TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Pašvaldība turpina attīstīt ideju par laivu piestātnes izbūvi Ogrē

2019. gada decembrī Ogres dome pieņēma lēmumu par metu konkursa "Laivu piestātnes attīstības priekšlikumi" žūrijas komisijas nolikuma apstiprināšanu un konkursa žūrijas komisijas sastāva ievēlēšanu. Tautsaimniecības komitejas sēdē 16. janvārī iekļauti divi jautājumi, kas saistīti ar šo projektu: viens par izmaiņām minētās komisijas sastāvā un otrs par investora piesaisti šī projekta īstenošanā.


Īpašums Rīgas ielā 45 – unikāla vieta

Ogres novada pašvaldības nekustamais īpašums Rīgas ielā 45, Ogrē, atrodas pie A6 autoceļa Rīga – Daugavpils, Daugavas krastā – pie robežas ar Ikšķiles novadu. Ēka padomju laikā bija Ogres trikotāžas kombināta sūkņu stacija. Vieta ir uzskatāma par Ogres vārtiem, jo tā ir pirmā ēka, ko redz autoceļa izmantotāji un Ogres viesi, kā arī iedzīvotāji. Pašlaik ēka vieš degradētas būves iespaidu. Tajā pašā laikā šī vieta ir unikāla ar iespējām popularizēt Ogri kā modernu, inovatīvu, plaukstošu kūrortpilsētu – Ogres novads strauji attīstās, to par dzīves, darba un uzņēmējdarbības vietu izvēlas aizvien vairāk cilvēku.

 

Ogres ostas projekta izstrāde – attīstības plānā iekļauta prioritāte

Projekts "Laivu piestātne", izstrādājot Ogres pilsētas mazās ostas un rekreācijas teritoriju, kas nodrošinātu mūsdienu prasībām atbilstošu infrastruktūru, kā ilgtermiņa prioritāte ir iekļauts Ogres Attīstības plānā (2014. - 2020.g.), tā nepieciešamību pamato arī biedrības "Ūdensmalu attīstībai" iesniegums (14.12.2018.), kurā norādīts, ka "Publisko un privāto partnerattiecību biedrība "Zied zeme" projektā "Daugavas upes baseina ekonomiskā potenciāla attīstība" ("DaugavAbasMalas") ekspedīcijas laikā Ogres un Ikšķiles novados Rīgas HES ūdenskrātuves Ogres aizsargdambis tika ievērota kā vieta ar attīstības potenciālu. Teritorija ir iecienīta vietējo iedzīvotāju un tūristu pastaigu vieta, kuru bieži izmanto arī velobraucēji, makšķernieki, skrituļslidotāji, skrējēji, kā arī citi aktīvās atpūtas cienītāji.


Šobrīd Ogrē nav attīstītas ūdenstūrisma vietas (ar laivu, ūdensmotociklu nomu, izbraucieni ar kuģīti u.c.), un kā stratēģiski izdevīga vieta aktīvā ūdenstūrisma attīstībai iespējama pie bijušās sūkņu stacijas. Biedrības ieskatā vieta būtu droši sasniedzama gan gājējiem, gan velobraucējiem, kā arī, ņemot vērā nekustamā īpašuma atrašanās vietu, tā varētu būt labi piemērota tūrisma vajadzībām, izveidojot ūdenstūrisma un citu aktīvā tūrisma veidu koordinēšanas centru, kas nodrošinātu arī praktiskas ceļotāju vajadzības (labierīcības, telefona bezmaksas uzlādēšanas opcijas, uzkodu un/vai kafijas automātus), kā arī izbūvējot peldošu pontonu laipu, drošu laivu atstāšanas vietu un ierīkojot velosipēdu nomas punktu. Tas sekmētu iespēju tūristiem pavadīt ilgāku laiku Ogres novadā, lai apskatītu pilsētu un tās infrastruktūras piedāvājumu.

 

Metu konkurss "Laivu piestātnes attīstības priekšlikumi"

Šobrīd pašvaldība sper nākamo soli, lai projektu īstenotu, un plāno organizēt metu konkursu "Laivu piestātnes attīstības priekšlikumi" ar mērķi iegūt vispiemērotāko metu – būvniecības ieceres pirmsprojekta materiālu īpašumam Rīgas iela 45, kas sastāv no zemes vienības 1726 m² platībā un būves (sūkņu stacija), uz kura pamata tiktu izstrādāts būvprojekts un īstenoti Ogres attīstības mērķi.

