25. Vienības braucienā piedalīsies Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis

Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens šogad atzīmē savu 25 gadu jubileju. Pirmo reizi tas norisinājās tālajā 1936. gadā, bet atjaunots tika 1995. gadā. Kopš 21. gadsimta sākuma velobraucienu rīko Igo Japiņa sporta aģentūra, bet tā norisies vieta ir skaistā Vidzemes pilsēta – Sigulda.

Jubilejas gads Vienības velobraucienā būs īpašs. Katrs dalībnieks pēc finiša saņems jubilejas medaļas. Tikmēr katra startējušā riteņbraucēja vārds un uzvārds tiks iegravēts īpašā vides objektā, kas atradīsies Siguldas Svētku laukumā. Šogad dalībnieku vidū būs virkne sabiedrībā pazīstamu Latvijas un citu valstu personību.

Kļuvis zināms, ka Vienības velobraucienā piedalīsies arī Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Tādējādi prezidents turpinās savu priekšgājēju tradīciju. Savulaik velobraucienā piedalījušies – Guntis Ulmanis un  Valdis Zatlers. Pirms diviem gadiem ar savu klātbūtni vērienīgo pasākumu pagodināja Andris Bērziņš. Esošais Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis jau iepriekš piedalījies dažādās sportiskās aktivitātēs, aicinot ikvienu valsts iedzīvotāju uz veselīgu dzīves veidu.

Šobrīd Vienības velobraucienam dalību pieteikuši jau vairāk nekā 5000 dalībnieki. Iepriekšējā reģistrācija mājas lapā velo.lv turpināsies līdz 2. septembrim. Reģistrēties iespējams ne tikai portālā www.velo.lv, bet arī Siguldas novada tūrisma informācijas centrā, Cēsīs un Valmierā esošajos velo veikalos Eži, Smiltenes sporta centrā, Kuldīgas novada tūrisma informācijas centrā, kā arī Veloserviss veikalā Trek (Rīgā – Brīvības ielā 111).

Aktīvās atpūtas cienītāji ir aicināti piedalīties kādā no tradicionālajām distancēm. 100 kilometru garajā Itera sporta šosejas braucienā aicināti startēt tie, kam ir regulāra sacensību pieredze. SEB MTB 45 kilometru garajā braucienā lieliska iespēja gūt pozitīvas emocijas un adrenalīna devu būs visiem, kuriem patīk braukt pa mežiem, takām, pļavām un citiem pārbaudījumiem. Pārējiem velomīļiem, neatkarīgi no velosipēda veida, aprīkojuma un pat augstuma, ir iespēja izbaudīt visvērienīgāko LDz Tautas šosejas braucienu, kura garums būs 36 kilometri.

Šogad velobraucienā tiks sumināti ne tikai ātrākie dalībnieki, bet arī lielākie darba, pašvaldību un skolu kolektīvi, kuplākās ģimenes, stilīgākie riteņbraucēji un vēl daudzas citas nominācijas, kas pasākumu padarīs vēl krāšņāku, un interesantāku.

25. Latvijas Riteņbraucēju Vienības velobraucienu rīko Igo Japiņa sporta aģentūra un Latvijas Riteņbraukšanas federācija. Atbalsta SEB banka,Itera, Latvenergo, Siguldas novada pašvaldība, Latvijas Olimpiskā komiteja un Latvijas sporta federāciju padome. Vienotā ritmā izbaudīt šos braucienu aicina VAS Latvijas dzelzceļš.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.22137594sec.