TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Valstis, no kurām atgriežoties Latvijā, jāievēro 10 dienu pašizolācija (18.09.2020)

Slimību profilakses un kontroles centrs 2020. gada 18. septembrī aktualizējis valstu sarakstu, uz kurām nerekomendē ceļot Latvijas iedzīvotājiem.

Atbraukušajam no ārzemēm, kur 14 dienu kumulatīvais COVID-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedz 16, jāievēro pašizolācija 10 dienas. (vairāk informācijas)

Turpmāk pašizolācija būs jāievēro tām personām, kuras atgriežas vai ceļojušas tranzītā caur 31 Eiropas valstīm. Šīs valstis ir Spānija, Andora, Monako, Francija, Malta, Horvātija, Rumānija, Luksemburga, Sanmarīno, Čehija, Šveice, Beļģija, Austrija, Nīderlande, Portugāle, Īrija, Grieķija, Itālija, Apvienotā Karaliste, Polija, Zviedrija, Islande, Slovēnija, Bulgārija, Dānija, Slovākija, Vācija, Ungārija, Norvēģija, Igaunija, Lietuva. Tāpat 10 dienu karantīna jāievēro arī atrgiežoties no citām trešajām valstīm - tai skaitā Krieviju un Baltkrieviju. 

Ceļotājiem, kuri atgriežas Latvijā no valstīm, kur 14 dienu kumulatīvais COVID-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedz 16, turpmākās 10 dienas jāveic pašizolēšanās dzīvesvietā (mājas karantīna) un jāseko savam veselības stāvoklim, un ja parādās kādi no elpceļu infekcijas simptomiem (paaugstinātā ķermeņa temperatūra, klepus, rīkles iekaisums, apgrūtināta elpošana u. c.), rīkoties šādi. 

Pašizolācija nav jāievēro cilvēkiem, kuri ieradušies no valstīm, kurās 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju nepārsniedz 16.

Saraksts stājas spēkā ar esošās nedēļas nākamo dienu (sestdienā, plkst.00:00) pēc tā publicēšanas SPKC mājaslapā (saraksts PDF). 

Aktuālā informācija - Valstu saslimstības rādītāji ar COVID-19 - ir pieejama SPKC mājaslapā - spkc.gov.lv.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 20.03.2024 Sagaidi Lielo dienu Lejeniekos! Bauskas TIC
Esi aicināts Lejeniekos, lai sagaidītu brīdi, kad dienas garums pārsniedz nakts garumu! | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55497813sec.