TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Pasaules čempionāts hokejā uz Rīgu atvilinās tūkstošiem ārzemnieku

Pasaules čempionāts hokejā 2023. gada maijā norisināsies divās pilsētās – Somijas pilsētā Tamperē un Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Jau tagad ir skaidrs, ka tajā laikā Rīgu piepildīs ārzemnieku tūkstoši. Jā, tiešām tūkstoši, jo vismaz tūkstotis būs tikai spēlētāji, komandu pārstāvji, žurnālisti un oficiālās amatpersonas, no kuriem lielākā daļa Rīgā ieradīsies jau maija sākumā.

Latvijā tiks aizvadītas B grupas spēles, kur bez Latvijas izlases būs arī Kanādas, Čehijas Kazahstānas, Norvēģijas, Slovākijas, Šveices un Slovēnijas hokeja izlases. Līdz ar to var sagaidīt, ka Rīgā ieradīsies arī prāvs pulks līdzjutēju vismaz no dažām valstīm – piemēram, Šveices, Čehijas, Slovākijas un Slovēnijas. Kā rāda pieredze, uz Kanādas, Kazahstānas un Norvēģijas līdzjutēju tūkstošiem gan varam necerēt.

Čempionāta Rīgas orgkomitejas vadītājs Edgars Buncis 22. septembrī iepazīstināja ar hokeja biļešu cenām un tās, maigi sakot, latvieša maciņam ir gana dārgs prieks, bet ārzemniekiem, piemēram, šveiciešiem, tās būs pa kabatai.

Sākotnēji notiks biļešu loterija, kurai var reģistrētie jau no 22. septembra, 13. oktobrī būs izlose, kur noskaidros laimīgos, kuriem būs tiesības iegādāties dienas spēļu biļešu komplektus dienās, kad spēlēs Latvijas izlase. Pēc tam varēs iegādāties neizpirktās biļetes, bet tirdzniecība uz dienas komplektiem sāksies vien 10. novembrī. Bet atsevišķu spēļu biļetes tirdzniecībā nonāks (ja vien tādas būs palikušas), vien nākamā gada martā.

Un tagad pie cenām. Dienas spēļu komplekti maksās no 140 līdz 325 eiro. Biļetes uz atsevišķām Latvijas izlases spēlēm – no 89 līdz 135 eiro. Līdz ar to šis čempionāts būs ļoti dārgs prieks.

Un tomēr ieguvēja būs Latvijas ekonomika. Pirmkārt, vismaz tūkstoš hokejistu un apkalpojoša personāla dzīvos viesnīcās un ēdīs. Un arī līdzjutēji, kuri būs tikuši pie biļetēm, skatīsies ne tikai hokeju, bet dzīvos viesnīcās un tērēs naudu, ja ne ēdienam, tad vismaz alum.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.00408602sec.