TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Kultūras ministrs piedalās UNESCO kultūras ministru forumā Parīzē

19. novembrī, UNESCO Ģenerālās konferences 40. sesijas laikā notika 3. Kultūras ministru forums. Tajā piedalījās 120 kultūras ministri no visas pasaules, tai skaitā arī Latvijas Republikas kultūras ministrs Nauris Puntulis, lai diskutētu par kultūras lomu ilgtspējīgas attīstības sekmēšanā.


Kultūras foruma dalībnieki vienojās, ka kultūra ir iekļaujošu un pielāgoties spējīgu sabiedrību veidošanas pamatā. Ministri dalījās savu valstu pieredzē par radošo industriju potenciāla attīstīšanu, nodarbinātību kultūrā, kultūras izglītības nozīmi un kultūras mantojuma un pakalpojumu pieejamības nodrošināšanu pilsētās un reģionos, it īpaši sociāli mazaizsargātām grupām un diasporām.


Latvijas Republikas kultūras ministrs Nauris Puntulis piedalījās forumā, uzstājoties tematiskajā panelī par kultūru lomu izglītībā, kurā uzsvēra, ka katras nacionālas valsts ilgtspēju nosaka tas, cik sekmīgi tā spējusi kultūru integrēt izglītībā, lai attīstītu kultūras izpratni un prasmes bērnos. Ministrs mudināja valstis no „STEM” (zinātne, tehnoloģija, inženierzinātne un matemātika) izglītības prioritizācijas virzīties uz „STEAM” (zinātne, tehnoloģija, inženierzinātne, māksla un matemātika) izglītības koncepta ieviešanu, uzsverot, ka bez mākslas un kultūras klātbūtnes nebūs iespējams nodrošināt, ka tehnoloģiskais progress patiesi kalpos cilvēces labā.


Foruma darbs noritēja četros tematiskajos paneļos: „Kultūra, mantojums un atjaunojamā enerģija dialogam un mieram”, „Kultūra izglītības centrā – pamata dimensija cilvēka attīstībai un inovācijām”, „Investīcijas kultūrā un radošumā ilgtspējīgai attīstībai un nodarbinātībai”, „Kultūra publiskajā telpā – stimuls urbānajai un sociālajai transformācijai”.


Šāda līmeņa forums pēdējo reizi notika Stokholmā, Zviedrijā 1998. gadā, bet tagad, 21 gadu vēlāk, pulcēja kopā valstu kultūrpolitikas līderus, lai panāktu vienošanos par prioritārajiem virzieniem globālajā dienaskārtībā un diskutētu par to, kā sekmīgāk izcelt kultūras pienesumu citu nozaru politikas īstenošanā un ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanā.


Par UNESCO


UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) ir specializēta Apvienoto Nāciju Organizācijas aģentūra, kas apvieno 195 valstis visā pasaulē savstarpējai sadarbībai izglītības, zinātnes, kultūras, komunikācijas un informācijas jomā, lai sekmētu mieru, sabiedrības labklājību un ilgtspējīgu attīstību. Latvija pievienojās UNESCO 1991. gadā, bet kopš 1994. gada izveidotā UNESCO Latvijas Nacionālā komisija nodrošina UNESCO programmu īstenošanu Latvijā un rūpējas par Latvijas interešu un pieredzes pārstāvniecību UNESCO darbības jomās starptautiski.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.62342sec.