Stāsts par septiņu dienu velo braucienu apkārt Latvijai (II daļa)

Turpinot rakstu par četriem mērķtiecīgiem jauniešiem, kuri ar velosipēdiem apbrauca apkārt Latvijai. Raksta pirmo daļu var atrast šeit.

Brauciena sestajā dienā tika saņemta nepatīkama ziņa – atteikums naktsmītnei Daugavpilī. Draudēja palikšana zem klajas debess drēgnā novembra naktī. Kā dāvana Latvijas apceļotājiem bija Neretā pievienojušies līdzbraucēji, kuri palīdzēja sameklēt naktsmītni Daugavpils pusē. Tālākie piedzīvojumi sekoja nākamajā dienā, nokļūstot jau aiz Daugavpils, vietā, kur satiekas trīs valstis – Latvija, Krievija un Baltkrievija – Draudzības kurgāns. Šī vieta ir ES ārējā robeža, tāpēc stingri uzraudzīta un to var apmeklēt, ja ir līdzi pase un Pasienes robežkontroles punkta izdota caurlaide. Krišjānis bija vienīgais, kurš devās uz Draudzības kurgānu. "Vieta skaista un sakopta. Protams, kad tur nokļuvu, pēc brīža klāt bija robežsargi, kuri mani noteikti pamanīja caur kokos novietotajām video novērošanas kamerām," stāsta Krišjānis.

Tālākajā ceļa posmā – slapjš zemesceļš, ko pārvarēt smagi bija pat puišiem. Līdz ar to, Krišjānim nācās savienot savu riteni ar Dainas un palīdzēt viņai pārvarēt smago ceļa posmu.

"Braucot pa Latgali, sastapām cilvēkus, kuri sarunas laikā pielietoja gan latviešu, gan latgaļu, gan krievu, gan baltkrievu valodas," stāsta Daina un Krišjānis. "Latgalē iepirkāmies arī kādā autoveikalā, kas pāris reizes piestāj tiešām Dieva aizmirstā vietā. Palīdzējām kādai sievietei līdz mājām aiznest divas lielas iepirkumu somas. Sievietes māja – noplukusi divstāvu māja, kur attīstības pazīmju nekādu," turpina Daina ar Krišjāni.

Bija plānots, ka Daina Zilupē pametīs puišus un dosies ar vilcienu uz Rīgu, jo juta, ka līdz Rīgai ar velosipēdu var netikt. Tomēr vilciens no Rīgas un Zilupi tika veiksmīgi nokavēts, un Daina kopā ar puišiem devās Rīgas virzienā. Aiz Apes riteņbraucēji šķērsoja Latvijas – Igaunijas robežu un Latvijā atpakaļ iebrauca caur Valgu. Brauciens pa Igauniju bijis gaužām garlaicīgs, turklāt vēl pūta pretvējš.

"Brauciena septītajā dienā sapratu, ka rēķinot maršrutu, esmu nokļūdījies un pazaudējis vienu stundu laika. Tas nozīmēja, ka varam laikā nepaspēt iebraukt Rīgā. Protams, līdzbraucējiem to neatklāju," atzīstas Krišjānis. Stunda laika tika atgūta un Daina, Krišjānis, Kaspars un Kārlis 18. novembra pulksten 16:00 nokļuva Rīgā.

"Maršrutu, kuru veicām, iesākam ikvienam, to var izbraukt gan ar velosipēdu, gan motociklu, gan automašīnu. Esam pārsteigti, ka Latvijā ir tik daudz pozitīvu un viesmīlīgu cilvēku. Latvija ir ļoti skaista, bieži vien to cilvēki nepamana un brauc meklēt laimi citās valstīs, tomēr mums pietiek skaistu vietu tepat Latvijā," ir pārliecināti jaunieši.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.4222281sec.