7000 Vienības velobrauciena dalībnieku vārdus iegravēs piemineklī Siguldā

Svinot Latvijas Riteņbraucēju Vienības velobrauciena 25. jubileju, Siguldā tiks uzstādīts vides objekts, kurā būs iemūžināti visu šā gada dalībnieku vārdi. Kopumā velobraucienam varēs pieteikties līdz 7000 braucēju. Organizētāji ir apņēmības pilni ceturtdaļgadsimta Vienības braucienā, kas norisināsies 2015. gada 6.septembrī, uzstādīt rekordu un sapulcināt lielāko dalībnieku skaitu tā vēsturē.

"Siguldai – Latvijas aizraujošākajai pilsētai, kas ne reizi vien ir apliecinājusi savu spēju īstenot vērienīgus dažādu sporta veidu un kultūras pasākumus, ir liels gods uzņemt 25. Latvijas Riteņbraucēju Vienības velobrauciena dalībniekus. Šī velobrauciena dalībnieku rekords tika sasniegts 1939.gadā, kad tajā startēja 6226 velomīļi. Nozīmīgajā velobrauciena jubilejā vēlamies pārspēt pirms vairāk nekā 70 gadiem uzstādīto dalībnieku rekordu, tādēļ, lai atstātu vēstures liecību par šo nozīmīgo un Latvijas iedzīvotājus vienojošo sporta notikumu, plānojam Siguldā izveidot vides objektu Latvijas riteņbraucējiem. Tajā tiks iemūžināti visu šī gada Latvijas Riteņbraucēju Vienības velobrauciena dalībnieku vārdi," pavēstīja Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, aicinot cilvēkus piedalīties braucienā un ierakstīt savu vārdu velobraukšanas vēsturē.

Šobrīd sagatavotas divas vides objekta skices. Kura no tām tiks īstenota un turpmāk atradīsies Siguldas Svētku laukumā, būs jāizlemj pašiem velobraucējiem. Plānots, ka balsojums interneta vietnēs velo.lv un sigulda.lv sāksies 14.jūlijā un ilgs līdz 25.augustam. Vienības velobrauciens jau vairāk nekā 15 gadus norisinās Siguldā, kas ir ne tikai viena no Baltijas valstu skaistākajām pilsētām, bet arī ļoti sportiska vieta.

25.Latvijas Riteņbraucēju Vienības velobraucienā ikvienam aktīvās atpūtas cienītājam būs iespēja izvēlēties kādu no trijām distancēm – 100 kilometru garo sporta Šosejas braucienu, 45 kilometru SEB MTB braucienu, vai arī pašu masveidīgāko 37 kilometru LDz Tautas šosejas braucienu. Tiks noteikti ne tikai ātrākie dalībnieki, bet arī lielākie darba kolektīvi, kuplākās ģimenes, stilīgākie riteņbraucēji un uzvarētāji vēl daudzās citās nominācijās.

Pieteikšanās sākusies 18. jūnijā un turpināsies līdz pat 1. septembrim. Reģistrēties var portālā velo.lv, Siguldas novada tūrisma informācijas centrā, Cēsīs un Valmierā esošajos velo veikalos Eži, Smiltenes sporta centrā, Kuldīgas novada tūrisma informācijas centrā, kā arī Veloserviss veikalā Trek, kas atrodas Rīgā – Brīvības ielā 111. Dalības maksa reģistrācijas pirmajā kārtā, kas turpināsies līdz 12. jūlijam, ir no 7 līdz 15 EUR.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.9870832sec.