No Rīgas Brīvības pieminekļa līdz Raunas Brīvības piemineklim norisināsies svinīgs velobrauciens [1]

Paskrējis vēl viens gads un ar straujiem soļiem tuvojas Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadiena un ir laiks iemīt savu ceļu Brīvībā. Trīs lietas - labas lietas. 2019. gada 4. maijā norisināsies trešais nakts Kopības velobrauciens no Rīgas Brīvības pieminekļa līdz Raunas Brīvības piemineklim. Trešo reizi ar velosipēdu no Brīvības līdz Brīvībai.

2017. gadā vairāk kā 70, nākamajā gadā, vairāk kā 130 velo entuziasti piedalījās šajā braucienā, interese par šo pasākumu ar katru gadu palielinās un arī šogad organizatori rēķinās ar domu par braucēju skaita palielināšanos. Kopības velobraucienā piedalās gan profesionāli sportisti, gan tie, kuri "iemin pedāli" vien pāris reizes gadā, bet viņus visus vieno apņēmība būt vienotiem un kopā.

Kopības velobrauciens sāksies naktī uz 4. maiju, pusnaktī pulcējoties pie Rīgas Brīvības pieminekļa. Finišs paredzēts laikā no plkst. 9.30 - 10.00 pie Raunas Brīvības pieminekļa, kur braucējus ik gadu sagaida atbalstītāji un vietējie Raunas iedzīvotāji. Pēc šī brauciena finiša ar Greentrials velošovu plkst. 10.30 tiks dots starts ikgadējam Raunas velobraucienam "Brauc Brīvi", kura distanci pieveic arī kāds izturīgākais Kopības velobrauciena braucējs.

Šī gada brauciens būs mazliet citādāks, kā iepriekš. Pēc sākotnējām paredzētajām izmaiņām, valsts ceļu rekonstrukcijas darbi ir ieviesuši pavisam negaidītas korekcijas maršrutā un tas kļuvis par pāris desmitu kilometriem garāks un kopējais garums būs 128 km, atpūta būs trijās vietās un būs vieta jauniem iespaidiem, taču Kopība paliks tā pati. Maršruta izmaiņas sākas uz A2 šosejas, kur Garkalnē nomainīsim Vidzemes Šoseju pret Mālpils šoseju, dosimies caur Plānupi uz Inčukalnu, tālāk turpinot ierasto brauciena maršrutu caur Siguldu, Priekuļiem uz Raunu. Par detalizētāku maršruta informāciju iespējams iepazīties "Kopības velobrauciena" nolikumā un facebook.com pasākuma lapā.

Pieteikšanās braucienam no 1. aprīļa līdz 18. aprīlim rūpīgi iepazīstoties ar pasākuma nolikumu un aizpildot pieteikuma anketu, kuru iespējams atrast Raunas novada mājaslapā vai Raunas novada tūrisma informācijas centra oficiālajā facebook.com kontā. Sīkāku informāciju visiem interesentiem iespējams iegūt sazinoties ar Raunas novada tūrisma informācijas centru. Dalība kopības velobraucienā ir bez maksas.

Līdz 8. aprīļa rītam jau pieteikušies vairāk kā pirmajā Kopības velobraucienā 2017. gadā un straujiem soļiem tuvojas pagājušā gada braucēju skaitam – uz doto brīdi tie jau ir 116 braukt gribētāji. Kopš pieteikšanās brīža, vidēji tie ir 14 velobraucēji dienā piesakās šim braucienam.

Organizatori atgādina, ka velobrauciens nav sacensības un, ka šajā braucienā uzvarētāji ir visi, kuri piedalās. Galvenais šī brauciena mērķis ir katram dalībniekam iegūt kopības sajūtu, braukt distanci plecu pie pleca ar citiem par godu Latvijai.

Vienojoties kopīgā braucienā, kas savieno divus Brīvības pieminekļus, ir iespēja katram sev uzdāvināt lielisku dāvanu valsts Neatkarības atjaunošanas dienā – būt vienotiem un sajust savu Latvisko identitāti. Raunas un Rīgas Brīvības piemineklis ir saistīti jau no seniem laikiem, jo abi 1929. gadā tika iekļauti pieminekļu konkursā, kurā notika Rīgas Brīvības pieminekļa izvēle un šajā konkursā tēlnieka Kārļa Zemdegas mets ar nosaukumu "Es-dur" – Raunas Brīvības piemineklis – ieguva godalgoto 3. vietu, 1. vieta metam "Mirdzi kā zvaigzne" – Rīgas Brīvības piemineklis!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Vitālijs 04/11/2019 20:30 Izklausās labi, bet kā tikt atpakaļ Rīgā?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41984415sec.