TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Tiešraidē notiks ekspertu diskusija par krīzes risinājumiem tūrisma nozarē

Lai rastu risinājumus, kā sekmēt tūrisma nozares atkopšanos pēc krīzes, ar kādiem produktiem un pakalpojumiem veicināt Latvijas tūrisma un viesmīlības nozares uzņēmumu konkurētspēju un noskaidrotu, vai un kādi atbalsta mehānismi uzņēmējiem tiks piedāvāti no valsts iestādēm, Biznesa augstskolas Turība Starptautiskā tūrisma fakultāte 2020. gada 18. martā plkst. 13.00 organizē ekspertu diskusiju "Kādu mācību gūsim no krīzes?". Diskusiju tiešraidē būs iespējams vērot augstskolas Facebook lapā.

Ir prognozēts, ka Covid-19 izplatības dēļ pasaules tūrisma nozare zaudēs vismaz 22 miljardus dolāru. Arī Latvijas uzņēmēji pauž bažas - izejošajā tūrismā lielākā problēma ir tā, ka Latvijas uzņēmumi šobrīd nesaņem jaunas rezervācijas, tomēr lielākā daļa ienākumu rodas no pakalpojumu eksportējošā jeb ienākošā tūrisma.

"Tūrisms Latvijā rada gandrīz 4% no IKP. Pasaules Tūrisma organizācija vēstījusi, ka starptautiskā tūrisma kopējais kritums varētu būt 3%. Ja gadā 1,3 miljardi globāli ceļo, tad arī 3% sanāk daudz. Bet tas nav nozarei nāvējošs kritums, tāpēc jau šobrīd ir būtiski saprast, kā sekmēt tūrisma nozares atkopšanos pēc krīzes?" norāda asociētais profesors Ēriks Lingebērziņš.

Diskusijā piedalīties Biznesa augstskolas Turība asociētais profesors Ēriks Lingebērziņš, BalticTravelnews.com direktors Aivars Mackevičs, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Kaspars Rožkalns, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, Eiropas Komisijas eksperts ekonomisko lietu jautājumos Edgars Čerkovskis, kā arī tūrisma aģentūras "Novatours" juriste Olga Fleitmane – Buķe.

Diskusija notiks 18. martā plkst.13.00. Vērot diskusiju un uzdot jautājumus būs iespējams tiešraidē Biznesa augstskolas Turība Facebook lapā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.746207sec.