 

Izmaiņas metu konkursa komisijas sastāvā

Tautsaimniecības komitejas sēdes darba kārtībā 16.janvārī iekļauti divi jautājumi, kas saistīti ar šo projektu. Viens no tiem – izdarīt grozījumu metu konkursa "Laivu piestātnes attīstības priekšlikumi" žūrijas komisijas sastāvā, Ogres novada būvvaldes vadītāja vietnieka, arhitekta Ilgvara Salmaņa vietā iekļaujot Infrastruktūras veicināšanas nodaļas vadītāju Aiju Romanovsku, par atbildīgo sekretāri iecelt Juridiskās nodaļas juriskonsulti – iepirkumu speciālisti Diānu Šiku. Tā kā pašvaldība projekta "Laivu piestātne" īstenošanai nekustamajā īpašumā Rīgas ielā 45 ir paredzējusi piesaistīt Eiropas Savienības Struktūrfondu un investoru līdzekļus, metu konkursa žūrijas komisijas sastāvu plānots papildināt ar projektam "Laivu piestātne" piesaistītā investora pārstāvi, jo investora kā komisijas locekļa viedoklis būtu svarīgs, vērtējot konkursā iesniegtos metus un priekšlikumus īstenojamajām funkcijām.

 

Investora piesaistes konkursa komisija

Otrs jautājums, kas iekļauts komitejas sēdē – "Par investoru piesaisti Ogres novada pašvaldības projekta realizācijai "Laivu piestātne" un konkursa vērtēšanas komisijas izveidi", kas nosaka investora piesaistes komisijas sastāvu, uzdevumus un tiesības. Sagatavotais lēmumprojekts paredz, ka dome apstiprina investora piesaistes konkursa komisijas sastāvu un termiņu, kādā organizējams minētais konkurss. Konkursā tiks izvirzītas Ogres novada pašvaldības interesēm atbilstošas prasības stratēģiskajam partnerim un vērtēta pretendentu reputācija un pieredze šāda veida darījumos, kā arī vēlme un redzējums attīstīt nekustamo īpašumu, veicinot sabiedriskās dzīves kvalitātes uzlabošanu Ogres novadā un sekmējot sociālās atstumtības riskam pakļauto iedzīvotāju grupu nodarbinātību Ogres novadā.

 

Konkursa vērtēšanas komisijas sastāvā plānots iekļaut šādus novada pašvaldības pārstāvjus: komisijas priekšsēdētāja Dana Bārbale, Ogres novada pašvaldības izpilddirektora vietniece; komisijas locekļi: Māris Siliņš, Ogres novada pašvaldības domes Sociālo un veselības jautājumu komitejas priekšsēdētājs, Aija Romanovska, Infrastruktūras veicināšanas nodaļas vadītāja, Pēteris Āboliņš, Nekustamo īpašumu pārvaldes nodaļas nekustamo īpašumu speciālists, Ronalds Vītols, Juridiskās nodaļas vadītājs.

 

Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Egils Helmanis uzsver, ka nekustamā īpašuma cenu nosaka trīs faktori – vieta, vieta un vieta, un šī vieta ir unikāla – tā atrodas tuvu šosejai un tā ir vienīgā vieta Ogres novadā, kur Daugava pieejama tik tuvu. "Pašlaik iespējas, ko dod pilsētas teritorijai pieguļošā Daugavas upe, esam izmantojuši ļoti maz. Šī vieta būtu ļoti piemērota laivu piestātnes izveidošanai. Uzskatu, ka metu konkurss nodrošinās labu arhitektu iesaisti un sekmēs ideju dažādību, lai mēs varētu izvēlēties vispiemērotāko."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 VIKTORS LAPČENOKS | Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
23.martā pulksten 17:00 esi gaidīts Šlokenbekas muižas krodziņā, kur brīnišķīgu koncertu sniegs latviešu estrādes leģendārais dziedātājs | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 23.03.2024 SARUNAS “Krauze pret Krauzi” Jaunmoku pilī Tukuma TIC
23. martā pulksten 19.00 Jaunmoku pils Kolonnu zālē iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.91858602sec.