TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Veiksmīgi aizritējušas pirmās «Atvērtās dienas Dārza pērlēs»

Ar labiem rezultātiem noslēgušās pirmās “Atvērtās dienas Dārza pērlēs”, kuru ietvaros 26.-28.jūlijā Igaunijā un 2.-4.augustā Latvijā apmeklētājiem vārtus vēra 33 dārzu un parku saimnieki.


Atvērto dienu ietvaros tika organizētas bezmaksas ekskursijas, stādu kopšanas meistarklases, dārzu svētki, koncerti zem klajas debess un citas saistošas aktivitātes, kas pulcēja gan īstenus dārzkopības entuziastus, gan publiku, kas vēl tikai sāk iepazīt dārzu un parku dažādību un šarmu. Gūtā publicitāte nacionālā un reģionālā mēroga plašsaziņas līdzekļos palīdzējusi sasniegt plašu auditoriju.


Ņemot vērā atvērto dienu norises datumus un lielo pasākumu koncentrāciju Latvijā 2.-4.augustā, apmeklētāju skaits ir vērtējams pozitīvi. Kā izsakās vairāki parku un dārzu saimnieki, apmeklētāji ir bijuši tiešām kvalitatīvi interesenti. Piemēram, Ojāra Kiršteina daiļdārzā Tūjā viesojušies 53 apmeklētāji no Latvijas un Igaunijas, Nacionālā Botāniskā dārza ekskursijās piedalījušies 67 cilvēki un saimniecību “Cīruļi” apmeklējuši 20-30 viesu no Igaunijas un ap 40 no Latvijas.


Apmeklētāji cītīgi pildījuši atsauksmju anketas, kas ļauj pretendēt saņemt balvas – ielūgumus uz gadatirgu Nacionālajā Botāniskajā dārzā un dāvanu karti no stādaudzētavas, Z/S “Kaliņi”. Par atvērtajām dienām apmeklētāji uzzinājuši gan medijos, gan sociālajos tīklos, kā arī “no mutes mutē” pēc draugu vai ģimenes locekļu ieteikumiem. Vairāki apmeklētāji uzzinājuši par svētkiem, esot pareizajā vietā pareizajā laikā jeb garāmbraucot. Uz priekšdienām apmeklētāji ierosina rīkot atvērtās dienas sezonāli, kā arī izmantot dārzu un parku potenciālu kā norises vietu svētkiem un koncertiem. Projekta partneri tiks iepazīstināti ar detalizētiem apmeklētāju anketu rezultātiem, lai gūtu atziņas turpmākam darbam.


Latvijā īpašus pārsteigumus bija sagatavojuši Vidzemes parku un dārzu saimnieki Kārļamuižas ainavu parkā un ābeļdārzā, Kokmuižas parkā, Daugavas muzejā, saimniecībā “Jaunrūjas”, Lēdurgas dendroparkā, Ternejas parkā, Oleru muižas parkā, Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā un rododendru selekcijas un izmēģinājumu audzētavā, Nacionālajā botāniskajā dārzā, Turaidas muzejrezervāta Mežaparkā un Kalsnavas arborētumā. Viesi bija gaidīti arī Ojāra Kiršteina daiļdārzā, z/s “Cīruļi” un stādaudzētavā “Kaliņi”.


Igaunijā viesus uzņēmā Maies dārzā (Maie Aed), Porcelāna dārzā (Portselaniaed), Nurgas saimniecības daiļdārzā (Norga Talu iluaed), Kaevandi saimniecībā (Kaevandi Talu), Pangas saimniecības rožu dārzā (Panga Talu), Audru baznīcas arborētumā (Audru Kirik Arboreetum), Loosilma saimniecības dārzā (Loosilma Talu aed), Tammes dārzniecībā (Tamme Aiandustalu), Repinas dārzniecības skolā (Rapina Aianduskool), Mikko saimniecības sirds dārzā (Mikko Talu-Südametega aed), Ristee saimniecības dārzeņu dārzā (Risttee Talu taimeaed), Rannametsas arborētumā (Rannametsa Arboreetum), Septiņu vēju dārzā (Seitsme Tuule Aed), Kerstnas muižā (Karstna mois), Sāres-Torvaugu dārzā (Saare-Torvaugu Aiand), Sangastes pilī (Sangaste Loss) un Lepiku – Mardi saimniecības kolekcijas dārzā (Lepiku – Mardi Talu Kollektsioonaed).


"Atvērtās dienas Dārza pērlēs" rīkotas Igaunijas - Latvijas pārrobežu programmas projekta “Dārza pērles” ietvaros. Projekta mērķis ir veicināt dārza tūrisma attīstību Latvijā un Igaunijā, kā arī popularizēt Latviju un Igauniju kā vienotu dārzu tūrisma galamērķi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50510502sec.