TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«Zaļie Dzelzceļi» saņēmuši Ekselences balvu no Eiropas

Septembra sākumā, 5.- 6. septembrim, Dikļos, Kocēnu novadā, norisinājās 9. Eiropas Zaļo ceļu apbalvošanas ceremonija, kuras laikā projekts "Zaļie Dzelzceļi" ieguva visaugstāko novērtējumu.


Reizi divos gados Eiropas Zaļo ceļu Asociācija apbalvo labākos zaļos ceļus (greenways), kas divu gadu laikā sevi ir pierādījuši kā labākie, innovatīvākie, kā arī zīmīgi uzlabouši apmeklētāja pieredzi un tūrisma produkta pieejamību. 2019. gadā, konference un apbalvošanas ceremonija norisinājās Latvijā, pateicoties Vidzemes Tūrisma asociācijas un Eiropas Zaļo ceļu asociācijas ilggadējai sadarbībai.

 


5. septembra, Pirmā dienas daļa tika veltīta konferencei, kuras laikā pārstāvji no desmit dažādām Eiropas valstīm dalījās ar savu pieredzi. Konferenci vadīja Eiropas Zaļo ceļu asociācijas direktore Mersedesa Munoza (Mercedes Muñoz) no Spānijas, kas jau vairākus gadus seko līdzi Latvijas un Igaunijas zaļo ceļu attīstībai. Pasākuma laikā tika pārrunāta zaļo ceļu nozīmība tūrisma produkta veidošanā. Īpaši tika izcelts Igaunijas – Latvijas programmas projekta “Zaļais Dzelzceļš” paveiktais un sadarbība starp privāto un publisko sektoru, kur vislabāko piemēru sniedza Kocēnu novads. LIAA Tūrisma departaments direktore Inese Šīrava izcēla, cik svarīgi tieši tagad ir strādāt pie aktīvā un dabai draudzīgā tūrisma.



Visi klātesošie visvairāk gaidīja pasākuma otro daļu, kur tika noskaidroti Eiropas labākie zaļie ceļi. Apbalvošanas ceremonijā piedalījās arī Satiksmes Ministrs Tālis Linkaits un Tieslietu Ministrs, Latvijas Zaļo ceļu asociācijas prezidents Jānis Bordāns un LIAA Tūrisma departaments vadītāja Inese Šīrava, kuri kopā ar Eiropas Zaļo ceļu asociāciju pasniedza apbalvojumus. Balvas tika īpaši veidotas šim pasākumam. Katrs no laureātiem mājās aizveda gulšņa naglu no kādreizējā šaursiežu dzelzceļa Ainaži - Valmiera.

 


Liels gandarījums, ka galvenā balva, Ekselences kategorijā nonāca pie Igaunijas - Latvijas pārrobežu projekta "Zaļei Dzelzceļi". Tika izcelts neilgais laika posms, kura laikā bija iespēja izveidot zaļā ceļa maršrutus divās valstīs, kas kopumā sasniedz aptuveni 300km. 


Visu apbalvoto saraksts ir pieejams šeit: ej.uz/awarded

 
Konferences otrā diena turpinājās, lai iepazītos un Eiropas pārstāvjiem parādītu "Zaļos Dzelzceļus".  Dalībnieki iepzinās ar Ainaži - Valmiera maršruta posmu Kocēnu novadā un Limbaži - Rūjiena posmu Limbažu novadā. Par godu ilggadējai sadarbībai ar European Greenways Association, tika atklāts arī "EGWA" tilts pāri Briedes upei.


Liels paldies visiem, kas piedalījās un atbalstīja, lai konference un apbalvošanas ceremonija norisinātos veiksmīgi!

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39122701sec.