TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Piešķir ERAF finansējumu Ventspils Militārā mantojuma atjaunošanai

Nacionālajā atbalstu centrā Tallinā "(Interreg V-A) EE-LV - Estonia-Latvia" programmas ietvaros tika atbalstīta un apstiprināta Militārā mantojuma projekta finansēšana, kurā plāno atjaunot krasta aizsardzības bateriju un torni, piešķirot Eiropas Reģionālo attīstības fonda finansējumu.

    

Projektā “Igaunijas – Latvijas kopīgais militārais mantojums” (“Estonian-Latvian common military heritage”) tika apstiprināti un atbalstīti kopumā 25 projekti visā Latvija un Igaunijā, piešķirot Eiropas Reģionālās attīstības fondu (ERAF) 1 639 643 EUR apmērā, kas sastāda 85% no kopējām izmaksām.

Ventspils 46. krasta aizsardzības baterijas uguns koriģēšanas tornis ar blakus esošajām četru lielgabalu pozīcijām ir Latvijā vienīgā tik labā stāvoklī saglabājusies krasta aizsardzības baterija, kas saglabājusi Otrā pasaules kara fortifikācijas principus, tādēļ mērķis ir to atjaunot un atvērt apskatei. Nacionālā atbalsta centrā tika atbalstīta šīs ieceres īstenošana, piešķirot projekta realizācijai ERAF finansējumu 85% apmērā jeb 56‘576,00 EUR no kopējām izmaksām.

Tornis pēc atjaunošanas apmeklētāju apskatei būs pieejams, paredzot iespēju pa iekšējām kāpnēm doties augšā uz āra skatu platformu, no kuras paveras skats uz jūru. Pie torņa plānots uzstādīt informācijas stendu par krasta aizsardzības pasākumiem Otrā pasaules kara laikā. Stendā izveidotais QR kods ļaus viedierīcēs noskatīties pusotru minūti garu animācijas filmu, kas vēstīs par 1941.gada 24. jūnija notikumiem, kad Ventspils ostai uzbruka vācu torpēdkuteri un, uguns koriģēšanas torņa apkalpei pamanot ienaidnieku, tika dota komanda no Б -13 lielgabala pozīcijas atklāt uguni.


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75104809sec.