TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Saeima konceptuāli atbalsta precizētu kārtību taksometru pakalpojumu sniegšanai lidostas teritorijā

Saeima ceturtdien, 24.februārī, konceptuāli atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Autopārvadājumu likumā, kas paredz precizēt arī regulējumu pasažieru komercpārvadājumiem ar taksometru lidostas teritorijā.

Par likumprojekta virzību Saeimā atbildīgās Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Krišjānis Feldmans iepriekš norādīja, ka komisijas rosinātie grozījumi nodrošinās savlaicīgu nacionālā regulējuma atbilstību Eiropas Savienības direktīvām, ieviešot mobilitātes pakotni, un palīdzēs novērst nelikumīgu taksometru pakalpojumu sniegšanu starptautiskās lidostas “Rīga” teritorijā.

Ar grozījumiem plānots aizliegt autovadītājam pašam vai ar citu personu starpniecību piedāvāt pārvadājuma pakalpojumu braucienam no lidostas, ja autotransporta līdzeklim nebūs izsniegta licences kartīte ar speciālo atzīmi.

Likumprojekts paredz noteikt, ka pasažieru komercpārvadājumus ar vieglo automobili varēs veikt ar pārvadātāja īpašumā vai turējumā esošu M1 kategorijas vieglo automobili arī tad, ja tajā ir vairāk nekā četras pasažieru sēdvietas.

Tāpat paredzēts anulēt transportlīdzeklim izsniegto pasažieru komercpārvadājumu ar vieglo automobili licences kartīti gadījumā, ja pārvadātājs nebūs transportlīdzekļa īpašnieks vai turētājs.

Ar likumprojektu arīdzan plānots ieviest izmaiņas autopārvadātāju profesionālās darbības nosacījumos un papildināt regulējumu par transportlīdzekļa vadītāja nosūtīšanu, veicot starptautiskos pārvadājumus. Grozījumi precizēs autoostu reģistrācijas noteikumus un pasažieru pārvadājumu ar autobusiem licencēšanas kārtību.

Lai likumprojekts stātos spēkā, tas Saeimai vēl jāatbalsta otrajā – galīgajā - lasījumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6014111sec.