TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Pandēmijas žņaugos: Latvijā stāsies spēkā bargāki ierobežojumi

Sargājot Latvijas sabiedrības veselību un mazinot slogu uz veselības aprūpes sistēmu, visā valstī noteikti mēri infekcijas izplatības riska mazināšanai izglītības iestādēs un sporta centros. Īpaši stingri nosacījumi būs jāievēro pašvaldībās, kurās infekcijas izplatība ir divas reizes lielāka nekā vidēji Latvijā. To paredz otrdien, 24. novembrī, pieņemtie grozījumi Ministru kabineta rīkojumā nr. 655 Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

Izglītības jomā noteikts, ka no 30. novembra skolās katram bērnam jānodrošina vismaz trīs kvadrātmetru platība no mācību telpas. Pedagogiem mutes un deguna aizsegs jālieto gan mācību procesa laikā, gan starpbrīžos.

Savukārt augstākās izglītības un profesionālās izglītības praktiskajās nodarbībās, kuras nav iespējams īstenot attālināti, nedrīkst pārsniegt 10 cilvēku skaitu vienā grupā.

Lai mazinātu risku inficēties ar Covid-19 sportošanas laikā, no 27. novembra sporta centros jāsamazina cilvēku skaits telpās. 10 kvadrātmetru vietā vienam apmeklētājam jānodrošina vismaz 15 kvadrātmetri un kopējais cilvēku skaits telpās nedrīkst pārsniegt 20 % no maksimāli iespējamā. Sporta centru darba laiks saglabājas no plkst. 6.00 līdz 22.00.

Tikmēr noteikts nedaudz ilgāks laiks individuālu amatiermākslas mēģinājumu norisei – no 27.novembra tie drīkst notikt līdz plkst. 22.00, aizvien ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības.

Būtiski stingrākiem drošības pasākumiem jāgatavojas iedzīvotājiem pašvaldībās, kurās divu nedēļu kopējais jaunu Covid-19 inficēšanās gadījumu skaits uz 10000 iedzīvotāju divas reizes pārsniedz valsts vidējo rādītāju. Šo pašvaldību sarakstu Slimību profilakses un kontroles centrs publicēs savā tīmekļvietnē www.spkc.gov.lv katru otrdienu. Jau no 27. novembra sarakstā ir iekļautas Varakļānu novada, Aknīstes novada, Baldones novada, Salacgrīvas novada, Krāslavas novada pašvaldības un Daugavpils pilsēta.

Papildu citiem ierobežojumiem, kas noteikti visā valstī, no 27. novembra šajās pašvaldībās jāatgriežas pie gada pirmajā pusē ierastā 2+2 principa. Izglītības process klātienē tiks īstenots tikai bērnudārzos un 1. – 4. klasei skolās. Darbība pilnībā būs jāpārtrauc kultūras un izstāžu vietām, ieskaitot gadatirgus. Darbu varēs turpināt bibliotēkas, taču tikai izsniedzot grāmatas līdzņemšanai.

Covid-19 īpaši smagi skartajās pašvaldībās būs aizliegti arī jebkādi privāti pasākumi gan telpās, gan ārā. Izņēmums ir kristību ceremonija neatliekamos gadījumos, kā arī bēru ceremonija ārpus telpām. Arī šajos notikumos aizvien ir jāievēro epidemioloģiskās drošības prasības, tai skaitā jānēsā sejas maska, netuvojoties apkārtējiem tuvāk par diviem metriem.

Būs jāpārtrauc arī sporta treniņi telpās pašvaldībās, kurās Covid-19 infekcijas izplatība ir būtiski lielāka. Sporta gaitas turpināt drīkst tikai Latvijas pieaugušo izlases, Olimpiskās vienības un Paralimpiskās vienības sportisti, kā arī komandu sporta spēļu starptautisko un augstāko līgu komandu pilngadīgi profesionāli sportisti.

Būtiski jāierobežo arī cilvēku skaits pilsētas sabiedriskajā transportā, veikalos un citviet gan telpās, gan ārā. Iedzīvotāji tiek aicināti rūpīgi sekot pakalpojumu sniedzēju un tirgotāju izvietotajai informācijai par maksimāli pieļaujamo cilvēku skaitu un citiem drošības pasākumiem.

Vienlaikus Ministru kabinets turpina darbu pie ekonomiskā atbalsta instrumentu pilnveides uzņēmējiem, pašnodarbinātajiem un strādājošajiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 20.03.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.33358216sec.