TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Nosauc EDEN nacionālā konkursa «Veselības un labjūtes tūrisms 2019» uzvarētāju

2019. gada 3. decembrī, Eiropas izcilāko tūrisma galamērķu EDEN (European Destinations of Excellence) nacionālajā konkursā "Veselības un labjūtes tūrisms 2019" tika apbalvoti tā uzvarētāji.

Konkursu organizēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), un uzvaras laurus plūca Alūksnes tūrisma informācijas centrs ar pieteikumu "Aizsargājamo ainavu apvidus "Veclaicene"", bet sekotāji  ir Vecumnieku novada dome – Dienvidzemgales latviskā Eko SPA šūpulis, Jūrmalas pilsētas dome – Ķemeru Nacionālā parka neskartās dabas pieskāriens, Tukuma tūrisma informācijas centrs – Jūties labi Tukuma pusē! – un Ventspils pilsētas dome – Ventspils.

Alūksnes Tūrisma informācijas centra vadītāja Iveta Veļķere: "Mēs cenšamies radīt un piedāvāt iespēju brīvdienas pavadīt Veclaicenē, padzīvojot pie dabas un izmantojot labumus, ko piedāvā vietējie amatnieki, ražotāji un pati daba. Tā ir iespēja klusumā sadzirdēt dabu un būt daļai no tās. Vairāku gadu darbs pie Veclaicenes teritorijas attīstīšanas ir vainagojies panākumiem un esam ļoti priecīgi par to!"

LIAA Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava: "Šī gada konkursa tēma rosināja galamērķus parādīt, kā tiek izmantotas vietējās kultūras un dabas bagātības veselības un labjūtes tūrisma piedāvājuma veidošanā. Konkursa žūrija, apmeklējot konkursam pieteiktos galamērķus, iepazinās ar lieliskiem cilvēkiem, kuri dzīvē īsteno brīnišķīgas idejas un rūpējas par mūsu labsajūtu. Konkursa uzvarētājs – Veclaicene – ir fantastiska un pat vietējiem tūristiem vēl maz zināma un atklājama vieta. Veclaicenes stiprā puse žūrijas skatījumā noteikti bija spēja prezentēt šo vietu kā vienotu galamērķi, kurā viens pakalpojums papildina citu, prasmīgi tiek izmatoti vietējie resursi – daba, ainava, vietējie iedzīvotāji, viņu prasmes un radošums, vietējie produkti, tehnoloģijas - tas viss sasaistīts kopā vienotā piedāvājumā, izveidoti arī aktīvā tūrisma maršruti, tostarp, veselības takas."

Šā gada konkursa tēma bija "Veselības un labjūtes tūrisms". Šī konkursa ietvaros ar terminu "veselības un labjūtes tūrisms" tiek saprasts tāda veida tūrisms, kura galvenais motīvs ir fiziskā un garīgā labsajūta (t.i., sevis palutināšana, joga, meditācija, sporta nodarbības, skaistumkopšanas procedūras, garīgās aktivitātes, uztura un detoksikācijas programmas, talasoterapija), kas tiek nodrošināti ar dažāda veida produktiem un pakalpojumiem (spa, pirtis, brīvā laika pavadīšanas centri, viesnīcas, kūrorti, festivāli, kruīzi, retrīti). Šī definīcija izslēdz "medicīnisko tūrismu", kas ir vērsts uz medicīniskās palīdzības sniegšanu, ieskaitot ķirurģiskos, klīniskos, rehabilitācijas un terapeitiskos pakalpojumus.

Tūrisma galamērķu piedāvājuma novērtēšanas galvenie kritēriji atbilda Latvijas tūrisma attīstības pamatnostādnēm. Uzmanības centrā bija piedāvājuma kvalitāte, ilgtspēja, individualizācija, augsta pievienotā vērtība, tūristu iesaiste un iespēja tūristiem apgūt jaunu pieredzi. Ņemot vērā tūrisma nozares nepieredzēti straujo attīstību mūsdienu sabiedrībā, EDEN projektā ilgtspējas faktors uzskatāms par īpaši svarīgu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.04393196sec.