TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Lidosta «Rīga» pauž atbalstu ESP rekomendācijām un ierobežojumu atcelšanai nebūtiskiem ceļojumiem uz ES

Starptautiskā lidosta “Rīga” un Latvijas Aviācijas asociācija (LAA) pauž atbalstu Eiropas Savienības Padomes (ESP) izstrādātajām rekomendācijām pagaidu ierobežojumu atcelšanai nebūtiskiem ceļojumiem uz Eiropas Savienības (ES) valstīm, kas cita starpā paredz atļaut ES teritorijā ieceļot pret Covid-19 vakcinētām personām, un aicina šīs rekomendācijas īstenot iespējami drīzā laikā.

“Pasažieru plūsma Eiropas lidostās pērn samazinājās par 1,72 miljardiem, sarūkot līdz 1995.gada līmenim. Tas radījis milzīgus zaudējumus ne vien aviācijas sektoram, bet arī Eiropas Savienības valstu ekonomikām. Līdz ar imunizācijas līmeņa pieaugumu ES un ārpus Eiropas, kā arī pārdomātu drošības mehānismu ieviešanu ES līmenī, ir radīts stabils pamats kontrolētai ieceļošanas ierobežojumu atcelšanai. Ņemot vērā to, ka aviosatiksme un tūrisms sniedz nozīmīgu devumu jebkuras valsts ekonomikai, lidosta “Rīga” pauž atbalstu ESP rekomendācijām, un aicina tās īstenot iespējami drīzā laikā,” norāda lidosta “Rīga” valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Rekomendāciju ierobežot nebūtiskus ceļojumus uz ES valstīm, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju Covid-19 pandēmijas laikā, ESP pieņēma 2020.gada 30.jūnijā. Savā jaunākajā rekomendācijā, kas publiskota 20.maijā, ESP norāda, ka šobrīd, kad ES+ zonā, kā arī daudzos citos reģionos un trešajās valstīs ir uzsāktas masveida vakcinācijas kampaņas pret SARS-SoV-2 vīrusu, situācija ir būtiski mainījusies.

Ieceļošanas ierobežojumu atcelšana, saskaņā ar ESP rekomendāciju, attiektos uz pieaugušām personām no valstīm ārpus ES, kuras var apliecināt, ka izgājušas pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 ar kādu no ES apstiprinātajām Pasaules veselības organizācijas (PVO) ārkārtas lietojumu sarakstā iekļautajām vakcīnām. Savukārt bērniem, kuri sava vecuma dēļ nevar tikt vakcinēti, ESP ieskatā būtu jāatļauj ceļot kopā ar saviem vakcinētajiem vecākiem, ar nosacījumu, ka viņiem 72 stundu laikā pirms ieceļošanas veikts PCR jeb PĶR tests, un tas bijis negatīvs.

Vienlaikus ESP norāda, ka dalībvalstīm būtu jāizveido arī “ārkārtas apturēšanas” mehānismi, lai ļautu dalībvalstīm koordinēti pieņemt steidzamus pasākumus, reaģējot uz kāda jauna Covid-19 vīrusa varianta parādīšanos trešajās valstīs. Savukārt ES digitālā zaļā sertifikāta ieviešana, kā norāda ESP, rada pamatu tam, lai par tam līdzvērtīgiem varētu uzskatīt arī trešo valstu izdotus vakcinācijas sertifikātus.

Latvijas Aviācijas asociācija uzsver, ka aviācijas nozare ir gatava operatīvi piemēroties jebkurām jaunām prasībām vīrusa izplatības ierobežošanai, vienlaikus aicinot atbildīgās iestādes nekavēties ar rīcību, lai tādējādi neapdraudētu Latvijas avionozares konkurētspēju ar citām valstīm.

Zigmārs Vestfāls, Latvijas Aviācijas Asociācijas valdes loceklis: “Latvijas aviācijas nozares uzņēmumi jau vairāk kā pusotru gadu atrodas dziļā, līdz šim nebijušā krīzē, ko izraisījusi Covid 19 pandēmija.  Neskatoties uz šiem izaicinājumiem, mūsu nozare ir pildījusi visas valdības noteiktās prasības un darījusi visu iespējamo, lai palīdzētu vīrusa izplatības ierobežošanā. Ņemot vērā jaunos Eiropas Savienības Padomes ieteikumus, arvien pieaugošos vakcinācijas tempus un digitālo zaļo sertifikātu ieviešanas progresu, aicinām Latvijas valdību jau tuvākajā laikā pārskatīt tos ierobežojumus, kas attiecas uz cilvēku pārvietošanos, izmantojot aviosatiksmi. Latvijas avionozare jau sen ir ieviesusi visus nepieciešamos epidemioloģiskās drošības pasākumus un ir gatava nodrošināt jebkuras jaunas prasības. Lūdzam rīkoties ātri un konsekventi, lai varam būt pārliecināti, ka mūsu nozares konkurētspēja un darbības atjaunošana nav apdraudēta, salīdzinot ar situāciju šajā nozarē gan mūsu kaimiņvalstīs, gan citās ES valstīs.”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1362679sec.