Jau otro gadu populārākajos SIXT velo nomas punktos velosipēdi būs pieejami visu ziemu

2015. gada velo sezonā turpinājusi pieaugt nomas velosipēdu popularitāte un kopējais nomas darījumu skaits ir divkāršojies, sasniedzot divdesmit tūkstošus, no tiem 40% veikti abonementu ietvaros. Visaktīvāk velo nomas pakalpojumus izmantojuši Latvijas iedzīvotāji, kuri veikuši 80% no visiem braucieniem, liecina Sixt velo nomas apkopotie dati. Jau otro gadu, atsaucoties uz lielo pieprasījumu, populārākajos nomas punktos Rīgas centrā un šogad arī Jūrmalā velosipēdi būs pieejami visu ziemu.

Vidējais nomas velosipēda lietošanas ilgums, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir samazinājies no 3,5 stundām uz 2,6 stundām, kas skaidrojams ar velo nomas popularitātes pieaugumu tieši pašmāju velo lietotāju vidū. Iedzīvotāji arvien biežāk velo nomas pakalpojumus izmanto gan braucienam uz un no darba, iegādājoties mēneša vai gada abonementus, kas ļauj 2 stundas dienā braukt bez papildu maksas. Tāpat velosipēdi nemainīgi iecienīti ir brīvdienu izbraucieniem uz attālākām pilsētas atpūtas vietām.

Visaktīvākie pēc velo nomas skaita ir bijuši gada siltākie mēneši - jūlijs  un augusts, kad ik mēnesi veikti četri tūkstoši darījumu. Populārākie nomas punkti, salīdzinot ar pagājušo gadu, saglabājušies nemainīgi  - Radisson Blu Hotel Latvija (Elizabetes ielā 55), Mežaparks, Meža prospekts, Tallinas/Miera ielas krustojums, Elizabetes/Pulkveža Brieža ielas krustojums, Vaļņu/Kaļķu ielas krustojums, kā arī Kalnciema un Slokas ielas krustojums.

"Pozitīvi vērtējams ir fakts, ka aizvien vairāk  velo nomā attīstās pašmāju tirgus -cilvēki izvēlas izmantot velo nomas pakalpojumus, dodoties uz un no darba vietas kā alternatīvu sabiedriskajam transportam vai personīgajai automašīnai. Darba dienās visaktīvāk velo nomas pakalpojumi tiek izmantoti agrās rīta stundās (plkst. 7:00)  un pēcpusdienās laikā no 16:00 – 17:00. Nedēļas nogalē vispieprasītākais ir laiks no 13:00 - 16:00. Pagājušajā sezonā ļoti labi varējām novērot, ka aktīvā velo sezona nebeidzas nedz novembrī, nedz decembrī, tāpēc arī šogad nolēmām velo nomas punktus padarīt pieejamus visa gada garumā. Būtiskākais ir laikapstākļiem atbilstošs apģērbs un gandarījums, ko sniedz aktīvs dzīvesveids," stāsta Arnis Jaudzems, Sixt vadītājs Baltijas valstīs.

"Sixt velo nomas pakalpojumi ieviesuši pozitīvas pārmaiņas manā un ģimenes ikdienas dzīvē. Velosipēds ir lieliska alternatīva sabiedriskajam transportam. Nav  jāgaida pieturā vai jāieplāno konkrēts laiks, lai izietu no mājām. Dodoties ar velo uz darbu, svaigais gaiss un fiziskās aktivitātes, labi mobilizē darba dienai. Velosipēda noma sniedz iespēju pārvietoties arī starp punktiem, ko nesavieno sabiedriskais transports, kā arī nav jāuztraucas par "pēdējo" transportu, ja jādodas mājās vēlāk vakarā. Izmantot Sixt velo nomu ir ērti arī tāpēc, ka nav jāuztraucas par to, kur novietot velosipēdu mājoklī, nav jāveic apkope, kā arī ar Sixt velosipēdu var aizbraukt vienā virzienā un atpakaļ doties ar citu pārvietošanās līdzekli. Ja skatamies uz abonementa priekšrocībām – tas, salīdzinot ar sabiedrisko transportu, ir arī daudz izdevīgāks!" Reinis Zumbergs, visaktīvākais SIXT velo nomas klients.

Šis būs jau otrais gads, kad velo noma darbosies arī pēc tradicionālās velo sezonas beigām, piedāvājot iespēju iznomāt velosipēdu ziemā Velo noma ziemas režīmā darbosies no 2015. gada decembra līdz 2016. gada aprīlim. Ziemas  velosipēdi būs izvietoti sešos velo nomas punktos Rīgā – pie viesnīcas Radisson Blu Hotel Latvija, Pulkveža Brieža un Elizabetes ielas, Tallinas un Miera ielas, Vaļņu un Kaļķu ielas, Kalnciema un Slokas ielas, kā arī pie Dailes teātra, Brīvības ielā 75 un divos Jūrmalā - Majoru stacijā, Lienes/Omnibusa ielas krustojumā un pie Dzintaru koncertzāles, Turaidas ielā 1. Nomas punktos pieejamie velosipēdi būs aprīkoti ar īpašām riepām, kas paredzētas tieši ziemas sezonai. Pārvietojoties ar velosipēdu ziemas sezonā, aicinām klientus būt piesardzīgiem uz slidenajiem ceļiem, kā arī ievērot ceļu satiksmes noteikumus.

Par Sixt velo nomu: Sixt velo noma ir koplietošanas velo noma Rīgā un Jūrmalā, kas pieejama vietējiem iedzīvotājiem un pilsētas viesiem gan ikdienas, gan atpūtas braucieniem 24 stundas diennaktī. Riteņbraucējiem ir pieejami vairāk nekā 250 velosipēdi 29 nomas punktos Rīgas centrā, Vecrīgā, Mežaparkā, Pārdaugavā, Teikā; Jūrmalā - Majoros, Dzintaros, Bulduros, Priedainē pie Lielupes tilta un citur. Sixt velo nomas sistēmā velosipēdu var iznomāt vienā no nomas stacijām un atpakaļ atdot jebkurā citā. Sixt velo noma strādā starptautiskā bicycle-sharing sistēmā Nextbike. Velo nomas pakalpojumus klientiem ir iespēja iegādāties, reģistrējoties Sixt velo nomas mājaslapā www.sixt.lv/velo, zvanot uz klientu apkalpošanas tālruni, mobilajā aplikācijā Nextbike, kā arī mazumtirdzniecības tīklā “Narvesen”. Iegādājoties velo nomas  abonementu, klients  2 stundas dienā var pārvietoties ar velosipēdu bez papildu samaksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57924318sec.