēlu ievietotu sociālajos medijos.  Taču retais lietotājs aizdomājas par viedtālruņu starojumu. Vācijas starojuma aizsardzības iestāde (Bundesamt fuer Strahlenschutz) ir noteikusi starojuma līmeņus, kuri ļauj orientēties starojuma intensitātē. Specifisko mērvienību sauc par SAR, kas izsaka vati uz kilogramu (W/kg) jeb cik enerģijas izstaro no viedtālruņa elektromagnētiskā lauka un cilvēka ķermenis to uztver. Telefons parasti tiek likts pie auss vai arī nēsāts kādā no kabatām, kura laikā tas iedarbojas uz cilvēka ķermeni.  

Vācijas starojuma aizsardzības iestāde iesaka viedtālruņus un planšetdatorus ar SAR maksimālo vērtību – līdz 2 W/kg. Taču vislabākie šajā kategorijā tiek uzskatīti viedtālruņi un planšetdatori, kur maksimālā SAR vērtība ir 0,6 W/kg.

Skatiet mērījumus vairāk nekā 2.500 viedtālruņiem un planšetdatoriem, ko ir apkopojusi Vācijas starojuma aizsardzības iestāde –  ievadiet meklēšanas lodziņā viedtālruņa modeli - www.bfs.de. Šajā sarakstā visi aparāti ir zem 2 W/kg, taču norādītie mērījumi ir ražotāju dati, kas tiek veikti standarta procedūrā.

Vācijas starojuma aizsardzības iestāde iesaka lietot aparātus līdz 0,6 W/kg. Intensīvākai interneta lietošanai ir jāizmanto WLAN savienojumi un ikdienā izvairīties no ciešas saskarsmes ar viedtālruni vai planšetdatoru. Vācijas starojuma aizsardzības iestāde iesaka telefonēšanai lietot telefona austiņas. Intensīvu telefona sarunu laikā ir ieteicams atslēgt mobilo datu pārraidi, kur nepārtraukti tiek atjaunota e-pasta kastīte vai programmu atjaunināšana.

Vācijas starojuma aizsardzības iestāde iesaka ilgstoši nenēsāt aparātus ķermeņa tuvumā (biksēs, jakā), jo ne tikai starojums, bet arī radītais aparāta siltums atstāj negatīvu ietekmi uz cilvēka veselību. Vācijas starojuma aizsardzības iestāde norāda, ka aparāta siltuma ietekmē acis, smadzenes un vīriešiem sēkliniekus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.24478197sec.